Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, KlimekPL napisał:

W gospodarstwie w którym pracuje martinflashgordon orają sciern na razówke i jakoś zawsze im rośnie. No chyba, że tam jest jakiś inny mikroklimat

może ropę liczą 🤔

A plony jakie tam osiągają i jakim wysiłkiem ?

Opublikowano
Peron napisał:

zwykły w bb taniej u nas nie znajdziesz ja na vat czyli cena trzeba by liczyć 1290.

Lukas210 napisał:

Peron napisał: zwykły w bb taniej u nas nie znajdziesz ja na vat czyli cena trzeba by liczyć 1290. Jednak brutto było 1400 a nie 1450 sprawdziłem właśnie.

Lukas210 napisał:

Peron napisał: zwykły w bb taniej u nas nie znajdziesz ja na vat czyli cena trzeba by liczyć 1290. Jednak brutto było 1400 a nie 1450 sprawdziłem właśnie.

Opublikowano
12 godzin temu, Siedzacybyk napisał:

Nie jestem zawodowym agronomem, ale też uważam te dodatki, za preparaty dla zarabiania pieniędzy. Jak silny musi być wpływ reklamy na nasz umysł, byśmy uwierzyli, że w 5 li. płynu są cudowne bakterie, a w naszej glebie ich brak. Należy dodać, że w rozkładzie materii biorą udział pierścienice, różnego rodzaju robaki, stawonogi, grzyby, pierwotniaki, bakterie i pewnie coś jeszcze by się znalazło. Biosystem gleby to skaplikowany mechanizm, gdzie same bakterie nic nie znaczą. Oczywiście, w 1 ml takiego preparatu będzie ich duzo, ale w 1 g ziemi będzie ich podobnie. O skali wielkości nie będę pisał. Ktoś napisał, o zauwazalnej poprawie w szybkości rozkładu słomy po aplikacji takimi preparatami. Prawdopodobnie można taki efekt zaobserwować na ziemiach wyjałowionych, bez życia biologicznego, gdzie niskie pH zabiło większość bakterii i pierwotniaków, a ŚOR dokończyły dzieła. Obornik kurzy również może przyczynić się do obumierania mikroorganizmów. W kale znajduje się wysoka zawartosc antybiotykow, kokcydiostatykow, a takze środków do dezynfekcji i dezynsekcji. Takie dodatki będą forma lecznicza. Jeśli ktoś dba o pH, prawidłowe nawożenie, kontroluje procesy w glebie, taki dodatek staje się niepotrzebnym kosztem.

Dokładnie -dbałość o to aby na polu nie paprać jak za mokro ostre noże w sieczkarni kombajnu czy niezbyt głęboka orka daje większe korzyści niż cudowne specyfiki - a marża na tych cudach 200% to normalka dlatego tak cisną na sprzedaż 

Opublikowano
5 minut temu, Cezar81 napisał:

Cały czas się ogłasza😊

Cały  czas  szuka  frajera  !  Gdybym miał  nawóz  do  opylenia  w takiej  cenie   to  wykonałbym  dwa  trzy  telefony   po  znajomych  albo rano  wywiesił  kartkę z  informacją   na  wiejskiej  tablicy  ogłoszeń  i  do  wieczora   byłoby  po temacie   - na fejsie  bym  napisał  że  mam  nadwyżkę  do  odsprzedania  i  po  tej  cenie  to  by  kilka  tirów   poszło .

Opublikowano
10 minut temu, yaroslaw napisał:

Cały  czas  szuka  frajera  !  Gdybym miał  nawóz  do  opylenia  w takiej  cenie   to  wykonałbym  dwa  trzy  telefony   po  znajomych  albo rano  wywiesił  kartkę z  informacją   na  wiejskiej  tablicy  ogłoszeń  i  do  wieczora   byłoby  po temacie   - na fejsie  bym  napisał  że  mam  nadwyżkę  do  odsprzedania  i  po  tej  cenie  to  by  kilka  tirów   poszło .

A gdzie policja pegazusy itp że jeszcze gościa nie załatwili 

Opublikowano
10 godzin temu, HF86 napisał:

gleba to jeden wielki żyjący organizm. nigdy słoma po 3 latach się nie wyorala nawet bez kredy i azotu. 

co do cudu banki 20 litrów to lepiej nawet połowę beczki dobrze sfermentowanej gnojowicy albo oprószyć obornikiem zmineralizowanym.  

A pomyślcie co ilość zabiegów w rzepaku robi dla gleby 🤔

Przy  odpowiedniej  ilości  wilgoci  w  glebie  i właściwym ph rozkład  resztek  pożniwnych odbędzie  się  bez  tej 20L  bańki  a  przy  dużej  suszy  to  i  kilka  takich  baniek  niewiele    da  i  po  roku  wyciągnie się  zeszłoroczną słomę  na  wierzch

Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, yaroslaw napisał:

Sprawdzili mi tel. To słynny oszust z Lublina Wojciech Garnczarek skazany za oszustwa przy udzielaniu kredytów, wyłudzanie pieniędzy, i oszustwa ubezpieczeniowe. Teraz wziął się za nawozy

Edytowane przez Cezar81
Opublikowano
4 godziny temu, HF86 napisał:

może ropę liczą 🤔

A plony jakie tam osiągają i jakim wysiłkiem ?

Mają pusty zbiornik na gnojowicę i składują u nich Ci którzy mają ponad stan z hodowli świń...takie to nawożenie. Hodowla tam to już same problemy

Opublikowano
2 godziny temu, Cezar81 napisał:

Sprawdzili mi tel. To słynny oszust z Lublina Wojciech Garnczarek skazany za oszustwa przy udzielaniu kredytów, wyłudzanie pieniędzy, i oszustwa ubezpieczeniowe. Teraz wziął się za nawozy

Nie rozumie takiego postępowania , skoro jest że oszust i w dodatku skazany , to jakim cudem taki człowiek w dalszym ciągu działa na rynku . Gdzie są odpowiednie służby ? chyba że nikt tego nie zgłasza i policja czy inne służby nie mają podstaw aby się tym zająć . Przecież jak ktoś nie jest w temacie to się może skusić na zakup takiego nawozu,, widmo '' i gdzie pózniej ma szukać kasy?

Opublikowano

to jest Polska. czego nie rozumiesz? kraj dla cwaniaków którym pomagają partie rządzące od początku wolności czyli AWS 

Opublikowano (edytowane)

1 godzinę temu, mysza103 napisał:

Nie rozumie takiego postępowania , skoro jest że oszust i w dodatku skazany , to jakim cudem taki człowiek w dalszym ciągu działa na rynku . Gdzie są odpowiednie służby ? chyba że nikt tego nie zgłasza i policja czy inne służby nie mają podstaw aby się tym zająć . Przecież jak ktoś nie jest w temacie to się może skusić na zakup takiego nawozu,, widmo '' i gdzie pózniej ma szukać kasy?

A jak to możliwe  było  , że osoba skazana prawomocnym wyrokiem sądu za oszustwa finansowe mogła bez  przeszkód stworzyć piramidę finansową [Amber  Gold ]

Edytowane przez Zbyszek3939
  • Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v