Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tylko ciekawe gdzie go bedzie mozna kupic bo znajac zycie to ilosci calosamochowe a jak w detalu to z 300zl drozej 

Ciekawe jak inne azoty czy bedzie cos tamszego dostępne u mnie mega mokro to jak wjade okolo 15 będzie dobrze

Opublikowano

A ten mocznik zostaje w pl? Czy idzie za granicę... 😏

Mariusz2903 napisał:

bo posiany azot  jak w nocy do -6 nie wróży nic dobrego . 

Pamiętam jak w 2013r pod koniec lutego każdy wystartowal z azotem później nawaliło śnieg po pas i do połowy kwietnia trwała zima 😆

superfarmer02 napisał:

A drugiej strony chłop ma rację. Nikt nie kazał kupować np. mocznika po 4500 

Jakiś czas temu ktoś kupił mocznik za około 4tys zł i wstawił na fb na grupę "rozmowy o rolnictwie" foto z około 3-4t mocznika i podpisem ze on już kupił 😀ja sam niedawno kupiłem po prawie 3800 ale tylko tonę bo jeszcze do siania qq jest trochę czasu a nigdy nie wiadomo jaka może być sytuacja z cena i dostępnością mocznika

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Marecki2922 napisał:

I to jest efekt polityki rządu znanej od dawna pod nazwą ,,dziel i rządź ,, 

To jest bardzo destrukcyjna polityka dla społeczeństwa ale wygodna dla rządzących , skłócone społeczeństwo nigdy nie będzie współpracować ze sobą dla wspólnej korzyści tylko będzie się drapać pomiędzy sobą a rządzący będą robili co chcą , tylko że to musi kiedyś pęknąć i to z wielkim hukiem 

https://pl.wikipedia.org/wiki/Dziel_i_rządź

Odezwał się POkemonowy pompek 😂😂😂😂

Opublikowano (edytowane)

@Pcheella Założę sie ze sie zapiszesz i jakimś cudem za kilka dni Ci wyczaruja. U mnie w okolicy pelne sklady saletry a u nich akurat nie ma. Agrolok to jednak stan umyslu. 

Edytowane przez Dontcry
Opublikowano (edytowane)

Agrolok to jednak stan umyslu. 

Stan umysłu to ludzie mają  że każdą durnotę łykną i wierzą co powiedzą .

Nie ma i nie będzie Po .

nawozów nie braknie tylko cena kosmiczna .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

Tu masz racje. No ale cóż takie życie. Ja tam ani ziarka azotu nie mam i czekam co będzie to będzie. Z resztą z wjazdem w pola niektóre mozna pomarzyć jeszcze długo takze sporo czasu na spokojne obserwacje rynku. 

• Like 2
Opublikowano
19 minut temu, Dontcry napisał:

Tu masz racje. No ale cóż takie życie. Ja tam ani ziarka azotu nie mam i czekam co będzie to będzie. Z resztą z wjazdem w pola niektóre mozna pomarzyć jeszcze długo takze sporo czasu na spokojne obserwacje rynku. 

Może się  nie da w tym roku w ogóle wjechać , to nie będziesz musiał kupować😄

• Haha 1
Opublikowano

troszczkę takie pie#dolenie z tym kto kiedy wjedzie, ten pod koniec marca, inny w kwietniu🤣tydzień się pogody zrobi to i sraczka wróci. Co do nawozu- czy w tym temacie był poruszny wątek adblue bo nie mogę się dokopać? chodzi o to czy nadaje się do stosowania

Opublikowano
33 minuty temu, dzidzia202 napisał:

Nie wiem ale wątpię że nie będzie cały marzec mrozów ym bardziej że zapowiadają.

Oni nie wiedzą co będzie za parę dni a co dopiero za miesiąc, tak więc wróżenie z fusów 

• Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, Zbyszek3939 napisał:

Może się  nie da w tym roku w ogóle wjechać , to nie będziesz musiał kupować😄

Jakbyś mial pola takie jak ja tez bys tak pisał jak ja😉

Opublikowano
8 godzin temu, lolq1660 napisał:

troszczkę takie pie#dolenie z tym kto kiedy wjedzie, ten pod koniec marca, inny w kwietniu🤣tydzień się pogody zrobi to i sraczka wróci. Co do nawozu- czy w tym temacie był poruszny wątek adblue bo nie mogę się dokopać? chodzi o to czy nadaje się do stosowania

Ktoś pytał i odpisywałem że mój znajomy stosował bo miał dostęp a do rsm-u w detalu było gorzej dostać rosło normalnie tylko wtedy cena azotu w rym wynalazku była nieekonomiczna do rsm

Opublikowano (edytowane)

U mnie (świętokrzyskie) rzepak od kilku już lat dostaje azot we wrześniu ze 30-50N + to co jest z polifoski (15-18N) i do tej pory jest ładny zielony bez oznak głodowania. Z azotem się nie śpieszę, w rzepaku plan jest gdzieś w pierwszym tygodniu marca, zależy jaka będzie pogoda.

W pszenicy zazwyczaj sieję trochę później, czyli gdzieś w okolicach 5-10 marca, tak więc żadnej sraczki nie ma.

Natomiast tutaj trzeba uwzględnić kto gdzie mieszka, bo jak ktoś mieszka na północnym wschodzie Polski to trudno to porównywać z zachodem kraju, gdzie wegetacja rusza jakieś 2-3 tygodnie wcześniej. Te unijne zakazy powinny być rozbite na województwa i tutaj np cały zachód kraju mógłby mieć pozwolenie stosowania np od 20 lutego i to by było bardziej sprawiedliwe, ale pewnie wtedy wojna Polsko-Polska byłaby murowana, bo jak to tak jednym pozwolić wcześniej niż innym.

