Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
59 minut temu, jan88 napisał:

to już taniej nie będzie że już kupujesz ? 

A skąd mnie to wiedzieć?

Dużo poleciało w dół. Cena niewiele odbiegnie od wiosennej. Ceny za zboża bardzo dobre, choć wielu stwierdzi że poniżej 2tys się nieopłaca.

Ja prognozowałem że stanieje to i staniało. Wcześniej niż myślałem.

W moim wypadku mam do dyspozycji tani mocznik po 1360 zł i drogi saletrosan po 2700. Do mocznika muszę szukać rozsiewacza. W tym momencie rezygnuję z kupna bo wolę zapłacić za rsm. Saletrosan rozsieję, ale być może pod jagodowe.

Szybka realizacja zamówień może świadczyć że jest obawa GA przed masowym importem.

Z drugiej strony tani gaz był na koniec października.  Miesiące zimowe mają cenę o 30-40% wyższą...

Opublikowano

Dostal ktos protokol ze stratami nie przekraczajacymi 1%.?

Bo np.malopolskie na mapach tego instytutu z Pulaw to praktycznie zagrozenia susza brak   i tak sie zastanawiam czy jest sens tracic czas.

A seerwery przeciazone. 

Opublikowano

Stresu dostali na niektórych składach nawozowych... Myśleli, że 7 tys będzie saletra :) Mocznik z importu, w porcie z zapłaceniem magazynowania, transportu, opłaty celne - proponowano mi za około 4400 zł, teraz jakby była dostępność to tańszy i pewniejszy będzie polski. Importerzy nawozów też łatwego życia nie mają. Wtopić można, że szok...

Opublikowano
2 godziny temu, Agrest napisał:

A skąd mnie to wiedzieć?

Dużo poleciało w dół. Cena niewiele odbiegnie od wiosennej. Ceny za zboża bardzo dobre, choć wielu stwierdzi że poniżej 2tys się nieopłaca.

Ja prognozowałem że stanieje to i staniało. Wcześniej niż myślałem.

W moim wypadku mam do dyspozycji tani mocznik po 1360 zł i drogi saletrosan po 2700. Do mocznika muszę szukać rozsiewacza. W tym momencie rezygnuję z kupna bo wolę zapłacić za rsm. Saletrosan rozsieję, ale być może pod jagodowe.

Szybka realizacja zamówień może świadczyć że jest obawa GA przed masowym importem.

Z drugiej strony tani gaz był na koniec października.  Miesiące zimowe mają cenę o 30-40% wyższą...

ale już kupiłeś ten rsm  ?

Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

Nie wiadomo , też czekam środa składane może w poniedziałek będzie .

opłaca ci się składać skoro koniec świata zaraz?

Opublikowano

RSM 32 u lokalnego dystrybutora zjazd z 4500 na 4200 małe ilości. Już blisko mojej ceny jest litewskiego po 4100 który kupiłem. Dobrze że dużo nie brałem. 3 tony na 7.5 ha ozimin wystarczy. Pod jare coś tam jeszcze się dokupi.

Opublikowano
1 minutę temu, konteno napisał:

raczej początek , ziemia wulkaniczna jest bardzo żyzna

oj po Galanie to wiele nie wzejdzie...

Opublikowano

Dostałem decyzje że mój wniosek suszowy został rozpatrzony  : Wniosek przeliczony
Szkody w Twoim gospodarstwie nie przekroczyły 30% średniej rocznej produkcji rolnej. 

Problem jest taki, że nie mogę pobrać kalkulacji ani zestawienia upraw? też tak macie ? 

Opublikowano
31 minut temu, jan88 napisał:

ale już kupiłeś ten rsm  ?

Nie, w przyszłym tygodniu może być. Mam zamówiony

Opublikowano

Nie,tak nie mamy, tylko pobieramy.

2 minuty temu, Palmusny napisał:

Dostałem decyzje że mój wniosek suszowy został rozpatrzony  : Wniosek przeliczony
Szkody w Twoim gospodarstwie nie przekroczyły 30% średniej rocznej produkcji rolnej. 

Problem jest taki, że nie mogę pobrać kalkulacji ani zestawienia upraw? też tak macie ? 

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Agrest napisał:

Na dniach ma być dostawa rsm 26s. Cena powinna być poniżej 3tys. Wezmę parę tys l. Granulat poleży na kolejne lata.

Też dzisiaj zamówiłem samochód rsm 26+s. Cena? Tak jak pisałem że kupię dopiero jak spadnie poniżej trójki. Cena 2990 minus 20 zł za szybką płatność , i jeszcze kolejne 10 zł wyszarpałem . Finalnie zamówione po 2960 zł/tona

2 godziny temu, Wertykulator9 napisał:

Dostal ktos protokol ze stratami nie przekraczajacymi 1%.?

Bo np.malopolskie na mapach tego instytutu z Pulaw to praktycznie zagrozenia susza brak   i tak sie zastanawiam czy jest sens tracic czas.

A seerwery przeciazone. 

Pisał tu ktoś przedwczoraj że oszacowali mu na zero %

@Strongman A co za różnica ile4 ty napiszesz , jak i tak mają swoje dane , gdybyśmy mieli tą samą działkę i ty byś wpisał że miałeś 90 % szkody , a ja bym wpisał że miałem 20 %szkody , to finalnie i tak by jednemu czy drugiemu tyle samo naliczyli np. 40% strat. Teraz już nie jest to że chodzą po polach i dasz komuś w kieszeń , lub na piękne oczy ci zawyży o 20 czy 30 % do góry

Edytowane przez mysza103
Opublikowano
3 godziny temu, bravo2 napisał:

Jak długo czeka się na raport suszowy

Nie wiem jak teraz ale w mazowieckim parę dni temu trzy dni

16 minut temu, Palmusny napisał:

Podobno pobieranie jest zablokowane żeby odciążyć ta aplikację. Próbować trzeba w listopadzie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v