Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Sokol2 napisał:

nie wytrzymałem i dzis kupiłem reszte nawozów mocznik 3800, saletra 2820, rsm 32 2700, polifoska 6 2680, pilifoska 8 2775, sol potasaowa 2750, polidap 3440. zbieranina ze 3 składów. w zeszłym roku starczyło mi 30tys na nawozy w tym ponad 50tys i to za ok 70% zeszło rocznej dawki. Dodam tylko ze we wrzesniu było mi drogo dac np 1500 za rsm a spokojnie moglem go wtedy kupic ale drogo mi sie widziało to teraz musiałem dac 2700...  ehhh

Jesteś jednym z nielicznych ,którzy potrafią przyznać, że popełnili błąd nie kupując nawozów w sierpniu/wrześniu. 

• Thanks 3
Opublikowano
27 minut temu, Sokol2 napisał:

nie wytrzymałem i dzis kupiłem reszte nawozów mocznik 3800, saletra 2820, rsm 32 2700, polifoska 6 2680, pilifoska 8 2775, sol potasaowa 2750, polidap 3440. zbieranina ze 3 składów. w zeszłym roku starczyło mi 30tys na nawozy w tym ponad 50tys i to za ok 70% zeszło rocznej dawki. Dodam tylko ze we wrzesniu było mi drogo dac np 1500 za rsm a spokojnie moglem go wtedy kupic ale drogo mi sie widziało to teraz musiałem dac 2700...  ehhh

Nic złego nie zrobiłeś , tylko te 20 tys. gdzieś wyparowało , nawóz droższy a plony takie jak zwykle 

Opublikowano

Zamawiał ktoś ostatnio z was wapno sypkie? Jakie ceny u was? Wiem że 3/4 to koszt transportu ale dzwoniłem dziś to w porównaniu ze styczniem to 20-30 zł taniej i chyba pora zamawiać.

Opublikowano
42 minuty temu, Sokol2 napisał:

w marcu złożysz wniosek o dopłatę i wyjdzie jeszcze mniej jak w zeszłym roku

Opublikowano
1 godzinę temu, EmilPlayP napisał:

Zamawiał ktoś ostatnio z was wapno sypkie? Jakie ceny u was? Wiem że 3/4 to koszt transportu ale dzwoniłem dziś to w porównaniu ze styczniem to 20-30 zł taniej i chyba pora zamawiać.

Zamawiałem teraz morawice na podlaskie to 100zl/t, w zeszłym sezonie 85zl/t

Opublikowano
5 godzin temu, Sokol2 napisał:

Mi też rsm we wrześniu drogo było dać po 1500 ale zdecydowałem że część jednak kupie, tyle że jak chciałem zamówić to wyszło że sie nie da, bo dystrybutor cene miał ale nawozu nie było i tak odciągali w czasie.

Opublikowano (edytowane)
Dnia 19.02.2022 o 14:59, Marecki2922 napisał:

Głęboko w D mam opcje polityczne pomimo że sam sprawuje funkcję polityczną ale rozglądam się za kimś kto mógłby zmienić sytuację polityczną na korzyść rolników , za to ty pokazałeś prawdziwą twarz pisowca któremu szczą w oczy a i tak twierdzisz że deszcz pada 

To wy glosnio mówicie jebac PiS a to PiS takich jak ty właśnie jebie😄😄😄😄😄 ja nie narzekam na rządy pisu mi się podobają 💪💪💪💪 mam więcej niż ci się wydaje 😁😁😁😁

Edytowane przez matek0921
  • Like 1
  • Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano

mnie też tak zwiedli . Pytałem o nawozy we wrześniu to powiedział przedstawiciel,że za dzień,dwa oddzwoni ,bo nie zna ceny. Po kilku dniach sam zadzwoniłem i cena już była ok 1 tys  wyższa za mocznik,saletry nie było. Mogłem więcej poszukać,ale teraz to każdy z nas mądrzejszy.

13 minut temu, rocco0987 napisał:

Mi też rsm we wrześniu drogo było dać po 1500 ale zdecydowałem że część jednak kupie, tyle że jak chciałem zamówić to wyszło że sie nie da, bo dystrybutor cene miał ale nawozu nie było i tak odciągali w czasie.

Opublikowano

Ja kupowałem to nie ma problemu z dostępnością, ruch nie wielki 4h i nawozy u mnie ... także robią idiotów z ludzi tym transportem i brakiem nawozów, nagle nie ma nawozu i nie ma transportu 😛  

Opublikowano
4 godziny temu, Mateusz19980916 napisał:

Zamawiałem teraz morawice na podlaskie to 100zl/t, w zeszłym sezonie 85zl/t

Ja mam na Mazowsze Morawicę 123 i Standard cal 133 ceny brutto. 

Dziwna sytuacja obecnie z tymi nawozami bo rzekomo u "dużych" brak nawozów np saletry czy saletrzaku, a lokalnie pełne składy i dostępne od ręki. 

Opublikowano

Ja kupiłem też nawóz. Rsm 28 1680 ( trochę drogi) saletrosan 26 .2900 . Teraz jak Putin odpowie sankcjami to gaz może ostro do góry pójść a w raz z nim nawozy. Więc jest ryzyko z tym czekaniem moim zdaniem

Opublikowano
10 godzin temu, matek0921 napisał:

To wy glosnio mówicie jebac PiS a to PiS takich jak ty właśnie jebie😄😄😄😄😄 ja nie narzekam na rządy pisu mi się podobają 💪💪💪💪 mam więcej niż ci się wydaje 😁😁😁😁

🤦🤦🤦 Żenada , ja bym się wstydził majac takiego wyborcę , skończ tą rozmowę bo poziom jaki pokazujesz przynosi wstyd twojej partii PiS 

Zresztą to nie w tym temacie powinna być ta rozmowa 

• Like 4
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v