Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

koparko-ładowarka dokładniej. zamawiaj usługę Krisie 🙃

Opublikowano
6 godzin temu, GRZES1545 napisał:

Zaopatrujcie się  i na 10 lat , i mam nadzieję że  jak już  takim biznesmenom kasa się  skończy, na jesień wrócą ceny z mają 2021r. Tego wam życzę, ojj... będzie wtedy wesoło na forum🙆‍♂️

Jak Polska przestanie gaz brać od ruskich-a do tego wbrew Niemcom dążą to azotu wcale nie kupisz za rok bo po 8-10 nie zapłacisz. Życzeń szkoda komentować bo pokazują jak płytkim człowiekiem jesteś.

• Like 1
Opublikowano

Dokładnie będzie coraz drożej. BO gaz sprowadzany z innych miejsc będzie jeszcze droższy. Pis nie rozumie, że zastępować ruski gaz nie trzeba innym gazem a zieloną energią. Bo inne źródła po izolacji ruskich staną się jeszcze droższe bo każdy będzie chciał zarobić.

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, Sylwi napisał:

Jak Polska przestanie gaz brać od ruskich-a do tego wbrew Niemcom dążą to azotu wcale nie kupisz za rok bo po 8-10 nie zapłacisz. Życzeń szkoda komentować bo pokazują jak płytkim człowiekiem jesteś.

Nie wiem z którego rocznika jesteś ale się zapytam czy pamiętasz czasy przed 80 rokiem ? .

Opublikowano
HF86 napisał:

koparko-ładowarka dokładniej. zamawiaj usługę Krisie 🙃

Taka bieganina nie dla mnie, muszę mieć czas na podreptanie wokół ciągnika i kawkę pół godzinną 🙊🙊🙊🙊

Opublikowano
21 minut temu, yaroslaw napisał:

pier**lisz  jak  POtłuczony ,   u   mnie  jeden  sąsiad  na  legalu   sprzedaje  wyroby  z  własnych  świnek   i  zajefajną  kiełbasą  po 35zł za kilogram kupowaną  u  niego   zagryzam  księżycówkę  kupowaną mniej  oficjalnie   u   drugiego  sąsiada . Morawiecki  mówił  o pięciu stówach  do  hektara  co  w  sumie  może  dać  tysiąc pięćset zł do  tony  nawozu  o  których  mówił  kowalczyk  .  Skoro   uważasz  że  to  co  się  dzieje u nas  z  cenami  nawozów  to  wina  PISu   no  to  za***rdalaj  za  odrę   i  tam  nakupisz po   taniości  i  będziesz  się  śmiał  z  innych     ,  też  zasuwam  za  miskę  ryżu    ale  boję  się  że  jak  PO wróci  do  koryta   to  nawet  to  mi  zabiorą  . Dzisiaj   byłem  odebrać  wykupiony  wcześniej  nawóz  pod  kukurydzę  i  chciałem  coś  dokupić   ale  jedynym   dostępnym  nawozem  była  sól potasowa  po  dwa  dziewięćset   i  to  też  pewnie  wina  PISu

Kiedyś nie doceniałem Morawieckiego ale teraz widzę że miał racje w stwierdzenie że trzeba wygasić oczekiwania ludzi i doprowadzić do sytuacji że będą robić za miskę ryżu i będą się jeszcze cieszyć. Wystarczy postraszyć że tą miskę ktoś weźmie. Tak z ciekawości jak wyborcy PiSu widzą wrzucenie do ustawy o uchodźcach przepisów dotyczących bezkarności posłów/urzędników ? Będziemy w Polsce dotować wszystko i wszystkich a potem będziemy bankrutować jak Grecja. 

Ciekawa sytuacja teraz nastała bo żaden dystrybutor nie chce nawozów brać na plac. Boją się że jak stanieje to zostaną z drogim towarem. Producenci nie mając co z towarem zrobić kombinują. Oficjalnie nie zatrzymują produkcji tylko przeprowadzają konserwacje. 

• Like 3
Opublikowano

Tak się zaczynam zastanawiać i dochodzę do wniosku. Że ta nagła zamiana cenników z przed prawie dwóch tygodni i teraz ogłaszanie tych dopłat mogą mieć ze sobą bardzo duży związek. Najpierw zabrano by teraz rozdawać i mówić, ze rząd dba o rolnika. Uważacie, że to przypadek, że ni z tego ni z owego podniesiono mocno ceny nawozów  dwa tygodnie temu a teraz nagle będa dopłaty.

