Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Suszowe złożyłem dziś , dzięki za podpowiedzi , pytałem o ten eternit i można samemu zmieniać pokrycie na blachę , decyzję na dniach mają wysyłać .

A kiedy na ten dach składałeś że już decyzję będą wydawać ? I gdzie dzwoniłeś w tej sprawie ?

Opublikowano
15 minut temu, Damianek20 napisał:

A kiedy na ten dach składałeś że już decyzję będą wydawać ? I gdzie dzwoniłeś w tej sprawie ?

Pisałem przecież że byłem w ARMR i facet się pytał co z dopłatami do eternitu , pracownik mu odpowiedział że decyzję na dniach mają wydawać . Ja spytałem czy musi być firma i faktury , otrzymałem odpowiedź że nie czyli można samemu to robić , tylko kto ten stary eternit odbierze ? .

Opublikowano
6 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Pisałem przecież że byłem w ARMR i facet się pytał co z dopłatami do eternitu , pracownik mu odpowiedział że decyzję na dniach mają wydawać . Ja spytałem czy musi być firma i faktury , otrzymałem odpowiedź że nie czyli można samemu to robić , tylko kto ten stary eternit odbierze ? .

Do gminy zgłosić niektórzy tu radzili. A czy do wypłaty kasy nie trzeba właśnie mieć zaświadczenia że zutylizowany ternit?

Opublikowano
15 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Jak składałeś wniosek to przecież brałeś zaświadczenie z gminy że oni to odbiorą 

Opublikowano
9 minut temu, GRZES1545 napisał:

Do gminy zgłosić niektórzy tu radzili. A czy do wypłaty kasy nie trzeba właśnie mieć zaświadczenia że zutylizowany ternit?

Gdzie czytałem artykuł jak pisali o tym że musi być zaświadczenie że uprawnione osoby zdjęły go. Ale co artykuł to różnie o tym było i o fv na blachę żeby była imienna .

Opublikowano
8 minut temu, GRZES1545 napisał:

Do gminy zgłosić niektórzy tu radzili

Pewnie że do gminy, kiedyś chodzili i spisywali ile jest tego na dachu. Więc zapewne jak zniknie bez powiadomienia to potem może ktoś się upomnieć co się z nim stało 

Opublikowano
Przed chwilą, driver24 napisał:

Wlkp saletra 34N 3700-3800/t do negocjacji przy ilościach calosamochodowych. W grudniu będą delikatnie podnosić ceny, bo ryczaltowcy będza kupować bez Vatu. 

Bez tego podniosą bo minimalna w górę a ze swojego zarobku nie dołożą 

Opublikowano

Ceny pomalutku rosną bo zostały zaakceptowane, ludzie kupują. A pytanie handlarza o cenę nie ma sensu, zawsze powie że będzie drożeć. Ludziom wmawiano, że towaru nie będzie i ci ze słabszymi nerwami zostali zapakowani w N po 5000zl i wyżej.

Jak już kurz opadł i wiadomo było że reszta tej ceny nie zaakceptuje, to zaczęło taniec. Jak tylko ponownie pojawił się ruch w biznesie to ceny stop i delikatnie w górę i obserwujemy.

Identyczna sytuacja była na węglu, to samo mamy na paliwie. Morawiecki podczas ataku najbardziej śmiercionośnej choroby tego świata, gdzieś tam został podsłuchany jak mówił, że trzeba topić prywatę i pompować budżet państwa każdym możliwym sposobem. Jak na moje oko dokładnie to widzimy. 

Ta informacja z powrotem VAT dziwnie zbiegła się w czasie z w sumie dość intensywnie spadającymi cenami, przypadek? 

Cena ropy i dolara ma się nijak do tego co widzimy na stacjach, a nawet tego vatu tam nie ma. Orlen ogłasza kosmiczne zyski. Świnie przy korycie pewnie same przecierają oczy ze zdumienia, że tak gładko to poszło....

• Like 12
Opublikowano
2 godziny temu, galan99 napisał:

Przecie Unia zamroziła ceny gazu , po jaki h*j to robiła pomyślał ,by cena gazu  dla przemysłu nie miała wpływu . Przeznaczone na ten cel ogromne sumy .

