Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, jan88 napisał:

jak mówicie siarczan magnezu już kupować do oprysku mam za 69 zł za worek,  czy będzie taniej ? 

Ja zamówiłem, dziś ma paleta przyjechać, najtaniej i dostępny w ilościach tonowych był w sklepie dlaroślin, i od nich wziąłem. Przy okazji jeszcze pół tony kristalonu zielonego wziąłem. Nawet na allegro jest drożej, dla rośin to cena 290zł/worek 25 kg       a na allegro od 320 do nawet 450zł worek. Chyba taniej nie będzie.

Edytowane przez Michał88
  • Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Michał88 napisał:

Ja zamówiłem, dziś ma paleta przyjechać, najtaniej i dostępny w ilościach tonowych był w sklepie dlaroślin, i od nich wziąłem. Przy okazji jeszcze pół tony kristalonu zielonego wziąłem. Nawet na allegro jest drożej, dla rośin to cena 290zł/worek 25 kg       a na allegro od 320 do nawet 450zł worek. Chyba taniej nie będzie.

Ze sklepu internetowego agrochemu?

10 godzin temu, marek1977 napisał:

https://youtu.be/pAqT9VDUbnQ.     Do cen nawozu musimy się przyzwyczaić ,a do cen pszenicy i rzepaku już NIE.

Do maseczek i kowida też musieliśmy sie przyzwyczajić i putin jednym dniem zakonczył plandemie :P myśle że z czasem nawozy jeszcze stanieją ale nie będa raczej tanie jak 2 lata temu..

Opublikowano

Po ile jest mocznik import w agroloku?

29 minut temu, panczo1922 napisał:

będzie tak jak ze stalą...

Wzrosła 4 razy i spadła o połowę - taki poziom już dłuższy czas się utrzymuje.

Moim zdaniem tak będzie z nawozami.

Saletra będzie kosztować ok 2-2,5tys

nie tylko ze stalą...z cukrem czy olejem rzepakowym tak samo.

Opublikowano

Tylko płody wrócą do poziomu sprzed wojny a ceny będą w sklepach i tak dwa razy większe. Ludzie zadowoleni że ceny spadły, mali przedsiębiorcy i gospodarstwa wyeliminowane to za przyzwoleniem ludzi bo tak trzeba, a później od nowa sprzedaż marzeń obywatelom i kredyty

• Like 1
Opublikowano

Czarny scenariusz się sprawdza i polskojęzyczny okupant chce aby inflacja szczególnie to żywnościowa była udźwignięta na garbie rolnika, podwyżki energii dla przetwórców i przez to cen w sklepach chcą skompensować tanimi produktami rolnymi,

ani się obejrzyta a pańszczyzna wróci

Opublikowano
9 minut temu, Bercik92 napisał:

https://fb.watch/hytvoNzWty/ tak wygląda załadunek QQ na ua. Smacznego życzę...

Gdyby sypali na beton to Polska by przeżyła z tego co oni zmarnują 

Przed chwilą, renovoltage napisał:

Czarny scenariusz się sprawdza i polskojęzyczny okupant chce aby inflacja szczególnie to żywnościowa była udźwignięta na garbie rolnika, podwyżki energii dla przetwórców i przez to cen w sklepach chcą skompensować tanimi produktami rolnymi,

ani się obejrzyta a pańszczyzna wróci

Przecież prezydent pozwolił pracować już do śmierci na swojej ziemii

Opublikowano
6 minut temu, Bercik92 napisał:

dzisiaj zamówione troche mocznika polskiego po około 4100zl

A kto bogatemu zabroni? U mnie sytuacja odwrotna, nic nie zamawiam tym bardziej że perspektywa spadku cen zbóż i rzepaku dopiero przed nami (pełne magazyny u rolników). Sianie tak drogich nawozów w obecnej sytuacji nie ma sensu, tym bardziej że nic nie sprzedałem. Oczywiście jakieś ograniczone nawożenie musi być.

• Like 1
Opublikowano

Ja nawozy kupiłem w lipcu-sierpniu zaksan 33,5 płaciłem 3800 netto/t , sprzedałem część rzepaku żeby zrealizować te zakupy, chemię  na T1 i częściowo T2 też kupiłem w sierpniu. Teraz dokupiłem dolistne wspomagacze,  skoro już kupiłem azot, chemię to czystą głupotą było by dać połowę dawki i obciąć ochronę z nawozami dolistnymi. Teraz zerkąłem i cena MgS to 93zł /25kg. Rok temu placiłem chyba 78zł ale intermagu. Zadowolony byłem, teraz wypróbuję z yara siarczan, te tańsze słabiej się rozpuszczają.

Sporo towaru zostało i mogę spokojnie spać do żniw lecz nie oznacza to że jestem zadowolony ze spadku cen zbóż. Mam też hodowlę, miałem kończyć w przyszłym roku ale zmieniłem zdanie i będę prowadził dalej hodowlę, może nawet powiększę. 

• Like 3
Opublikowano
6 godzin temu, Michał88 napisał:

a po ile ci wyszło z przesyłką ten siarczan ?

Opublikowano

Siarczan co najmniej o 25zł na worku przepłacony.

Zamówiłem paletę z caldeny. Super rozpuszczalność. Na sklepie chyba 68 albo 69zł .

Opublikowano (edytowane)
33 minuty temu, jan88 napisał:

a po ile ci wyszło z przesyłką ten siarczan ?

Zapłaciłem 220zł za transport. Jak mam Ci przeliczyć osobno siarczan i osobno kristalon ? wziąłem też inną chemię wiec ciężko to przeliczyć.   No ale nie licząc chemii powiedzmy ze około 20gr za kg czyli 5zł do worka średnio ( siarczan i kristalon) 

23 minuty temu, Agrest napisał:

Siarczan co najmniej o 25zł na worku przepłacony.

Zamówiłem paletę z caldeny. Super rozpuszczalność. Na sklepie chyba 68 albo 69zł .

W mojej okolicy siarczan na sklepach niedostępny, u handlowców też jeszcze brak oferty. Długo kupowałem te tańsze siarczany ale w tym roku byłem naprawdę zadowolony z połączenia intermagu i kristalonu. Plony bardzo dobre więc nie będę wracał do tych tańszych produktów- nie twierdzę że są złe bo nie mam badań na ten temat.

Edytowane przez Michał88
Opublikowano

Saletra  amonowa 34 anwil cena z dziś 4 tyś zł/tona  i pnie się w góre a chciałem baksa kupić pod choinkę a tu lipa przepłacać nie będe.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v