Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 godzin temu, farmer1111 napisał:

Rsm32 3900, saletra 3950 przy cenie za pasze 1550br 

Rejon? U mnie mazowieckie powiat miński saletra 3800 saletrzak 3500 mocznik 4400 sól potasowa też 4400. Potafoska 13-13 2700 lubofoska 4-12-12 też 2700.

@Agrest potafoska czy lubofoska ma lepiej rozpuszczalne formę pod ziemniaka 

Opublikowano

To stwierdzanie czy pytanie?

Tam fosfor rozpuszczalny w kwasach.

Już chyba lepiej superfosfat prosty z solą

Opublikowano
7 godzin temu, Dziad932 napisał:

Nie bogaty , ale dam sobie rade 

Oj muszę się odnieść do tych oszczerstw 

Po pierwsze nic nie wiem co pisał @Strongman o hakierach 🤔

Po drugie , czy mnie przerósł profil zaufany ,może ciutke ale nie sam profil tylko brak czasu żeby chodzić i zakładać jakieś wynalazki , bo ważniejszy jest dla mnie dach przed zimą niż jakaś tam pomoc

Po trzecie nie pluję na nikogo tylko śmieszą mnie tacy ludzie co to cały czas napierdalają we wszystkich tematach jak to pisiory rozdają socjal , ale jak dają to k**wa pierwsze ....

Po czwarte co to jest cochones 🤔

PZ założyć to raptem kilka minut... dwa wnioski o raporty w aplikacji robiłem półtorej godziny, łącznie chyba 35 działek i to w międzyczasie wrzucałem sobie drewno do kotłowni bo łapało zamuły, więc tragedii nie ma. 

I właśnie tutaj jesteś śmieszny bo ja tak jak inni też otwarcie mówię, że bez pojęcia jest wspierana patologia i nieróbstwo, przez co coraz bardziej się to pogłębia. Oczywiście nie u wszystkich, ale sebixów i dżejsik nie brakuje. Ale do sedna... jak ja zapierdalam na gospodarstwie, do tego na działalności, człowiek szuka grosza i wszystko uczciwie rozlicza z fakturami to dlaczego mam nie wyciągać ręki skoro dają i się należy? Nierobów finansują z mojej pracy to i ja odbiorę chociaż część tego co ode mnie wyciągają. 

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
4 godziny temu, Agrest napisał:

Raczej dostępne już lub na dniach. Rsm ma być w tym tygodniu. Polifoska jest, saletra saletrzak, mocznik chyba też

W jakiej cenie RSM?

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Agrest napisał:

26S mam mieć ciut poniżej 3000zł.

Ciut poniżej to żeby nie było jak w Biedronce 2999,99🤣.

To już zamawiasz czy jeszcze czekasz?

Edytowane przez PAN88
Opublikowano

No bez tego 0,99. 2970-2990 w tych granicach.

Mauzery zawiezione, albo piątek albo po niedzieli ma być.

Opublikowano

Brałeś z kimś cały samochód , bo cenę masz hurtową (całosachodową ), czy tak sprzedają normalnie że ci w takiej cenie sprzedali te 5 baniek ? U mnie przy całym samochodzie jest ta cena co piszesz , a tak w detalu to pewnie ze 2-3 stówy więcej trza dać

Opublikowano

Za dobre sprawowanie  mam taką cenę, 😉

Jak innym handlował będzie nie wiem. Pewnie tak samo. Ma dużą sprzedaż to pewnie i ceny zakupu inne. Nie wnikam.

Mogę podać namiar , pewnie byś taniej ugrał, choć nie wiem czy zamówił tyle ile chciał

Opublikowano
GRZES1545 napisał:

Co raz to ciekawsze promocje widzę 🤔 

Screenshot_20221103-155834_Facebook.jpg

dać na n1 że 200 kg na n2 że 150 kg i by było , ale aby opady były , bo ostatnie lata na mocznik suche, chyba że przedsiewnie.

• Like 2
Opublikowano
2 godziny temu, Cheesburger napisał:

Czy zeby uzyskac jakiekolwiek doplaty trzeba spelnic te wszystkie normy gaec czy to do jakichs dodatkowych platnosci?

