Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, soltys48 napisał:

Rejowiec całkowicie zablokowany tak samo Nowa Wieś . Pytanie dlaczego, te ogromne magazyny opróżnione w pół dnia?

Bo z rana się ludzie obsrali jak zobaczyli zadymę na Ukrainie i zaczęli zamawiać jak szaleni, wspomniany wcześniej typ mówił że transportowcy co wczoraj po 20 tys wzięli dzisiaj chcieli poprawić taką samą dawką.

Opublikowano
2 minuty temu, soltys48 napisał:

Nie tylko na Orlenie. Znajomy dzwonił że ojciec kupił 10tys na stacji i jadą z dwiema hlkami🤣(oni zużywają w sezonie tyle przez tydzień)

Na lokalnej też. 

Jednak Orlen państwowy i takich widoków być nie powinno. 

Dwupłaszczowe to nie jest. Trochę dziwiło że nawet nie w busie zasłonięty tylko normalnie na przyczepce. 

Sam kupiłem dziś 140 litrów 

Po 5,55, benzyny i gazu do pełna. 

Pojechałem tylko dlatego że żyd się na benzynie świecił. 

Drugi raz dla brata kupione 100 litrów po 5,75.

Jeszcze nie zgłupiałem żeby robić zapas b7 na pół roku. 

Opublikowano

przed południem kupiłem 500 i rabat dostałem i jak sprzedawczyni mówiłem że może jej paliwa zabraknąć to się na mnie dziwnie patrzyła 😁 ciekawe co potem pomyślała 🤔 a paliwo 5.45 po rabacie

Opublikowano
35 minut temu, Mati17 napisał:

Ja nie mam paliwa na gospodarstwo kupionego i co robić? 

trzeba się rozglądać za jakąś szkapą , będzie taniej i ekologicznie , a tak prawdę mówiąc też nie mam kupione , ale do żniw mi dużo nie potrzeba , bo wszystko posiane ozime , więc tyle co do oprysków . Z drugiej strony patrząc co się dzieje na stacjach paliw , to ludzie sami napędzają te podwyżki , po się robi panika , i cpn to wykorzystują i co pół godziny cena do góry o 30 - 50 gr . Z potwierdzonych żródeł cena w woj. świętokrzyskim , jaką udało się ustalić , to na godz 19,30 była zależnie od stacji i miejsca od 5,60 do 7,99zł

• Like 2
Opublikowano

Nakupia się wszyscy i cena spadnie, nie widzę problemu ze ktoś chce mieć paliwa pod korek. Dziś kupiłem 300 po 6 zł, za tydzień kupię drugie 300 po 7 może do zniw się dotoczę. Na żniwa trzeba będzie po trochu zbierać.

Opublikowano
Przed chwilą, lukasz7604 napisał:

Na Orlenie 5,74 a na prywatnej 6,39. Trzeba zapamiętać te stacje i później je omijać.

A co ty chcesz od tych stacji?🤨 tak się zarabia na baranach. 🐏

Opublikowano
17 minut temu, mysza103 napisał:

trzeba się rozglądać za jakąś szkapą , będzie taniej i ekologicznie , a tak prawdę mówiąc też nie mam kupione , ale do żniw mi dużo nie potrzeba , bo wszystko posiane ozime , więc tyle co do oprysków . Z drugiej strony patrząc co się dzieje na stacjach paliw , to ludzie sami napędzają te podwyżki , po się robi panika , i cpn to wykorzystują i co pół godziny cena do góry o 30 - 50 gr . Z potwierdzonych żródeł cena w woj. świętokrzyskim , jaką udało się ustalić , to na godz 19,30 była zależnie od stacji i miejsca od 5,60 do 7,99zł

Na stronie Orlenu jest cena hurtowa 5.15 u mnie na stacji Orlen 5.71 dzisiaj a na innej 5.50 o 16 a po 19 5.99. poczekam kilka dni, trzeba obserwować. 

Opublikowano
1 minutę temu, Uziu92 napisał:

golenie baranów trwa

Dokładnie 👍🏼

Cały czas powtarzam że najlepiej zarabia się na baranach 🐏.😂🤣

Opublikowano

dziś wracałem z kujaw do lubuskiego do domu , nie było jak dotankować ciężarówki  , całe stacje zablokowane przez osobówki głównie , na ostatniej stacji przed domem zatankowałem po 5,46 zł i dalej poszła w górę o 50 gr. masakra jakaś

Opublikowano
1 godzinę temu, Karol6130 napisał:

Na lokalnej też. 

Jednak Orlen państwowy i takich widoków być nie powinno. 

Dwupłaszczowe to nie jest. Trochę dziwiło że nawet nie w busie zasłonięty tylko normalnie na przyczepce. 

Sam kupiłem dziś 140 litrów 

Po 5,55, benzyny i gazu do pełna. 

Pojechałem tylko dlatego że żyd się na benzynie świecił. 

Drugi raz dla brata kupione 100 litrów po 5,75.

Jeszcze nie zgłupiałem żeby robić zapas b7 na pół roku. 

Podobno u was na tej stacji od WM do W....sk paliwa niet. W Bor...iu koleżanka mówiła że o 18 wykupione, kilka km dalej zajechałem wracając ze stolicy po fajki, nie nagrałem całej kolejki, ale lekko z 200 aut... 

Opublikowano
ZELKOW napisał:

Uziu92 napisał:

to teraz czekamy na pszenicę po 9999 za tone 👍

Dlaczego tylko taką cene zakładasz?

tak rzuciłem, paliwo dali na 9.99 to i zboże może tyle kosztować za kilogram 👍

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v