Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, hubertuss napisał:

Teraz krajowa grupa spożywcza będzie nawozami handlować ceny mają spaść. Ale coś czuje, że szybko się dogadają z agro chemem i będzie mniej więcej po staremu a jak za bardzo stanieje to fabryka się zepsuje.

Przecież Agrochem to własność Grupy Azoty. Co w pisowskiej komunistycznej rodzinie to nie zginie.

30 minut temu, GRZES1545 napisał:

Lokalny region to gdzie? Po żniwach po 3400 kupowałem pod zasiew, jak widać staniało a krzyczeli że nie będzie. 

Pogranicze PGN/PWA.

Edytowane przez JanKrzysztof
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Całe szczęście wygrał patriotyzm i będziemy mieli swoje nawozy, przecież mogła grozić nam konkurencja a tego byśmy nie znieśli. Nasi chłopcy czego się nie dotkną to...

Screenshot_20221113-214907-799.png

Edytowane przez wojak1986
Poprawka
  • Haha 4
Opublikowano
45 minut temu, Damian24424 napisał:

Ale ktoś już dzwonił do tych cukrowni pod te podane numery ? jakie są ceny ?

dzwonił na Płock i Toruń to wyłączone telefony

Też dzwoniłem w 3 miejsca łudzkie , mazowieckie, i bodajże kujawsko pomorskie , to sygnał niby jest , ale nikt nie odbiera 

Opublikowano
6 minut temu, mysza103 napisał:

Też dzwoniłem w 3 miejsca łudzkie , mazowieckie, i bodajże kujawsko pomorskie , to sygnał niby jest , ale nikt nie odbiera 

Lubelskie krasnystaw odbiera. Cennik jak agrochem i facet twierdzi że już od sierpnia są dystrybutorem

• Confused 1
Opublikowano
2 minuty temu, kamil2509 napisał:

Lubelskie krasnystaw odbiera. Cennik jak agrochem i facet twierdzi że już od sierpnia są dystrybutorem

Przecież wiadomo, ze będą ceny takie same. W Siemiatyczach jest chyba z 5 stacji paliw i wszyscy umieją się dogadać to oni w dwie firmy z agro chemem się nie dogadają.

Opublikowano
wision6 napisał:

7 minut temu, JarekBazydlo napisał:

Cena na dziś:

Saletra Pulan 34.4% cena 3640zł

Mocznik 46% cena 4360zł

RSM 32% cena 3390zł

tel do kontaktu 785298610 tu znajdziesz znacznie lepsze ceny

Skąd ten sprzedający?

Opublikowano

Kupiłem trochę towaru w cukrowni. Nie mają dużych ilości dla tego nie odbierają tel. To są zwykli sprzedawcy. Mówił mi że całe tiry chcieli chłopy kupować.  A o n ma dwa n placu i trzy zamówione. Do tej pory nikt o nich nie wiedział. Dopiero jak artykuł ukazał się na farmerze i tam były numery  zrobił się szał.

Opublikowano
Dnia 13.11.2022 o 12:48, migacz napisał:

Dokładnie. Eternit zdjęty i złożony na ziemi ma czekać. Zdjęcie go nikogo nie obchodzi kto i jak byle cię sąsiad nie podpierdolil do inspekcji nadzoru. Wtedy może być kolorowo ale nie musi. Zobaczymy jak to będzie.

Trzeba najpierw zgłosić do starostwa że się będzie wymieniać pokrycie dachowe czy nawet remont robić . Niezależnie co tzn czy eternit czy dachówka jest .

A eternitem to prędzej by się zainteresował inspektorat  środowiska 

Opublikowano
11 minut temu, sebe1033 napisał:

Trzeba najpierw zgłosić do starostwa że się będzie wymieniać pokrycie dachowe czy nawet remont robić . Niezależnie co tzn czy eternit czy dachówka jest .

A eternitem to prędzej by się zainteresował inspektorat  środowiska 

Niektórzy to widzę dobrze z sąsiadami to nie żyją, jak nawet boją się zdjąć eternit z dachu 

• Like 1
Opublikowano
Dnia 13.11.2022 o 19:05, jarecki7745 napisał:

skoro 0 azotu to napisze swoje plony ,rzepak klasa ziemi 2 i 3b plon 1900 kg ,klasa 4 piach 1,5tony pszenica po rzepaku klasa ziemi 2 7,5 tony , klasa 3 pszenica po pszenicy 4 tony , po burakach 3 klasa 4 tony kuku 3 klasa ziemi plon 9 ton 26 wilgotnośc , kuku klasa ziemi 4i5 plon 7,5 tony 30 wilgotność 0 npk , 0 azot, oprysk na chwasta i odżywka x2 w rzepaku 2x robak i jestem zadowolony nie płacze z tego powodu nie mam faktur na termin i od kilku lat stać mnie na wiele rzeczy

Tak daleko nie Zajedziesz , raz się udało bo coś jeszcze zostało tzn wcześniej dobrze Gospodarzyłeś .

W tym roku zboża wyjątkowo dobrze plonowały "same z siebie" miałem porównanie bo dawkę pod pszenżyto N była max 160 średnio 140 kg/ha ale okrojona była 100 kg/ha i plonowanie prawie takie same . 

Test zrobiłem na trawach w niektórych miejscach zamykałem wysyp saletry w rozsiewaczu widać odrazu było , na 30 arów wcale nie sypałem to i nie rosła trawa .

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, tommy66692 napisał:

Niektórzy to widzę dobrze z sąsiadami to nie żyją, jak nawet boją się zdjąć eternit z dachu 

czym się różni  zdjąć eternit samemu od przwiezienia kupki eternitu z drugiej wioski ???

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v