Już wcześniej żeś pisał że będzie taniutko bo unia da kupę kasy na nawozy , ceny gazu i innych rzeczy zamrozi , i faktycznie zamroziła ale coś na kwotę koło 200 euro , i jeśli by gaz drożał ponad tą kwotę to można to zastosować że cena nie skoczy ponad 200euro 

Opublikowano
3 godziny temu, strzechu napisał:

Będzie drożało bo gaz już jest po niemalże 150euro/MWh, jeszcze dwa tygodnie temu był po około 120euro . Jak przyjdzie mroźna zima w Europie to tanio nie będzie...

Co Ty wiesz, w nogach śpisz...
Na świecie ceny mocznika mocno w dół to i do nas przyjdzie import. https://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/rynki-rolne/nawozy/29139-u-nas-nawozy-drozeja-a-na-calym-swiecie-ceny-ida-w-dol
Wzrost ceny o 50zł przy 3500-4000 to żadna dla mnie różnica w cenie a jedynie straszak na chłopa, żeby kupował bo będzie drożej. I bardzo dobrze, niech Azoty pozbywają sie drogich nawozów z magazynów to zrobi się miejsce na tańsze. 
Poza tym jest nie rozstrzygnięta kwestia pozwolenia na eksport do UE nawozów z Rosji. Obstawiam, że dostaną na to zgodę. 

• Like 2
Opublikowano

https://youtu.be/NF0nY3fUeiw Oglądać od 16 minuty. Limit gazowy to 275 euro, wtedy będzie zamrożona cena gazu. To mega wysoko cena. Nie ma żadnej gwarancji o obniżce cen gazu, zamrożenie ceny gazu to takie mydlenie oczu. Nie mogą ustawić niskiej ceny gazu bo w zimę żaden tankowiec by nie przypłynął do Europy...

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

RSM32 po krystalizacji sam wróci do pierwotnego stanu po zatankowaniu do opryskiwacza z mausera pompa powierzchniowa do wody?jeśli nie to jak go rozmieszac?

Edytowane przez marcinguru
Opublikowano
19 minut temu, Marl napisał:

https://youtu.be/NF0nY3fUeiw Oglądać od 16 minuty. Limit gazowy to 275 euro, wtedy będzie zamrożona cena gazu. To mega wysoko cena. Nie ma żadnej gwarancji o obniżce cen gazu, zamrożenie ceny gazu to takie mydlenie oczu. Nie mogą ustawić niskiej ceny gazu bo w zimę żaden tankowiec by nie przypłynął do Europy...

Słyszałeś że Niemcy podpisali umowę gazową z katarem na 15 lat sami dla siebie umowa zacznie obowiązywać od roku 2026 . Mają gdzieś Ruski gaz .

Niemcy we własną gospodarkę mają wpompować w zakłady przemysłowe aż 70 % pomocy to jak to , nazwać nie socjalem .

Opublikowano
25 minut temu, marcinguru napisał:

RSM32 po krystalizacji sam wróci do pierwotnego stanu po zatankowaniu do opryskiwacza z mausera pompa powierzchniowa do wody?jeśli nie to jak go rozmieszac?

jak chcesz go wymieszać to włóż koniec wylotu do mauzera  na jakiś czas to się wymiesza albo samą pompę zanurzeniową i będzie to samo

Opublikowano
galan99 napisał:

Słyszałeś że Niemcy podpisali umowę gazową z katarem na 15 lat sami dla siebie umowa zacznie obowiązywać od roku 2026 . Mają gdzieś Ruski gaz . Niemcy we własną gospodarkę mają wpompować w zakłady przemysłowe aż 70 % pomocy to jak to , nazwać nie socjalem .

Od dawna wiadomo, że Niemcy rządzą w UE. Po co robić kolejna wojnę aby rządzić Europa. Pod przykrywką "UE" decydują o losie większości państw. Z nord stream to mieli zaopatrywać wszystkich w rosyjski gaz ziemny, za opłatą oczywiście. Naciski ekologiczne były na zmiany źródeł ogrzewania tylko na gaz... Polska za garść srebrników sprzedała swoje resztki suwerenności w 2004 roku. Bo cały przemysł, usługi finansowe, rentowne przedsiębiorstwa produkcyjne to posprzedawala przez tzw "prywatyzacje" w latach 90 XX w. Z perspektywy czasu ta prywatyzacja to była wyprzedaż majątku narodowego tylko pod taka elegancka nazwa.

• Like 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v