Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
17 minut temu, GRZES1545 napisał:

A co nie wodzisz co się dzieje choćby na rynku zbóż?  Albo z jakiej okazji mogą chodzić za ,,darmo " do dentysty lekarza, weterynarza, składać wnioski na 500+, jak myśliszkto za to zapłaci?, i ktoś tu jeszcze pisze że oni na moją emeryturę pracyją🤨 Zapraszam pod granicę w Dorochusku, ile ciężarówkę ze zbożami dalej jedzie, a w drugą paliwa nasze, wcześniej nawozy. Jakie kolejki kurła to szok.

Przy tych plotkach 5500 to wydaję się promocja 😆 🙆‍♂️

Co do tej ceny  to całkiem realne przy obecnych szaleństwach.

No ja tam nie chce rozsiewać plotek ale wyrwało mnie z botów co powiedział dosłownie . 

Opublikowano
1 minutę temu, Damianek20 napisał:

No ja tam nie chce rozsiewać plotek ale wyrwało mnie z botów co powiedział dosłownie . 

Takie słowa od sprzedawcy nawozów słyszałem i ja jakiś czas temu. Szkoda gadać, przy tych cenach co się wyrabia.

Opublikowano
12 godzin temu, sylwek23111 napisał:

Ratowanie się imigrantami, to tak jak by upadającemu gospodarstwu udzielać kolejnej pożyczki. Niby środki na produkcję są, ale banku, a nie gospodarstwa i kiedyś komornik zabierze wszystko. W przypadku Polski to może być za kilka pokoleń. Tzn może się kiedyś okazać, że Polacy będą w mniejszości.

Taka głupotę zrobili Holendrzy wpuszczając marokańców a teraz sami są przez nich traktowani jak gówno 

• Like 5
Opublikowano
7 minut temu, GRZES1545 napisał:

U nas gość proponuję z Kazachstanu mocznik pi 4400, ale jeszcze w droczę jest i cena może ulec zmianie🤔

Oby go jak najwięcej szło z tego Kazachstanu to te 4.5.6.7  z przodu znikną tak jak ruskie spod Charkowa.

Opublikowano
56 minut temu, Jurniczek napisał:

Oby go jak najwięcej szło z tego Kazachstanu to te 4.5.6.7  z przodu znikną tak jak ruskie spod Charkowa.

Zajadę kiedy zapytam czy mają to, ciekawe jak z jakością i zawartosciami składnika.

Opublikowano

Cena ropy dzień przed wybuchem wojny kosztowała 98 dolarów a dziś kosztuje 101 dolarów za baryłkę wiec wzrost o 3 dolary ...teraz zobaczcie jak nam wszystkich Pis czyści portfele tłumacząc że paliwo jest drogie bo jest wojna  .To samo z węglem ,gazem ,cukrem ............wracamy dzięki tym rządom do głębokiego PRL-u gdzie zarabialiśmy miliony na wypłatę za którą można było kupić miskę ryżu którego też nie było .

Wojna kosztuję jak można z ludzi kasę wyciągnąć? Paliwo , mandaty , węgiel i procenty w banku.

Opłacamy wojnę na Ukrainie wojna kosztuje Polskę bardzo dużo .

• Like 4
  • Thanks 1
Opublikowano
4 minuty temu, galan99 napisał:

Cena ropy dzień przed wybuchem wojny kosztowała 98 dolarów a dziś kosztuje 101 dolarów za baryłkę wiec wzrost o 3 dolary ...teraz zobaczcie jak nam wszystkich Pis czyści portfele tłumacząc że paliwo jest drogie bo jest wojna  .To samo z węglem ,gazem ,cukrem ............wracamy dzięki tym rządom do głębokiego PRL-u gdzie zarabialiśmy miliony na wypłatę za którą można było kupić miskę ryżu którego też nie było .

Wojna kosztuję jak można z ludzi kasę wyciągnąć? Paliwo , mandaty , węgiel i procenty w banku.

Skąd bierzesz ceny baryłki? 

