Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, kubi13 napisał:

Nie produkują nawozów nie dlatego że gaz jest drogi tylko mają magazyny zasypane pod kurek takie jest moje zdanie…

zgadza się mój kolega pracuje w Anwilu mówi nima już gdzie nawóz trzymać tyle mają 

Edytowane przez suffeks
Opublikowano

Rolnicy trzymają zboże a azoty nawozy😅o co to już chodzi do qurwy nędzy?chcą się nachapac to najpierw niech dadzą pszenice po 2k a potem nawozy po 5 a nie odwrotnie,sprzedali ten kraj czy co do wuja

• Like 2
Opublikowano
49 minut temu, Strongman napisał:

E tam jak cena zboża nie podrożeje bo każdy myśli ze podrożeje ale raczej nie, to jaki sens kupować drogi nawoź.

to kupuj puki tanio 

Opublikowano
26 minut temu, suffeks napisał:

zgadza się mój kolega pracuje w Anwilu mówi nima już gdzie nawóz trzymać tyle mają 

Moja ciotka pracuje w grupie azoty, sytuacja jest dramatyczna więcej info wieczorem

Opublikowano
1 godzinę temu, magnum123 napisał:

Dziś odwiedzone 3 składy na 2 ch całkowity brak jakiegokolwiek nawozu. Na jednym końcówka saletry po 4680 końcówka soli po 4400 i do oporu kizerytu po 3000

to kizeryt tak poszedł w górę? niedawno był cos około 1950

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, VonVegans napisał:

Rolnicy trzymają zboże a azoty nawozy😅o co to już chodzi do qurwy nędzy?chcą się nachapac to najpierw niech dadzą pszenice po 2k a potem nawozy po 5 a nie odwrotnie,sprzedali ten kraj czy co do wuja

Nasz wspaniały rząd tak wymanewrował że nie mamy gazu - ot co.

• Like 2
  • Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano
8 minut temu, Ulman napisał:

Też jestem tego zdania. Tylko jak powiedzieć ludziom że nie ma gazu ? Lepiej powiedzieć że drogi i wstrzymana produkcja 

• Thanks 1
Opublikowano
9 minut temu, andrzej224 napisał:

A widzieliście jaki prezent ślubny dostał wiceminister od brata? Wanicki się chwalił na fb

A co dał? 

Opublikowano
3 godziny temu, Ulman napisał:

Nie martw się  - nikt nie wie czym sie zajmuje włącznie z nim samym. Dziś bałwan ogłosił że mamy 100 tys ton nawozów azotowych i jesteśmy bezpieczni. Problem w tym że to guzik znaczy bo zuzywamy rocznie 3 miliony ton ale tego prosty lud nie wie.

Nam nadzieję ze to żart.

Kryzys to wywołali nasi rządzący idioci do spółki z kretynami z UE.  Gdyby nie wprowadzali embarga i nie szarpali się z ruskimi to byłby potas, fosfor azot, gaz i węgiel. 

Daj linka do źródła, bo nie mogę się tych trzech milionów doszukać. 

Opublikowano
6 minut temu, bezbarwny napisał:

Samej pszenicy i kukurydzy jest 4ml ha w Polsce a gdzie reszta żyto jęczmień tuzy to te 3ml ton by pasowało

Uzytkow jest 14,2 ml ha 

Opublikowano
32 minuty temu, Ulman napisał:

Straszyli ciemnotę, że będziemy musieli zimą Niemcom gaz dawać.. A tu Niemcy z Norwegami się dogadali raz dwa. A my nadal nie mamy gazu dla Baltic Pipe. Duńczycy mają problemy ze złożem z którego miał być gaz dla nas. A do Norwegów kazał Morawietzky listy pisać, że żerują na wojnie. Pewnie szykował grunt pod negocjacje. i chciał ich rozmiękczyć.

• Like 3
Opublikowano
3 minuty temu, hubertuss napisał:

A my nadal nie mamy gazu dla Baltic Pipe.

jak nie? niedawno gdzieś czytałem że magazyny pełne... to chyba mamy...? już nic nie rozumiem...

Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, bezbarwny napisał:

Po co linka, mogło być takie zużycie, teraz minister dobrze wie że w tej cenie, 100 tys wystarczy, bo na więcej stać rolników nie będzie.

6 minut temu, Pafnucy napisał:

jak nie? niedawno gdzieś czytałem że magazyny pełne... to chyba mamy...? już nic nie rozumiem...

Czyli jak mamy, to czemu nawozów nie produkują, bo gaz podrożał? to tak jakbym z zapasem paliwa nie robił w polu, bo paliwo podrożało. Ktoś tu nas robi nieźle w bambusa.

Edytowane przez Desperado
Opublikowano
3 minuty temu, Desperado napisał:

bo na więcej stać rolników nie będzie.

widzisz Szonek do czego ten pis doprowadził...??😢

5 minut temu, Desperado napisał:

Ktoś tu nas robi nieźle w bambusa.

no kto? dam Ci pińć złoty jak zgadniesz...

Opublikowano
50 minut temu, VonVegans napisał:

nie dadzą ziarka po 2.

hamują inlacje jak się da i to w całej ue. lud chloporobotniczy wszędzie się buntuje. 

Opublikowano

Podaj Pafnuś wiarygodnego następcę PISu to zagłosuję na niego.

2 minuty temu, Pafnucy napisał:

widzisz Szonek do czego ten pis doprowadził...??😢

1 minutę temu, HF86 napisał:

lud chloporobotniczy wszędzie się buntuje. 

Kiedyś jak się zbuntował, to to była rewolucja, nie mylić z rewoltą

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Desperado napisał:

Po co linka, mogło być takie zużycie, teraz minister dobrze wie że w tej cenie, 100 tys wystarczy, bo na więcej stać rolników nie będzie.

Mogło, albo i nie mogło. Nie wiem, a chcę wiedzieć. 

@Ulman, dawaj linka. 

Edytowane przez bezbarwny
Opublikowano
4 minuty temu, Desperado napisał:

następcę PISu to zagłosuję na niego.

mam zamiar startować...

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Pafnucy napisał:

W magazynach które wcale nie są takie duże mamy. Ale tu chodzi o dostawy nowego gazu. Niemcy raz dwa dogadali się z Norwegami. My nie mamy nowych dostaw pomimo, że zaraz będzie oddany do użytku baltic pipe. Duńczycy przyznali, że mają problemy ze złożem z którego gaz miał być dla nas. Innych umów nie mamy.

Edytowane przez hubertuss
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v