Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, Agrest napisał:

Dodaj po tysiaku do rsm😁

Już poprawiłem . Jakoś człowiek nie może się przestawić na te nowe ceny i odruchowo piszę 1 z przodu , ale to chyba przez to że się azot kupowało po 1100 i teraz jakoś ta cena pod 3 tys. jakoś do mnie nie może przemówić 

Opublikowano
1 godzinę temu, mysza103 napisał:

Nie chce mi się za bardzo wierzyć w tą cenę , ale skoro tak twierdzisz że kiseryt tyle kosztuje , to tak pewnie jest . Oczywiście mówimy o kizerycie oryginalnym . U mnie kizeryt -1850 

2050zł, worki 50kg, Kizeryt Esta. Dziś kupione na spróbunek bo koledzy namówili.

Opublikowano
4 godziny temu, superfarmer02 napisał:

Pytałeś o jakieś inne nawozy? 

Mocznik bez inhibitora do oprysku jakas restka 3990 

Saletra 3tys 

Mocznik z inhibitorem 3850

Saletrzak 2800

Plifoska 6 2870 

I tyle z cen co pytalem

• Thanks 1
Opublikowano

gdzie w lubelskim kupię mocznik bez inhibitora?

Agrest napisał:

51,85zł/25kg Agravita z Caldeny

pani z agroloku chciała mi sprzedać po 90 zł i na szybko kupiłem w okolicznym punkcie po 67 zł

Opublikowano

Pytałem w styczniu był 1750 w BB. Esta Kieserit. 

W sobotę pytałem czy w ogóle jest jeszcze bo szukam we workach. Powiedziała pani, że tylko BB 1680.

Moze dziś już też cenę zmienili, nie wiem. Dziś nie pytałem. 

Opublikowano
57 minut temu, lolq1660 napisał:

po ile u was chodzi siarczan siedmiowodny?

1800 tona

Opublikowano

Powiem wam, że rozsiewałem siarczan magnezu dzisiaj z rana. Nie wiem czy to przypadek czy faktycznie w tym roku ludzie mniej wysiewają, ale zazwyczaj o świcie pełno traktorów na polu było. A dziś. Jak na lekarstwo. 

Opublikowano
2 minuty temu, gustaww napisał:

Bez przesady, połowa lutego.

Może i tak, ale biorąc pod uwagę warunki tej zimy to dobra pora na siarczan magnezu. Gdzie miałem równe pola to wysiewałem w styczniu jak była chwilowa odwilż, bo niestety mam to dziadostwo z siarkopolu a nie kizeryt a on łatwo się nie rozpuszcza. 

Opublikowano

Południowa wlkp 

saletra 2900

polifoska 2780 

i cena u 3 sprzedających taka sama od początku lutego i jak pytam co tydzień cena się nie zmienia. Ale każdy mówi ze już idzie cena do góry 😂😂😂😂

Opublikowano
Dnia 1.01.2022 o 10:39, hardkor113 napisał:

Wczoraj pytałem to 3,6 tyś saletra puławy.

Rano przywiózł samochód i odrazu sprzedał.PHU BOTA

w agrochemie 2700 a ty piszesz 3300 to pier.... się w łeb, nawet nawozu nie umiecie kupić,

Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, gustaww napisał:

Bez przesady, połowa lutego.

Jak ktoś ma niedobory P,K, S to o jakiej przesadzie piszesz? rzepak już zaczął wegetacja więc i azotu powinien dostać. 

Jak jest przymrozek to tylko teraz uzupełnić braki, bo potem czekać tylko aż obeschnie błoto.

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano

Ja wolę pod korzeń 100 kg więcej sypnąć niż teraz w bagno wjeżdżać, nie mówię że ja nie mam niedoborów ale swoje pola znam i wiem gdzie więcej a gdzie mniej sypać.

Opublikowano
1 godzinę temu, pawelek98 napisał:

w agrochemie 2700 a ty piszesz 3300 to pier.... się w łeb, nawet nawozu nie umiecie kupić,

To kup w Agrochemie po 2700 i odsprzedaj mi po 2800. Zarobisz. Zgoda?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v