Wti jest po 85 a zwykła 91.5

• Like 1
Opublikowano

To "zadziwiająco słaba analiza rosyjskich możliwości" - kontruje były dowódca armii USA w Europie Ben Hodges. W zasadzie sama Finlandia byłaby w stanie pokonać siły rosyjskie w ich obecnym stanie. A sąsiednie kraje Litwa i Polska mogłyby w tydzień zająć rosyjską enklawę Kaliningrad - napisał na Twitterze mieszkający w Niemczech Hodges. 😁

https://wydarzenia.interia.pl/raporty/raport-ukraina-rosja/aktualnosci/news-czolgi-leopard-2-na-wojne-w-ukrainie-sojusz-wielu-panstw,nId,6293322

Opublikowano (edytowane)

Przyjechała do mnie  ekipa  budowlańców  na  drobne  remonty  dwóch  Ukraińców  i  Polak  i   właśnie  Polak  mi  opowiedział  że  ukrainiec   prowadził  auto którym  przyjechali  i  że  po  drodze  zatrzymał ich  policjant  z suszarką  bo  w terenie  zabudowanym  mieli  74 km/h   no  i  policjant  tylko  zobaczył  ukraińskie  papiery  kierowcy  i  puścił  ich  dalej  -  a  nas   będą teraz   strzygli  jak  barany  , jestem  za  ściganiem  piratów   czy   podpitych rajdowców   ale  z  tego  co  piszą to  zaliczysz  wpadkę  na  przejściu  dla  pieszych  bo  przechodzień się  nagle  zdecyduje  na  przejście  na  drugą  stronę   i  do  tego  ze  dwie  głupoty  typu  brak  świateł  czy  niezapięte  pasy   nie  wspominając  o  telefonie  w ręku   i  żegnasz  się  z  prawem  do  powożenia .

Edytowane przez yaroslaw
  • Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano

I tu się mylisz, wuja robi na lotnisku, ruski język słyszany cały czas, on twardy beton pisowski mówi że już na nich nie zagłosuje, że za tuska było mu jednak lepiej 

9 minut temu, galan99 napisał:

Pewnie nie .

Polska płaci Ukraińcom wszystkie przywileje jakie posiada Polak jakim prawem to robią i tak samo Emerytury .

To kosztuje ale ludzie są ślepi .

Opublikowano
21 minut temu, galan99 napisał:

Pewnie nie .

Polska płaci Ukraińcom wszystkie przywileje jakie posiada Polak jakim prawem to robią i tak samo Emerytury .

To kosztuje ale ludzie są ślepi .

Czyli jednak za dlugi okazal sie być dla ciebie filmik który wstawiłem 

Opublikowano (edytowane)

Co miałem zrozumieć że Ukraina  ma 11 mil emerytów i ktoś  powinien  wypłacać bo tam bida .

Co mnie obchodzi  Ukraina co tam jest .

Tu jest Polska .

Niemca obchodzi co jest w Polsce ile zarabia i jaką ma Emeryturę NIE W d*pie TO MA .

TU SIĘ PRZEJMUJĄ CO tam jest jaka bida zaraz i w Polsce to samo będzie bida .

Edytowane przez galan99
  • Like 6
  • Thanks 1
Opublikowano

Uważaj bo zaraz ciebie zjedzą i zwyzywają od ruskich trolli... 🤭 Tak samo jak z plandemia.. Kto miał inna narrację niż to co mówili w TV ten był foliarzem szurem i płaskoziemcem... 😏

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, galan99 napisał:

Co miałem zrozumieć że Ukraina  ma 11 mil emerytów i ktoś  powinien  wypłacać bo tam bida .

Co mnie obchodzi  Ukraina co tam jest .

Tu jest Polska .

Niemca obchodzi co jest w Polsce ile zarabia i jaką ma Emeryturę NIE W d*pie TO MA .

TU SIĘ PRZEJMUJĄ CO tam jest jaka bida zaraz i w Polsce to samo będzie bida .

W pewnym sensie masz rację. Ale gdybyśmy całkiem się odwrócili tyłem do Ukrainy w momencie wybuchu wojny, to z dużą dozą prawdopodobieństwa Rosja wjechała by nam w żopę tankami i teraz byśmy byli Польша. W przeciwieństwie do Niemiec mamy trochę empatii, a oni srają w gacie przed Ruskimi, bo tak naprawdę tylko Niemcy i Rosja wiedza , jak zapisane są traktaty kapitulacji po II wojnie światowej. Wszędzie są dobrzy i źli ludzie, nie popadajmy w skrajności. 

