Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
33 minuty temu, jarecki napisał:

koszt dystrybucji paliwa wraz z kosztami płacowymi w ostatecznym rachunku to jest około 50 gr tak usredniając , koszt wraz z wlaniem do zbiornika samochodu od opuszczenia rafineri 

Dla obajtka to zapewne z 2,5zl

• Like 1
Opublikowano
12 godzin temu, jacek1296 napisał:

To się zdecyduj: wiesz czy nie, bo w jednym poście wiesz w drugim nie. Rozdwojenie jaźni? To, że kolejna władza doje...bie to pewnik po tym co zrobił pis. Tylko najtwardszy beton pisowski tego nie widzi. Za pisem nie zatęsknię nigdy, tak jak nie uwierzę kołodziejczakowi. Bez odbioru.

a masz chociaż trochę odwagi żeby się "określić"?

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, PAN88 napisał:

Siema u mnie obniżka na 3500 za saletrzak i 4100 saletra mocznik 4400 wszystko ceny wyjściowe i bb

Ciekawe do ilu obniżą za saletrzak bo ja kupił po 3240 końcem lipca a potem tylko w górę.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, GRZES1545 napisał:

W porównaniu do tego co tydzień temu było to za***ista😎

Ale mimo wszystko i tak ceny za***iste , ja osobiście jeszcze nie kupuje , czekam na max 3tys, a jak nie to dopiero zakupy styczeń , lutu , po cenie rynkowej

Edytowane przez mysza103
  • Like 1
Opublikowano

nieprawda. tu większość ma na dwa lata, a kupione w dołku 2020 więc mało kogo skusi taka oferta 🤭

Opublikowano
16 godzin temu, mysza103 napisał:

Teraz to już chyba trochę odlatujesz . A któż to mówił że będziemy z rosją robić interesy jaka by ona nie była , a kto mówił, że gaz będziemy brali z rosji , bo przecież ten gaz się pali tak samo jak gaz z innych krajów itd. Rozumiem że błędy trzeba wypominać każdemu , ale mieć pamroke na oczach i jedno widzieć , a drugiego nie to trochę nie halo . Na pocieszenie chociaż tyle zostanie że pisiory trochę firm wykupili jako skarb państwa , więc jak PO przejmie władzę , to będą mieli jak znalazł , żeby sprzedawać i sprywatyzować , i wszystko się będzie dalej kręcić 

Ani trochę nie odleciałem za po sprowadzano do PL 5 mln ton węgla od ruskich rocznie. Za pisu import sięgnął 13 mln ton ruskiego węgla rocznie kosztem zamykania kopalń w PL i kosztem redukcji wydobycia w Pl. To co to jest jak nie uzależnianie? Gdyby nie ta polityka to dzisiaj nie było by tego cyrku z węglem. To zrobił pis. Gaz i ropa od ruskich była tańsza niż ta z zachodu i kto nie rządził ten brał.

Pis dla skarbu państwa wykupił tylko jeden bank Który część polityków pisu będąc w rządzie Buzka sprzedała za chyba 12 krotnie niższą sumę niż go odkupili. Reszta tych firm np te nawozowe są pod kontrolą państwa od lat. Ale jak pokazały ostatnie czasy to dla nas nic nie zmienia. Bo doją nas tak samo jak by właścicielami byli Polacy, Niemcy czy kto tam inny.

16 godzin temu, johny1991 napisał:

Ja się na polityce zbytnio nie znam, ale we wrześniu w ramach wakacji wyjechałem autem w południową Europę, to jednak w porównaniu z innymi państwami paliwo mamy tańsze...słyszy się że od Niemców też mamy tańsze. Jak jest dalej na zachodzie to nie wiem... Ciekawe rozwiązanie mają na Węgrzech... Cena w przeliczeniu na zł która była widoczna na słupku to było ok 5.6 ... Ale ta cena była tylko dla Węgrów... Obcokrajowcy płacić musieli chyba w tamtym czasie 9.2

Paliwo mamy tańsze. Co nie zmienia faktu, że Orlen w czasie kryzysu odnotował rekordowe zyski drenując nam kieszenie. A przecież kieruje nim polityk ponoć bardzo pro wiejskiej i por polskiej partii. Tylko to paliwo mamy tańsze. Bo już np koszty nawozów mamy jak w Niemczech. A pis przecież dopłaty miał nam zrównać a nie koszty produkcji. Pomylili się troszkę co?

2 godziny temu, radekz200 napisał:

Saletrzak 3650 dobra cena?

Ceny zdaje się spadają. Ciekawe na jak długo?

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, PAN88 napisał:

Siema u mnie obniżka na 3500 za saletrzak i 4100 saletra mocznik 4400 wszystko ceny wyjściowe i bb

Jak jeszcze ich przetrzymamy to ceny spadną. Wielu handlowców ma zamrożone pieniądze w tym towarze,  teraz widać że i oni parcie mają Jak takie przeceny nagle wyszły.

1 godzinę temu, mysza103 napisał:

Ale mimo wszystko i tak ceny za***iste , ja osobiście jeszcze nie kupuje , czekam na max 3tys, a jak nie to dopiero zakupy styczeń , lutu , po cenie rynkowej

Podobnie mam zamiar zrobić.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v