Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Nie chce wrzucać wszystkich do jednego worka ale znowu najbardziej obniżkę odczują nieroby i ci którzy mało inwestują. Dla przedsiębiorców  to żadna obniżka. Chcieli obniżyć cenę to mogli inne podatki obniżyć . Niedługo znaczna część ludzi w Polsce pójdzie na bruk jak PiS przegra wybory a nowi zakończą te rozdawnictwo. 

Opublikowano
12 minut temu, Bercik92 napisał:

Ale vatowcom to chyba nie wiele to da? 🤔
Ale vatowcom to chyba nie wiele to da? 🤔

Ważne że na dystrybutorze będzie 5.10 a nie 5.70.

No i zakaz tankowania germańcom przy granicy obowiązkowo.

Mają swoje paliwo.

• Thanks 1
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)

Tę obniżkę poczuje tylko kowalski i rolnik RR. Nie znam danych ale podejrzewam że lwia cześć zużywanego paliwa to przedsiębiorstwa transportowe, usługowe, rolnicy na VAT których to kompletnie nie dotyczy. Przeliczyli i doszli do wniosku że można tanio kupić przychylność kowalskich.

propozycja w grudniu 5,4 brutto przy 1000l - na dziś 5.50

Edytowane przez KarolaKarotka
Opublikowano
1 godzinę temu, krzychu121 napisał:

Nie chce wrzucać wszystkich do jednego worka ale znowu najbardziej obniżkę odczują nieroby i ci którzy mało inwestują. Dla przedsiębiorców  to żadna obniżka. Chcieli obniżyć cenę to mogli inne podatki obniżyć . Niedługo znaczna część ludzi w Polsce pójdzie na bruk jak PiS przegra wybory a nowi zakończą te rozdawnictwo. 

Ta obniżka nie jest dla ciebie tak trudno to pojąć....?. Dotowanie rolnictwa się kończy i czas najwyższy płacić normalne podatki a nie inwestować coś co nie jest już nikomu potrzebne.

Opublikowano
2 godziny temu, krzychu121 napisał:

Chłopaki rolnicy wyrzućcie tego Pana z forum ponieważ nazywa rolników którzy nie są płatnikami vat - nierobami. Wielki hrabia się znalazł. Obniżono cenę paliwa i jeszcze zle, ale takim chodzby do 1 zl obnizyli to będą narzekać typowe społeczniaki. Aby narzekac... Proszę się cieszyć, że nie jest po 7 zł.

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano

Wrzuć na luz i przeczytaj że zrozumieniem to co napisałem. Jakbyś miał trochę pojęcia to nie cieszylbys się z tej obniżki bo to obniżka tylko dla wybranych. Jeśli ta obnizke mają odczuć  wszyscy to nie powinny one dotyczyć vatu . To zbyt skomplikowane dla ciebie że będąc na vacie czy odliczysz sobie 23% czy 8% to jeden ch.j. 

Opublikowano
1 godzinę temu, krzychu121 napisał:

Wrzuć na luz i przeczytaj że zrozumieniem to co napisałem. Jakbyś miał trochę pojęcia to nie cieszylbys się z tej obniżki bo to obniżka tylko dla wybranych. Jeśli ta obnizke mają odczuć  wszyscy to nie powinny one dotyczyć vatu . To zbyt skomplikowane dla ciebie że będąc na vacie czy odliczysz sobie 23% czy 8% to jeden ch.j. 

Daje w ciemno, że jestem pięć razy bardziej wykształcony niż Ty i jeszcze Cię zaskoczę jestem płatnikiem Vat i to kupe lat. I po raz kolejny powtarzam nie nazywaj kolegów rolników nierobami tylko dlatego że mniej vatu odliczysz a oni tym razem więcej zyskają niż Ty. Ja jestem szczęsliwy, że jest taniej dla kolegów a Ty zazdrościsz i ubliżasz.

• Like 1
Opublikowano

No to już się zakładamy? Słaba masz ta szkole skoro się cieszysz z tej niby obniżki . Wytlumacz mi skoro też jesteś płatnikiem VAT co daje ci obniżenie vatu z 23 na 8 %? Jaka masz z tego korzysc? I wskaż mi gdzie nazwałem rolników nierobami. 

Opublikowano (edytowane)

Hahhahahha, to się uśmiałem xD 

5 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Zamiast od drogiego odliczyć 23% to od taniego odliczysz 8% i tak będziesz miał taniej niż normalny konsument.

Tylko jak sprzedam zboże, to VAT muszę oddać, a ty nie ?? To może będzie sprawiedliwiej, jak na zboża, owoce i warzywa wprowadzą VAT 0% ??

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano

i tak się dzieli naród,. zawiść i zazdrość ma się coraz lepiej....

Opublikowano
Daniel2012 napisał:

1 godzinę temu, krzychu121 napisał: Wrzuć na luz i przeczytaj że zrozumieniem to co napisałem. Jakbyś miał trochę pojęcia to nie cieszylbys się z tej obniżki bo to obniżka tylko dla wybranych. Jeśli ta obnizke mają odczuć  wszyscy to nie powinny one dotyczyć vatu . To zbyt skomplikowane dlai ciebie że będąc na vacie czy odliczysz sobie 23% czy 8% to jeden ch.j.  Daje w ciemno, że jestem pięć razy bardziej wykształcony niż Ty i jeszcze Cię zaskoczę jestem płatnikiem Vat i to kupe lat. I po raz kolejny powtarzam nie nazywaj kolegów rolników nierobami tylko dlatego że mniej vatu odliczysz a oni tym razem więcej zyskają niż Ty. Ja jestem szczęsliwy, że jest taniej dla kolegów a Ty zazdrościsz i ubliżasz.

wykształcenie to nie końecznie z rozumem zauważyłem i jak narazie to ty obraższasz...

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

No jak nie

Zamiast od drogiego odliczyć 23% to od taniego odliczysz 8% i tak będziesz miał taniej niż normalny konsument.

oj Rysiek ogarnij się....

Pafnucy napisał:

i tak się dzieli naród,. zawiść i zazdrość ma się coraz lepiej....

skłóconymi lepiej się rządzi...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v