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
4 godziny temu, galan99 napisał:

Chcesz żeby russcy stali pod granica i mówisz ze pomoc w walce z nimi Ukraińcom to powrót do PRL?? Serio?😂??😆 wyjedź za granice i zobacz jakie tam są mandaty i cena paliwa mimo tego ze nie pomagają ... Cena surowców to nie wina Ukraińców tylko Rosjan którzy rozpętali piekło i ludobójstwa u naszych sąsiadów a teraz masz pretensje bo zachód nie chce tego finansować i przez sankcje masz droga polifoske ....

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano

Nie jestem po stronie Rosji niech się bronią i pokonają Sowieta , zgadza się od dala wojnę od nas z Rosją .

Trzeba pomagać to że drogie nawozy i paliwa i węgiel tak sankcje swoje robią ale do licha ile my też wytrzymamy jako Polacy .

Nasi Emeryci zaraz nie opłacą ogrzewania bo nie będzie ich stać , nasze rolnictwo ile wytrzyma 1 rok tak ale nie kilka lat .

Zakłady padną restauracje , bary płacą podatki ludzie stracą pracę .

My też musimy zarabiać by móc pomóc wyjdzie zaraz tak jak na Ogniem i Mieczem .

"...Wojny trwały długo. Opustoszała Rzeczpospolita, opustoszała Ukraina. Nienawiść wrosła w serca i zatruła krew pobratymcza. 150 lat później, Katarzyna II Caryca Rosji, podbiła Chanat Krymski, zlikwidowała Sicz Zaporoska i walnie przyczyniła się, do upadku Rzeczypospolitej..."

• Like 1
Opublikowano
43 minuty temu, dzarjan8111 napisał:

Chcesz żeby russcy stali pod granica i mówisz ze pomoc w walce z nimi Ukraińcom to powrót do PRL?? Serio?😂??😆 wyjedź za granice i zobacz jakie tam są mandaty i cena paliwa mimo tego ze nie pomagają ... Cena surowców to nie wina Ukraińców tylko Rosjan którzy rozpętali piekło i ludobójstwa u naszych sąsiadów a teraz masz pretensje bo zachód nie chce tego finansować i przez sankcje masz droga polifoske ....

Ukraińcy to taka sama bomba zegarowa dla Polaków jak Ruscy, a jak ktoś nie wierzy to wkrótce przekona się o tym na własnej skórze. 

• Like 8
  • Thanks 1
  • Haha 2
Opublikowano
40 minut temu, JanKrzysztof napisał:

Ukraińcy to taka sama bomba zegarowa dla Polaków jak Ruscy, a jak ktoś nie wierzy to wkrótce przekona się o tym na własnej skórze. 

Żartownisiu ty 😂😄 

• Confused 1
Opublikowano
8 godzin temu, GRZES1545 napisał:

A co nie wodzisz co się dzieje choćby na rynku zbóż?  Albo z jakiej okazji mogą chodzić za ,,darmo " do dentysty lekarza, weterynarza, składać wnioski na 500+, jak myśliszkto za to zapłaci?, i ktoś tu jeszcze pisze że oni na moją emeryturę pracyją🤨 Zapraszam pod granicę w Dorochusku, ile ciężarówkę ze zbożami dalej jedzie, a w drugą paliwa nasze, wcześniej nawozy. Jakie kolejki kurła to szok.

Przy tych plotkach 5500 to wydaję się promocja 😆 🙆‍♂️

Co do tej ceny  to całkiem realne przy obecnych szaleństwach.

żeby Ukrainiec poszedł za darmo do dentysty i mógł pobierać 500+ musi być legalnie zatrudniony w PL. Jak nie wiesz o czym pisać to przynajmniej nie pisz głupstw...

Import pszenicy do kraju jest marginalny natomiast dużo jedzie rzepaku i qq. Info u 3 dużych graczy paszowych i ZT Kruszwica. Z drugiej strony musimy kupować też tańszy węgiel i być może prąd. Ale to nie ten rząd przez lata "zwijał" Polskę...

• Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v