Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, jan88 napisał:

ok napewno dodam 

Policz sobie, może już cenny podane przez ministerstwo wystarczą do pełnego wykorzystania zwrotu. 

Przed chwilą, zbyszek8201 napisał:

Czyli Kizeryt też odpada ?

Wygląda że tak 

Opublikowano (edytowane)

"Policz sobie, może już cenny podane przez ministerstwo wystarczą do pełnego wykorzystania zwrotu. "

nie jeszcze troszkę brakuje do pełnego limitu

Edytowane przez jan88
Opublikowano (edytowane)

Ja dokupiłem trochę po wysokiej cenie dziś, z jesieni po 1700 nie mam faktury a teraz mam drogi mocznik i saletrę na fakturach to coś wrócą tylko muszę dokładnie policzyć, tylko żeby złożyć ten wniosek trzeba już mieć złożony wniosek o dopłaty bezpośrednie z tego co czytam i z tego wylicza limit 

Edytowane przez pablo6234
Opublikowano

No dobra tylko teraz jakis limit tych nawozow na hektar  jest czy go nie ma? Tak jak z paliwem ze doplaca ci do 100 litrow. Bo przeciez 1 moze nasypac 700 kg saletrzaku a 2 tylko 200. To mam rozumiec ze i 1 i 2 dostanie 500+ do nawozu?

Opublikowano
1 godzinę temu, Bogdan_ja napisał:

Nie liczy się kurna ile razy to powtarzać... 🤕

To dlaczego jest ściśle powiązane z tegorocznym wnioskiem  o dopłaty obszarowe

Opublikowano
Przed chwilą, ws71 napisał:

To dlaczego jest ściśle powiązane z tegorocznym wnioskiem  o dopłaty obszarowe

Żeby ustalić maksymalny limit dla gospodarstwa.

9 minut temu, mateo105 napisał:

No dobra tylko teraz jakis limit tych nawozow na hektar  jest czy go nie ma? Tak jak z paliwem ze doplaca ci do 100 litrow. Bo przeciez 1 moze nasypac 700 kg saletrzaku a 2 tylko 200. To mam rozumiec ze i 1 i 2 dostanie 500+ do nawozu?

Jest limit kwotowy, 500 zł do hektara, a nie kilogramowy.

• Thanks 1
Opublikowano
5 minut temu, toooomaszewski napisał:

Żeby ustalić maksymalny limit dla gospodarstwa.

Jest limit kwotowy, 500 zł do hektara, a nie kilogramowy.

No dobra rozumiem albo nie rozumiem. Powiedzmy ze mam 5 hektarow i kupilem tone saletrosanu po 2200zl i rozsialem po wszystkim po 200 kg. To ile zwrotu dostane ? 500 do hektara? Przeciez to nie logiczne bo mialbym nawoz za darmo

Opublikowano

Prosty przykład kupuje teraz 1tone saletry za 4000zl starych faktur nie mam wiec według tych średnich co ktos wrzucił by bylo liczone czyli ok 1200zl. Ile za to dostane zwrotu? Chciałbym żeby ktos to mi zobrazował. Limitu gospodarstwa mam powyżej 10000zl bo laki zanizaja.

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, mateo105 napisał:

No dobra rozumiem albo nie rozumiem. Powiedzmy ze mam 5 hektarow i kupilem tone saletrosanu po 2200zl i rozsialem po wszystkim po 200 kg. To ile zwrotu dostane ? 500 do hektara? Przeciez to nie logiczne bo mialbym nawoz za darmo

Szanowny Panie, kupił Pan tonę saletrosanu w tym roku po 2200zł, 26 % azotu, wg tabeli MR nawóz ten w ub. r. przed podwyżkami kosztował 1108,20zł. Różnica w cenie to 2200- 1108,2=1091,8 zł

1091,8 zł. Taką kwotę dofinansowania Pan dostanie. Edit wykorzystana kwota z maksymalnego limitu 500 zł do hektara wyniesie 1091,8/5= 218,36zł.

Edytowane przez toooomaszewski
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Michal014d napisał:

Prosty przykład kupuje teraz 1tone saletry za 4000zl starych faktur nie mam wiec według tych średnich co ktos wrzucił by bylo liczone czyli ok 1200zl. Ile za to dostane zwrotu? Chciałbym żeby ktos to mi zobrazował. Limitu gospodarstwa mam powyżej 10000zl bo laki zanizaja.

Za ta tone  dostaniesz 2800 zł... Kapujesz 

Więc musisz kupić ponad  3 tony aby wykorzystać te 10 tyś... 

Edytowane przez Bogdan_ja
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2026? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂 Wam drodzy hodowcy i sobie w 2026 życzę jak najwyższych cen!!!

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.

Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305087-ceny-bydla-2025/
  • Dodaj nową pozycję...
v