Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, skywalker89 napisał:

No srednio chyba 10% doliczają w takim wypadku, myślę że może to byc niezły deal patrząc jak kształtują się ceny nawozow pk i jak będzie wyglądać cena gazu do wiosny.. a swojej kasy jakos nie uśmiecha mi się mrozić przy tej granicy.. 

Przy tej cenie podstawowej koło 50e za buraki powinno się zwrócić 

No ja bym wolał kupić za swoje bo przy 10 t to ok 4000 jesteś w plecy na tym interesie a jak trzymasz te 4 tys na kącie to bank nie da ci tyle proc, no chyba że kasa potrzebna jest na coś innego wtedy nie ma wyjścia .

Mi osobiście nie podoba się takie zagranie cukrowni że tylko za buraki lub pod przyszłe, mam uraz do wiązania się na przyszłość bo to jest dojenie i robienie sobie niewolnika z człowieka.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Cukrownie to cały czas komuna i indolencja. Różnica jest tylko taka, że dzisiaj nie wpuszczą Cię na teren cukrowni przy odstawie, żeby komuś dać w łapę w zamian za korzystniejsze zanieczyszczenia i polaryzację.

Edytowane przez JanKrzysztof
Opublikowano
46 minut temu, Damianek20 napisał:

No ja bym wolał kupić za swoje bo przy 10 t to ok 4000 jesteś w plecy na tym interesie a jak trzymasz te 4 tys na kącie to bank nie da ci tyle proc, no chyba że kasa potrzebna jest na coś innego wtedy nie ma wyjścia .

Mi osobiście nie podoba się takie zagranie cukrowni że tylko za buraki lub pod przyszłe, mam uraz do wiązania się na przyszłość bo to jest dojenie i robienie sobie niewolnika z człowieka.

Mi też się nie podoba, od wielu lat tak nie robiłem, ale w lutym wziąłem poli6 po 2800 w takim rozliczeniu i tutaj myślę że też źle nie wyjdę a swoją kase wole trzymać albo nadpłacić coś w Banku 

• Like 1
Opublikowano
15 godzin temu, matek89121 napisał:

Dobrze że zrobiłem przeciwnie do tego co mówili Ci pop..leni ludzie którzy obecnie udają że rządzą .

Kiedyś za innego ministra spod znaku zielonej koniczyny też tak było. Mówił żeby sprzedawać zboże a nie trzymać do wiosny bo będzie taniej. Wtedy nie posłuchałem i zarobiłem, teraz posłuchałem i chyba nie zarobię.

Opublikowano
2 godziny temu, JanKrzysztof napisał:

Cukrownie to cały czas komuna i indolencja. Różnica jest tylko taka, że dzisiaj nie wpuszczą Cię na teren cukrowni przy odstawie, żeby komuś dać w łapę w zamian za korzystniejsze zanieczyszczenia i polaryzację.

Do szkoły chodziłem z dziewczyną co robi cukier i mówiła absolutnie nic się nie da bo przychodzi dyrektor mówi tak i tak ma być i tyle.

Gdyby było uczciwie to powinieneś być przy systemie jak robi próbę albo mieć jakiś wydruk co najmniej 

Opublikowano
2 godziny temu, jan88 napisał:

ceny agrolok 

mocznik 3827

kizeryt 1907

sól potasowa 3827

polifoska 8 4399

przy zamówieniu 9,5 tony

Z godzinę temu dzwonił mi kuzyn czy się nie łapę na mocznik Agrolog 3620 - cały zestaw , 3720 - 12 ton , a kolega który ciągnie z portu może przywieść po 3540 -całe auto 

Opublikowano
mysza103 napisał:

Z godzinę temu dzwonił mi kuzyn czy się nie łapę na mocznik Agrolog 3620 - cały zestaw , 3720 - 12 ton , a kolega który ciągnie z portu może przywieść po 3540 -całe auto

Centrala nasienna w pinczowie ma mieć po niedzieli mocznik z importu. Cena jednak będzie nieco poniżej 4000zl/t. Dzwoniłem to mówili, że najlepiej się zapisać na listę :)

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, jan88 napisał:

ceny agrolok 

mocznik 3827

kizeryt 1907

sól potasowa 3827

polifoska 8 4399

przy zamówieniu 9,5 tony

wczoraj powiedzieli mi za kizeryt 1977 ? za transport tak liczą czy jak ? sól 10 min temu się pytałem u nich to 4040

Edytowane przez XTRO
  • Like 1
Opublikowano

Nie wiem czy dobrze usłyszałem ale Kowalczyk był dziś w R24 i mówił że wymiana eternitu jest z KPO , program zamknięty , rolnicy mają go realizować a o płatność MR będzie wnioskować w połowie przyszłego roku do Brukseli . Może z krajowych wcześniej wypłacą bo tyle czekać to jakaś kpina z ludzi by była .

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, XTRO napisał:

wczoraj powiedzieli mi za kizeryt 1977 ? za transport tak liczą czy jak ? sól 10 min temu się pytałem u nich to 4040

tak zależy od transportu i ilości zamówionych nawozów im więcej zamówisz tym taniej wyjdzie  pozatym jeszcze od magazynu z którego pochodzi nawóz 

Edytowane przez jan88
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v