• Like 4
Opublikowano
2 minuty temu, hubertuss napisał:

Tak się zaczynam zastanawiać i dochodzę do wniosku. Że ta nagła zamiana cenników z przed prawie dwóch tygodni i teraz ogłaszanie tych dopłat mogą mieć ze sobą bardzo duży związek. Najpierw zabrano by teraz rozdawać i mówić, ze rząd dba o rolnika. Uważacie, że to przypadek, że ni z tego ni z owego podniesiono mocno ceny nawozów  dwa tygodnie temu a teraz nagle będa dopłaty.

Wszystko  możliwe   jednak  uważam  że  cena  nawozów  nie  może  być   brana  z  sufitu   bo  zawyżanie  cen przez  krajowych producentów     pobudzi  import  i  w  konsekwencji  utratę  części  krajowego  rynku  co  miało  miejsce  chyba  z  15 lat  temu  gdy osobiście  przez  dwa lata  jechałem  na  Węgierskiej  saletrze  a  i  wielu  sąsiadów  miało  podobnie 

Opublikowano (edytowane)

Teraz się bierze ceny z sufitu i ludziom mówi się, że wojna, że Putin, ze gaz, że UE. Tak jak z prądem w grudniu było. Mówili, że Ujnia żarówki po gazetach drukowali. A potem wyszło, że elektrownie zarobiły w grudniu 2021 4 mld więcej niż w analogicznym grudniu 2020. Urząd regulacji nie interweniował wszystko pasowało. Bo chodziło o to by spółki sterowane przez rząd więcej zarobiły. By obywatel zapłacił podatek i nawet nie wiedział, że płaci bo mu się mówi, że Tusk i Putin winni. To samo robią z paliwem a teraz z nawozami. rząd wykorzystuje sytuację podnosi ceny i zrzuca wszystko na tę sytuację.

Edytowane przez hubertuss
  • Like 1
Opublikowano
18 minut temu, hubertuss napisał:

też o tym pomyślałem...

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Ludzie chcąc przeczytać po ile nawóz najpierw trzeba przewertować strony o Putiny , Pisy , Tuski itd 🤦‍♂️ ,

Widzę że osoby które nigdy tu nie zaglądały , teraz zrobiły swój folwark i nadają o polityce 🤷

ja się pytam gdzie jest moderator ?

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano
4 minuty temu, wojak1986 napisał:

Dużo takich na sezon masz rozrzutników?

gdybym woził tylko tym to ze 150.Ale drugi robi główną robotę 

16476999643332757793528905752461.jpg

Opublikowano
1 godzinę temu, kulczer napisał:

Tak jak PiS ludzi na wsi wych..ł to żaden rząd do tej pory nie zrobił. W 2015 roku szli do władzy z hasłami wyrównania dopłat rolnikom. Miało się sprzedawać płody rolne, bić  świnie na rąbankę i kiełbasę, samogon na każdym mostku miał być na wsi sprzedawany. Nie zrobili nic. W 2019 to samo obiecanki cacanki wapnowania, suszowe, 5kaczyńskiego i d*pa strzeliła. Komisarz Wojciechowski siedzi w Brukseli i zbija bąki nie robi nic nawet palcem w bucie nie rusza. Ostatni numer z podwyżkami cen nawozów, obniżką Vatu kwalifikuje się na żenadę roku. Ale to co wczoraj Morawiecki z Kowalczykiem przedstawili to zakrawa na grube draństwo!. Jeden majaczy o dopłatach 500 zł do ha ornego i 250 zł do łąki drugi majaczy o 1500 zł do ha. Ludzie a jakie warunki tych dopłat ano takie że trzeba mieć fakturę od września 2021 roku. Kto wtedy mówił o dopłatach kto mówił o fakturach co za wyrachowanie rządzących. Dobrze wiedzą że ludzie nie mają dokumentów odniesienia żeby złożyć o dopłatę do nawozu. Dopłaty dostanie garstka w haniebnych kwotach i tyle. Saletra u mnie na wsi po 4400 zł facet sprzedaje ju z rawie nie ma .Zamówił jeden samochód po 4480 zł za tonę w hurcie. A tu ci wychodzi jeden z drugim i ogłasza jak to dopłaci jakieś grosze niewielu. Takich kłamców jak świat światem nie było!!! Jak nie dam im kopa w następnych wyborach to znowu będziemy zapier...lać za miskę ryżu następne 4 lata. Ale 12 lat to juz za wiele jest!

dobrze gadasz oni są gorsi od putina z przed wojny

jednemu od cyganienia się usta  pokrzywiły drugiemu zęby

• Like 1
  • Confused 1
Opublikowano
2 godziny temu, hubertuss napisał:

Ich nie przekonasz. Ja mam takich sąsiadów na wsi. tam non stop tvp info leci i pieją o sukcesach rządu. Innej tv nie oglądają bo im wpompowali jak w Putinowskiej Rosji, że oni wszyscy kłamią. A pis roztacza przed nimi wizę utopii i dobrobytu. 