Gaec 8 i 9 zawieszone na najbliższy rok. W kolejnym bez tego nie dostaniesz nawet złotówki. Ale na razie można wyluzować. Chcesz więcej info, przejrzyj wątek dopłaty bo to miejsce żeby o tym pisać. Jak masz więcej pytań, to tam mogę coś podpowiedzieć.  Pewnie po nowym roku ODRy się obudzą i jakieś szkolenia będą organizować. 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, pedro2 napisał:

PZ założyć to raptem kilka minut... dwa wnioski o raporty w aplikacji robiłem półtorej godziny, łącznie chyba 35 działek i to w międzyczasie wrzucałem sobie drewno do kotłowni bo łapało zamuły, więc tragedii nie ma. 

I właśnie tutaj jesteś śmieszny bo ja tak jak inni też otwarcie mówię, że bez pojęcia jest wspierana patologia i nieróbstwo, przez co coraz bardziej się to pogłębia. Oczywiście nie u wszystkich, ale sebixów i dżejsik nie brakuje. Ale do sedna... jak ja zapierdalam na gospodarstwie, do tego na działalności, człowiek szuka grosza i wszystko uczciwie rozlicza z fakturami to dlaczego mam nie wyciągać ręki skoro dają i się należy? Nierobów finansują z mojej pracy to i ja odbiorę chociaż część tego co ode mnie wyciągają. 

kiedy ty w końcu przestaniesz się nad sobą i swoim losem użalać. Śmieszny jesteś z tymi twoimi niby podatkami. Nawet jak płacisz podwójny KRUS to i tak nie wpełni "wykupujesz" sobie świadczenia społeczne, a co za tym idzie inni dopłacają do twojej edukacji, opieki społecznej, bezpieczeństwa itp, itd. Co mają powiedzieć ci co 30, 40 a nawet 50% swojego dochodu zanoszą do skarbówki?

Żeby nie było - nie popieram nieróbstwa, a tym bardziej patologii!

• Haha 1
Opublikowano
10 godzin temu, Maciektaski napisał:

Agrochemik Pułtusk saletra 3650 na dziś, tydzień temu 3780, a dwa tygodnie 3870. Przynajmniej dwa tel dziennie.. Niektórym się d*pa pali 🔥 

Kasa zamrożona długo a towar dalej leży...👍 tak powinno być, szkoda tylko że ponad rok musiał minąć aby ludzie na spokojnie podchodzili i nie kupowali.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, Maciektaski napisał:

Agrochemik Pułtusk saletra 3650 na dziś, tydzień temu 3780, a dwa tygodnie 3870. Przynajmniej dwa tel dziennie.. Niektórym się d*pa pali 🔥 

nadal drogo!!! czekamy na 3000zł

d..ki się palą bo w porównaniu do tamtego roku, jest bardzo dużo importu i ciagle nowy wjeżdza

Edytowane przez Pitekk
Opublikowano
1 godzinę temu, GRZES1545 napisał:

Kasa zamrożona długo a towar dalej leży...👍 tak powinno być, szkoda tylko że ponad rok musiał minąć aby ludzie na spokojnie podchodzili i nie kupowali.

Ja kupił saletrzak w lipcu po 3240 no ciekawe ile stracę?

Opublikowano

Ja na początku Sierpnia 3/4 azotu w postaci canwil'u po 3440. Teraz trzeba wyczaić dobry moment i resztę w postaci saletry będzie zamawiane. Razem z obniżkami N tanieje też npk czy nie ma za bardzo co liczyć na coś poniżej 4k?

Opublikowano
3 minuty temu, EmilPlayP napisał:

Ja na początku Sierpnia 3/4 azotu w postaci canwil'u po 3440. Teraz trzeba wyczaić dobry moment i resztę w postaci saletry będzie zamawiane. Razem z obniżkami N tanieje też npk czy nie ma za bardzo co liczyć na coś poniżej 4k?

Ja za canwil s dałem niestety po 3800, ale całą resztę kupiłem taniej niż obecnie. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v