Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, kamcio15 napisał:

Pomagać owszem można, a nawet trzeba, ale wszystko ze zdrowym umiarem. Gdyby nagle wojna się skończyła to tak jak ktoś to dobrze powiedział, wszystkie Kraje nagle by się zaczęły zrzucać na odbudowę Ukrainy, a o Polsce by nikt nie myślał, a my zostali byśmy z uchodźcami których trzeba utrzymać. Podatki, krusy, zusy i inne dziadostwo tylko w górę bo skądś te pieniądze na to muszą się wziąć, a oni będą żyli jak pączki w maśle. 

Myślę podobnie. Ale jak widzę ewakuację domu dziecka jak te dzieciaczki są prowadzone i uciekają przed wojna nikomu nie są winne, to nie mogę. A te k**wy strzelają w co popadnie domy, szpitale itp. 

• Like 4
  • Thanks 1
Opublikowano
Przed chwilą, czesio200 napisał:

Myślę podobnie. Ale jak widzę ewakuację domu dziecka jak te dzieciaczki są prowadzone i uciekają przed wojna nikomu nie są winne, to nie mogę. A te k**wy strzelają w co popadnie domy, szpitale itp. 

To prawda, największymi ofiarami wojny zawsze są niewinne i bezbronne dzieci. Nikomu nie życzę takiego losu. Po prostu niech inne kraje w końcu też wezmą odpowiedzialność za to co się dzieje, a nie tylko obiecują i udają, że pomagają, a na słowach się kończy. 

• Like 1
Opublikowano

Już to pier o sankcjach to mnie wyprowadza z równowagi. Tylko interesy się liczą a życie ludzkie nic nie warte.  My tutaj w pl rozmyślamy na czym ile stracimy co to będzie itp a tam giną ludzie i to jest nie porównywalne nawet.

• Like 3
Opublikowano
19 minut temu, czesio200 napisał:

Ale jak widzę ewakuację domu dziecka jak te dzieciaczki są prowadzone i uciekają przed wojna nikomu nie są winne, to nie mogę

idź na oddział onkologii dziecięcej do najbliższego szpitala to Ci przejdzie 

ukrainie pomagac a co z naszymi dziećmi ? 

ja tam do końca nie wierze co w tv pokazują 

• Like 2
Opublikowano
4 minuty temu, pawel885 napisał:

Byłeś? Bo ja byłem i to jako dziecko.

• Like 1
Opublikowano
47 minut temu, kamcio15 napisał:

Pomagać owszem można, a nawet trzeba, ale wszystko ze zdrowym umiarem. Gdyby nagle wojna się skończyła to tak jak ktoś to dobrze powiedział, wszystkie Kraje nagle by się zaczęły zrzucać na odbudowę Ukrainy, a o Polsce by nikt nie myślał, a my zostali byśmy z uchodźcami których trzeba utrzymać. Podatki, krusy, zusy i inne dziadostwo tylko w górę bo skądś te pieniądze na to muszą się wziąć, a oni będą żyli jak pączki w maśle. 

No tak wiadomo. Ale zobacz co się dzieje w niemczech w 2015r też było "uchodzców" którzy dzisiaj mają swoje enklawy w miastach żyją z sociału i są roszczeniowi

• Like 2
Opublikowano
4 godziny temu, monstercase457 napisał:

słyszałem już że wydało się że kupili od ruskich taniej i z obawy o spadek klientów i akcji szell wydał  oświadczenie że wypracowany zysk ze sprzedaży tej ropy przekaże na pomoc humanitarną Ukrainie. mimo że ropa od ruskich jest tańsza spada zainteresowanie, oby tak dalej trzeba zdusić tą czerwoną zarazę

Tylko w takim przypadku piszemy się na litr ON grubo powyżej 10 zł i bardzo ciekawą następną zimę. Emir Kataru wypowiedział sie że realnie na świecie nie da się zastąpić rosyjskiego gazu, obecne ceny paliwa,nawozów przy takim obrocie sprawy możemy traktować jako ceny promocyjne

Opublikowano
6 minut temu, Uziu92 napisał:

może się oczy otworzą niektórym i albo sięgną znowu po węgiel, albo będą d*py marzły i przemysł stał.  dziś on na stacjach 6,95.

Zwykli ludzie w Niemczech krytykują i to bardzo politykę unii i państwa w zakresie pseudo ekologi. Tak samo jak i my mają węgiel a zamykają kopalnie i uzależniają się od kogoś. 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, pawel885 napisał:

Żeby  jeszcze nie było  tak że  będziemy  żałować że nie pomogliśmy Ukrainie jak walczyła z wrogiem  na Ukrainskiej ziemi.

ON w przyszłym tygodniu ma dobić do 8zł, hurt już  7.60 netto

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano

Jakoś nie potrafię obliczyć. Do lipca na pewno, ale może i do września.

Zostało 1600l, auto będę tankował na stacji

Opublikowano
6 minut temu, GRZES1545 napisał:

Żeby  jeszcze nie było  tak że  będziemy  żałować że nie pomogliśmy Ukrainie jak walczyła z wrogiem  na Ukrainskiej ziemi.

Przestaje już nadążać za tymi cenami. Całe szczęście że mam jeszcze 330 bo jasiek robi się zbyt chciwy na paliwo w tych czasach, 😀

Opublikowano
Agrest napisał:

Jakoś nie potrafię obliczyć. Do lipca na pewno, ale może i do września.

Zostało 1600l, auto będę tankował na stacji

Jak to możliwe że przy tyłu ha na tak długo starczy Ci paliwa?

GRZES1545 napisał:

Czyli Kołodziejczak miał rację..

Opublikowano

W zbożach zostało z 5 wjazdów z opryskiwaczem. To 30ha powinno w 200 - 250l się zamknąć. Reszta na jagodowe. Tylko nigdy nie liczyłem dokładnie.

Niemniej rocznie wychodzi mi z 60l na ha średnio to teoretycznie na zbiory i żniwa powinno starczyć. Uprawki to inna sprawa.

Opublikowano
9 minut temu, marcin19071980 napisał:

Przestaje już nadążać za tymi cenami. Całe szczęście że mam jeszcze 330 bo jasiek robi się zbyt chciwy na paliwo w tych czasach, 😀

To jeszcze nie koniec  Panowie, niestety szykujmy się  na paliwo po 10 zł.

Opublikowano
21 minut temu, GRZES1545 napisał:

Skąd wy te ceny bierzecie skoro na oficjalnej stronie orlenu w weekend nie aktualizują cen ?

Opublikowano
Przed chwilą, danielhaker napisał:

Ty masz rower 🤔

no tak. 👍

Opublikowano
Przed chwilą, GRZES1545 napisał:

Ludzie zaczną  szanować pieniądze,

nie sądzę. wzrosną wymagania w stosunku od państwa.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v