Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
28 minut temu, radekz200 napisał:

Bedziesz miał maszyny do sprzedania? 🤔 mowiles ze nowa samaszke chcesz kupić? 

Samaszka już 2 miesiące temu przyjechała. I za 3 lata wszystkie zielonkowe będą raczej sprzedawane.

Opublikowano
1 godzinę temu, Dziad932 napisał:

Ja myślę nad rezygnacją z kuku , już mi się nie chce odrzucać tych pęczków pleśni, całość trzeba przewalić rękami żeby wybrać 🤨

Przypilnuj firmę, albo sąsiada do ubijania poproś. Dobre ubicie to podstawa 

Opublikowano
1 godzinę temu, Leszy napisał:

Byś chociaż jakieś gable sobie kupił, a nie rękami przewalasz.😛

Ładuje widłami 😊 , ale później trzeba przebrać

Opublikowano
27 minut temu, leszek1000 napisał:

Przypilnuj firmę, albo sąsiada do ubijania poproś. Dobre ubicie to podstawa 

No jak przypilnuje , kosimy wozimy i znajomy ubija 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Dziad932 napisał:

Ja myślę nad rezygnacją z kuku , już mi się nie chce odrzucać tych pęczków pleśni, całość trzeba przewalić rękami żeby wybrać 🤨

U mnie nic się nie psuje. Trzeba dobrze ubić, szczelnie okrywać i dobrze  zabezpieczyc. 

Edytowane przez Nintendo
Opublikowano
6 minut temu, radekz200 napisał:

Taka okazyjnie jak od ciebie to kupie 😛 przez 3 lata chyba jej nie popsujesz 

Na pierwszy pokos zrobiła 5,5 ha, drugi 4 i trzeci ze 2,5, także przez 3 lata skosi maks 40 ha. W 2025 będę pamiętał o Tobie 😁

Opublikowano (edytowane)

Wczoraj zacząłem pryzmę qq z zeszłego sezonu, odkąd mam zapas, że pryzma leży te 8-9msc nie psuje się prawie nic, a wybieram bardzo powoli. No i wycinak piłowy

Edytowane przez pedro2
Opublikowano
9 minut temu, dejmian90 napisał:

Na pierwszy pokos zrobiła 5,5 ha, drugi 4 i trzeci ze 2,5, także przez 3 lata skosi maks 40 ha. W 2025 będę pamiętał o Tobie 😁

Ale ja serio mówię 😛😛 to samasz kdt 260? 

Opublikowano
37 minut temu, Nintendo napisał:

U mnie nic się nie psuje. Trzeba dobrze ubić, szczelnie okrywać i dobrze  zabezpieczyc. 

Szczelnie okryte całe piachem zasypane  , chyba za mała ilość 2ha na sieczkarnie samobieżną 

39 minut temu, Leszy napisał:

%% mu dać po robocie a nie przed albo w trakcie ;) 

Nie pije 

15 minut temu, radekz200 napisał:

Dobra dogadani 😛😛 tylko tam jej nie porozwalaj przez te 3 lata 

Daję więcej 

Opublikowano
34 minuty temu, radekz200 napisał:

Dobra dogadani 😛😛 tylko tam jej nie porozwalaj przez te 3 lata 

No coś Ty. Od razu po pracy chowana pod dach. Za 3 lata się odezwe😁😁

• Like 1
Opublikowano
10 godzin temu, Dziad932 napisał:

Miałem to samo, pleśniała na potęge, roboty od groma z tym było, zrezygnowałem z kukurydzy, zamiast tego kupuje kiszone ziarno kukurydzy i sianokiszonka i swoje zboże. 

Opublikowano

@themrsakmejek dokładnie , czasami żeby nakarmić jakieś 30+ sztuki , to 1,5 godziny 🤨 tego szykowania , a daje w południe kukurydze to dzień rozjebany 

W bb ziarno ?

Opublikowano
13 godzin temu, Marcin133 napisał:

Ale fakt jest taki że kuku dla mniejszych hodowli to lipa. Swego czasu jeździło się w transporcie to u małych gospodarzy połowa w gnój a jak przychodzą gorączki to jeszcze gorzej. 

Wtedy robi się niską i wąską ale długą pryzme i całość obsypuje ziemią jak będzie 100% ziemią okryta to i boki się nie zepsują. ;)

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v