Senator pisu orznął ich w BIlmleku na kilkadziesiąt tys i oni dalej za pisem.

Ja mam takiego kolegę co zbliża się do sześćdziesiątki i normalnie by sobie przeszedł na emeryturę, ale przez Pis musi czekać do 65. Przez te 5 lat co dostawałby emeryturę i nie płacił składki Krus można powiedzieć że straci około 100tyś zł! A mimo to on nadal wychwala pis pod niebiosa, a opozycję przeklina. Takiemu się nie przetłumaczy .

• Like 1
Opublikowano

Raczej obciążą za nadmierną emisję metanu i nadmierną eutrofizację rzek🤭

Opublikowano

Zaradnych i samodzielnych będą tępić przepisami i normami. Nie wiem czy walka z tym reżimem będzie możliwa. Ludzie mają taką wyjebkę na podstawowe problemy że opiekuńcze państwo zajmie się wszystkim i nami...

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, rtt77 napisał:

Ja mam takiego kolegę co zbliża się do sześćdziesiątki i normalnie by sobie przeszedł na emeryturę, ale przez Pis musi czekać do 65. Przez te 5 lat co dostawałby emeryturę i nie płacił składki Krus można powiedzieć że straci około 100tyś zł! A mimo to on nadal wychwala pis pod niebiosa, a opozycję przeklina. Takiemu się nie przetłumaczy .

Akurat emerytura rolnicza  wcześniejsza była na okres przejściowy !

Opublikowano (edytowane)

Jakby było PO to by do 68 lub więcej za***rdalał, poprzednicy jakby teraz rządzili to by juz nic nie było, oni mocno buczą ,ale rządzić w tych czasach by nie chcieli

Edytowane przez miwigos
Opublikowano
2 minuty temu, rtt77 napisał:

Weź się ogarnij. Jak można dziś liczyć wirtualne pieniądze które miałby za 5 lat. I jak wyszło Ci 100tys przy emeryturze z KRUS. 

Opublikowano
55 minut temu, Sylwi napisał:

Płytkim powiadasz...to jak Ty widzisz nadzieję tylko w Rosyjskim Gazie to naprawdę głęboko wierzącym człowiekiem jesteś 👍 Bez azotu ja przeżyje mimo że płytko myślę, Ty jak widać bez azotu leżysz i kwiczysz, nie bronię Ci kupuj ile chcesz Panie🙋‍♂️ Kiedyś te ceny i tak jebną pytanie tylko kiedy, i zapasów nie zamierzam robić.

Opublikowano
4 minuty temu, wojak1986 napisał:

walka z tym reżimem

Na pewno żyjemy w tej samej Polsce? Człowieku tu wyboru wykonuje się na kartach do głosowania. Propaganda to nie reżim. 

• Thanks 1
Opublikowano
7 minut temu, wojak1986 napisał:

Zaradnych i samodzielnych będą tępić przepisami i normami. Nie wiem czy walka z tym reżimem będzie możliwa. Ludzie mają taką wyjebkę na podstawowe problemy że opiekuńcze państwo zajmie się wszystkim i nami...

Będzie  ciężko, zobacz ile elektoratu z UA już  mamy  teraz pesele nadają to na wybory możliwe  że  też  pójdą 🤔

• Like 2
Opublikowano
20 minut temu, Ursus932 napisał:

Widzę że osoby które nigdy tu nie zaglądały , teraz zrobiły swój folwark i nadają o polityce 🤷

Bo kto mądrzejszy to już kupił i rzadko tu zagląda 🙊 zostali Ci co krzyczeli że wiosną kupią po 1000 i stąd te nerwy 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2026? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂 Wam drodzy hodowcy i sobie w 2026 życzę jak najwyższych cen!!!

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.

Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305087-ceny-bydla-2025/
  • Dodaj nową pozycję...
v