Edytowane przez oregano
  • Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano

ciekawy jestem co by było gdyby raz minister wydluzyl zakaz azotu np do końca marca 😂

Opublikowano
12 godzin temu, Pcheella napisał:

Dzisiaj dzwoniłem do agroloku z pytaniem o ceny mocznik 3900 przy 3t (tyle potrzebuje) saletry brak tylko na zamówienie czas oczekiwania połowa marca

Przyjedź do nas, cena 2950pln małe worki ilość nie ograniczona

Opublikowano
3 godziny temu, sznajdik napisał:

Ktoś pytał i odpisywałem że mój znajomy stosował bo miał dostęp a do rsm-u w detalu było gorzej dostać rosło normalnie tylko wtedy cena azotu w rym wynalazku była nieekonomiczna do rsm

Nadal tak jest że azot w adblu jest nieekonomiczny do azotu z rsm ,jeśli chodzi o finanse 

Opublikowano
13 godzin temu, Bercik92 napisał:

Pamiętam jak w 2013r pod koniec lutego każdy wystartowal z azotem później nawaliło śnieg po pas i do połowy kwietnia trwała zima 😆

Tak  było , pamiętam  to  dobrze  - siałem  nawóz na  rzepak   i  w kilku  miejscach  się   robiły ślady  po kołach   , sąsiad przyszedł popatrzył  i  stwierdził  że  ze dwa  dni  jeszcze zaczeka   niech podeschnie  bo jego rzepak  ładniejszy  to  mu  się nie  spieszy ,  a  następnego  dnia  zaczął  śnieg padać   napadało ze 20 cm takiego  lekkiego  puchu  i  leżał ten  ten  śnieg  przy  kilkustopniowym mrozie  ponad 30 dni , ale  jak  stopniał  to  sąsiad  był  w  szoku  jak  mój rzepak  nabrał ciemnego  koloru i wyglądał  jakby urósł ze cztery  liście  pod tym  śniegiem .  Sąsiad  jechał  potem w  kwietniu  z  pierwszą dawką  to  ja dałem z drugą   czyli  ostatnią . Powiem  wam  że  różnica   była  w  żniwa  o całą  tonę  , mój  sypnął  4,5 t/ha  a sąsiada 3,5t/ha    chociaż  na  jesieni   sąsiada  wyglądał  lepiej   bo  była  gnojowica wylana  i był  kilka  dni  wcześniej  zasiany striptilem  .  Każdy  rok  jest  inny  ale  rzepak  lubi  żeby  mu  dać  wcześnie   to  co  teraz jest  takie  drogie    a  ci  co  mówią  że  poczekają  bo  może  w  kwietniu  nawozy  stanieją  i na  zboża  wysieją  później  muszą  mieć  świadomość  że  w  maju  to  mogą  nawozami   powalczyć  jedynie  o plon  słomy  a nie  ziarna 

• Like 3
  • Thanks 4
  • Haha 1
Opublikowano
4 godziny temu, yaroslaw napisał:

Tak  było , pamiętam  to  dobrze  - siałem  nawóz na  rzepak   i  w kilku  miejscach  się   robiły ślady  po kołach   , sąsiad przyszedł popatrzył  i  stwierdził  że  ze dwa  dni  jeszcze zaczeka   niech podeschnie  bo jego rzepak  ładniejszy  to  mu  się nie  spieszy ,  a  następnego  dnia  zaczął  śnieg padać   napadało ze 20 cm takiego  lekkiego  puchu  i  leżał ten  ten  śnieg  przy  kilkustopniowym mrozie  ponad 30 dni , ale  jak  stopniał  to  sąsiad  był  w  szoku  jak  mój rzepak  nabrał ciemnego  koloru i wyglądał  jakby urósł ze cztery  liście  pod tym  śniegiem .  Sąsiad  jechał  potem w  kwietniu  z  pierwszą dawką  to  ja dałem z drugą   czyli  ostatnią . Powiem  wam  że  różnica   była  w  żniwa  o całą  tonę  , mój  sypnął  4,5 t/ha  a sąsiada 3,5t/ha    chociaż  na  jesieni   sąsiada  wyglądał  lepiej   bo  była  gnojowica wylana  i był  kilka  dni  wcześniej  zasiany striptilem  .  Każdy  rok  jest  inny  ale  rzepak  lubi  żeby  mu  dać  wcześnie   to  co  teraz jest  takie  drogie    a  ci  co  mówią  że  poczekają  bo  może  w  kwietniu  nawozy  stanieją  i na  zboża  wysieją  później  muszą  mieć  świadomość  że  w  maju  to  mogą  nawozami   powalczyć  jedynie  o plon  słomy  a nie  ziarna 

Zapraszam do nas, możesz sobie to gadanie wsadzić, nie wiem jak na pole chciałbyś wjechać a bardziej jak z niego wyjechać 

Opublikowano
18 godzin temu, matek0921 napisał:

Odezwał się POkemonowy pompek 😂😂😂😂

Głęboko w D mam opcje polityczne pomimo że sam sprawuje funkcję polityczną ale rozglądam się za kimś kto mógłby zmienić sytuację polityczną na korzyść rolników , za to ty pokazałeś prawdziwą twarz pisowca któremu szczą w oczy a i tak twierdzisz że deszcz pada 

• Like 4
  • Thanks 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v