Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Bzdura żadna faktura dobrze wiedzą że małe gospodarstwa nie kupią nawozu bo za drogi i by nic nie dostali z tej pomocy .

Troszkę pomyśleć trzeba a pomoc będzie bardziej dla nich kierowana .

Politycy wielokrotnie już powtarzali że gospodarstwa duże nie powinni być tak wspierane . powinni być samo wystarczalne nie słyszeli tego , czy co .

8 marca wszytko się wyjaśni co i jak będzie .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

pomoc covidowa dla producentów świń i bydła  nie wymagała faktur sprzedaży świń , wystarczyło mieć zarejestrowane stado

jak z nawozami będzie podobnie i wystarczy areał dopłat  to ból doopy niesamowity u bambrów nastanie

• Haha 1
Opublikowano

Jeden lokalny skład nawozów brak a dostawa w przyszłym tygodniu, drugi nawozy dostępne ale tylko dlatego że cena wyższa. 

Opublikowano
5 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Napewno bez zakupu na fakture nie dadzą.

Myślicie ze będzie dla kazdego jak dopłata do ha😁😁😁😁😁 nawet jak nie kupi 😁😁😁😁😁

myśle że dadzą wszystkim oprócz tych co już dostali za świnie i bydło   

tym co nic nie kupią powinni dopłacać x 2 

a tym co dostają dopłaty a nie uprawiają x 5

• Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano
13 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Rysiek będzie będzie tylko jeszcze nie w tym roku. Spodziewaj się kasiurki bliżej wyborów 😁

Opublikowano
45 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Tj wspomniałeś dopłaty do ha dają nawet jak ziemi nie uprawiasz to i do nawozów dadzą nawet jak nie Kupisz ot taka UE polityka 😁

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, JanKrzysztof napisał:

Powinna być dopłata do nawozu zakupionego powyżej 3000 zł/t i galan dostanie okrągłe 0 (zero) złotych. 😎

8 MARCA prawdę powie jak będzie może sam gówno dostaniesz ale by był śmiech .

Jak by dali na 20 ha po 500 zł to by wyszło 3 tony saletry za darmo .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

Ciekawe jak to z tymi dopłatami będzie , na 1ha sadu idzie mniej nawozu , na krzewy idzie mniej nawozu , zboża , tytoń , buraki , rzepak opór , to przecież dopłata powinna być ilości nawozu na fakturze ale i sumy do zapłaty a nie do hektara . Jak ktoś ma 10 ha starego sadu i kupi tonę a ja mam 10 ha zboża i kupię 3 tony a inny ma 1 ha i kupi 2 tony .

Opublikowano (edytowane)

Na sady idzie nawozu 600 kg tak samo pod warzywa wiec nie mało bo Nawóz bez chlorkowy jest drogi bardzo 120 zł 25 kg .

Ludzie biorą na spłatę za 6 miesięcy to tak jak by był kupiony ale nie zapłacony .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

dalej się klucicie o coś co jeszcze nie istnieje 🤔😂

Opublikowano
48 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Ciekawe jak to z tymi dopłatami będzie , na 1ha sadu idzie mniej nawozu , na krzewy idzie mniej nawozu , zboża , tytoń , buraki , rzepak opór , to przecież dopłata powinna być ilości nawozu na fakturze ale i sumy do zapłaty a nie do hektara . Jak ktoś ma 10 ha starego sadu i kupi tonę a ja mam 10 ha zboża i kupię 3 tony a inny ma 1 ha i kupi 2 tony .

Czyli chciałbyś by było do ilości tom kupionych na hekatry bez limitu ton ? To teraz ja mam znajomego co ma 10ha kupuje tira polifosla i tira saletry i później odsprzedaje znajomym miałby dostać dopłatę do 48 ton ? Bo faktury są na niego 

Każdy sypie ile uważa nie każdy daje na pszenice po 150-170 azotu w czystym składniki i nie każdy sypie po 300kg npk 

Po 2 nic nie wiadomo a ty dalej nowe teorie i nowe wymysły że coś dla kogoś jest niesprawiedliwe chyba każdy żyje na tym świecie i zauważył że nie da się by każdemu było dobrze

Opublikowano (edytowane)
40 minut temu, HF86 napisał:

dalej się klucicie o coś co jeszcze nie istnieje 🤔😂

Dadzą, dadzą, trzeba przyzwyczajać ludzi do tego, że sami nic nie będą w stanie zrobić, o ile państwo nie pomoże.  Ojce walczyli z komuną, teraz my będziem musieli.

Edytowane przez JanKrzysztof
Opublikowano
7 minut temu, damianos95 napisał:

Czyli chciałbyś by było do ilości tom kupionych na hekatry bez limitu ton ? To teraz ja mam znajomego co ma 10ha kupuje tira polifosla i tira saletry i później odsprzedaje znajomym miałby dostać dopłatę do 48 ton ? Bo faktury są na niego 

Każdy sypie ile uważa nie każdy daje na pszenice po 150-170 azotu w czystym składniki i nie każdy sypie po 300kg npk 

Po 2 nic nie wiadomo a ty dalej nowe teorie i nowe wymysły że coś dla kogoś jest niesprawiedliwe chyba każdy żyje na tym świecie i zauważył że nie da się by każdemu było dobrze

500 zł do tony dajmy na to , ale na jaką ilość ha i tona superfosfatu  1400 zł a tona mocznika 4000 zł , to jak to sprawiedliwie dotować ?

Opublikowano

Akcyza na ON jest zwrot do dzierżaw , oczywiście jeśli właściciel nie składa . Moje uprawy to 70 % dzierżawy na gębę ale suszowe mi oddali , to na nawozy trzeba by było na nich brać faktury .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v