Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, alfa napisał:

k**wa mocznik po 3300 a ja importu nakupil po 4600 . Dobrze że nic npk nie brałem może się uda tanio kupić 

Też kupiłem 12t z Kazachstanu w tym czasie co gaz do 300 dochodził, tyle że po 4200 🙄 

Opublikowano
7 godzin temu, Agrest napisał:

Mam 5 bagów dostępnych🤭

Rocznik 2020

Zwietrzały ,ale mogę pomóc zutylizować 🤭

Opublikowano
17 minut temu, radekz200 napisał:

Witaj w klubie 👍

Witaj 😄 No i na kukurydzy już 500 zł naleci koszta na hektarze.  Ale są i gorsze przypadki sąsiad salmag po 4500 kupił 😆

Opublikowano

W Polsce jest jednak dobrobyt szukam wywrotki na wywiezienie 5ton soi i nie ma chętnych albo mówią że daleko albo że nie wiedzą czy w domu będą albo po prostu nie, i w tygodniu się ładuje i ciągnikiem 70km będę śmigał w jedną stronę. 

• Haha 1
Opublikowano

Widzę, ze już się zaczęło nabijanie jeden z drugiego, kto po ile przepłacił. To może od razu przyznajcie się, kto, ile i po ile rzepaku nie sprzedał w żniwa. Pośmiejemy się. 

Opublikowano
10 godzin temu, alfa napisał:

k**wa mocznik po 3300 a ja importu nakupil po 4600 . Dobrze że nic npk nie brałem może się uda tanio kupić 

Ja po 5 tyś mocznik płaciłem 😛 

Opublikowano
20 minut temu, Jurniczek napisał:

Ja pier dole to idzie się pochlastać.

No co zrobić , GA w ch*ja przygrała podnosząc ceny 

Opublikowano
56 minut temu, Peron napisał:

Widzę, ze już się zaczęło nabijanie jeden z drugiego, kto po ile przepłacił. To może od razu przyznajcie się, kto, ile i po ile rzepaku nie sprzedał w żniwa. Pośmiejemy się. 

Żadna tajemnica 5,8 sprzedane po 2940 brutto zostało ok 2-2,5 t cena obecna ok 2600 brutto. Pszenica mam ok 30 t i już ok 3500 jestem w plecy. 

Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, dzidzia202 napisał:

Nie chodzi o to ile wezmą tylko o czas w dwie strony będzie jakieś 5-6godzin.

Nie masz czasu , ja bym z przujemnością się przejechał , ale tydzień do Ciebie  pojade, strasznie drogo wyjdzie

Ja póki nie sprzedam to nie licze ile straciłem a ile zyskałem , saletra po 3 tysie kupiona , chyba tańsza nie będzie ,3,5 t mocznika po 4900 ale to mała ilość, na saletrze więcej do przodu jestem , 

Zapowiadały się bardzo dobre dwa sezony poprzedni i ten , niestety poprzedni będzie tylko bardzo dobry ten nieco gorszy, ale jak ktoś miał nawozy w starych cenach i plon dobry to jescze ujdzie, 

Ci co kupili drogo nawozy i nie sypało , są na krawędzi bankructwa

Edytowane przez miwigos
Opublikowano

Mnie to trochę zastanawia i czasem śmieszy że w tamtym roku saletra 3tys pszenica po 1800 bywała i był lament że się nie opłaca że znowu do interesu trzeba dołożyć a tu cyk nowy rok pszenica 1300-1400 saletra po 4-5 tys i cyk ludzie kupili i panikują kalkulacja się komuś zmieniła czy gdzieś oszczędności znalazł.

• Like 3
Opublikowano
12 godzin temu, pawelek98 napisał:

siejmy w grudniu póki nawozy tanie 

czyżby panika na rynku nawozów poatasowych

W tym roku miałem rzepak na samej soli 250 kg i powiem że rewelacja. W tym sezonie nie miałem gdzie kupić więc poszła Poli 6 250 kg zobaczymy co będzie.

Z tym potasem to głupio wcale nie mówią i mają rację tylko że co z tego jak by dać to wszystko jak się należy to jeszcze trzeba by dołożyć do niego .

12 godzin temu, pawelek98 napisał:

siejmy w grudniu póki nawozy tanie 

czyżby panika na rynku nawozów poatasowych

W tym roku miałem rzepak na samej soli 250 kg i powiem że rewelacja. W tym sezonie nie miałem gdzie kupić więc poszła Poli 6 250 kg zobaczymy co będzie.

Z tym potasem to głupio wcale nie mówią i mają rację tylko że co z tego jak by dać to wszystko jak się należy to jeszcze trzeba by dołożyć do niego .

44 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Ja po 5 tyś mocznik płaciłem 😛 

Ja na jesieni w agro ters 5200 dałem bez inhibitora, dobrze że tylko 300 kg ale pryskanie będzie bardzo drogie 🤦

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v