Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Pcheella napisał:

Rsm 32%  3195zl opolskie 

Gdzie u kogo?

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, dzidzia202 napisał:

U nas ostatni chłop dobrał 50ha łącznie w kilku kawałkach dawał 3tys i dopłatą właściciela. Nie wiem co to za gigant ale tylko pogratulować za taką kasę sam bym oddal. 

Rok ci zapłaci a drugi nie i na drzewo i z czynszu robi się połowa. 

Edytowane przez Kas_nowa
Opublikowano
1 godzinę temu, Rowan napisał:

Stałe nawozy na kolejny sezon kupiłem jeszcze w lutym, natomiast rsm przyjechał „na przechowanie” i tu jest śmieszna sprawa, bo nawet nie wiadomo jaka jest jego cena… To jest obecnie nieporozumienie, czegoś takiego to jeszcze nie było. Obecywali poniżej 2500, ale jak będzie to nikt nie wie. Kilejny sezon sie wytrzyma, a potem mam nadzieje, że pozbęde się połowy areału, bo to bez sensu się tak dalej szarpać. Szkoda zdrowia.

Jak w ogóle można było brać na takich zasadach RSM? Absurd w aktualnych realiach.

Opublikowano (edytowane)

Jak absurd? To jest hurt, sposób w jaki firmy handlujący z grupą azoty biorą nawóz. Na pewno taniej będzie niż w detalu. W zeszłym roku jesienią w ten sposób wyszedł po 1520zł. 
Oni zamiast magazynowac u siebie to magazynują „u kogoś” przez to cena jest potem niższa.

Edytowane przez Rowan
Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, panczo1922 napisał:

Donald to niech sp***dala tak samo jak cały PIS i Solidarna....

Banda złodziei , siebie warci.

A jaki masz wybór  PIS albo donald

Gdzie są te bohatery co twierdzili że dopłaty będą póżna jesienią, mówiłem że w lipcu będą wypłaty

Edytowane przez miwigos
Opublikowano

Tanie długo nie będą te co dadzą dopłaty zrobiły się tanie

Opublikowano (edytowane)

No i co z tego czy są teraz czy jesienią. Nie powinno tego być wogole tak jak i 500, 13-tek itp rzeczy. Dawniej sobie dużo lepiej radziliśmy. Zrobili z nas dziadów.

Edytowane przez Rowan
  • Like 5
Opublikowano
7 godzin temu, yaroslaw napisał:

POjedziesz  i kupisz  u  Helmutów  tam  zawsze  tanio  . Mam  wrażenie  niektórzy  to  wstają  rano  wcześniej  żeby  się  rozejrzeć  za  byle  pretekstem  żeby  się  do  kogoś  dopierd<>lić   bo  inaczej  mają  dzień  zjehany

Ja w Polsce żyje czy u helmutów? Po co pis pierdzieli, że pomaga polskiemu rolnikowi i mu sprzyja skoro wysyłacie do helmutów? Niech pis ogłosi oficjalnie jedźcie se do helmutów i taniej kupcie.

Opublikowano

Jedź i kup powodzenia

42 minuty temu, Rowan napisał:

No i co z tego czy są teraz czy jesienią. Nie powinno tego być wogole tak jak i 500, 13-tek itp rzeczy. Dawniej sobie dużo lepiej radziliśmy. Zrobili z nas dziadów.

Niektórzy na tej sytuacji zarobili  i to sporo

Opublikowano
46 minut temu, Rowan napisał:

Zaraz Cię zjedza przygłupy ile  to pis nie daje

Opublikowano
3 minuty temu, Kubawww napisał:

Zaraz Cię zjedza przygłupy ile  to pis nie daje

Moi teście czekają na węgiel po tysiąc ciekawe czy się doczekają? Mamy wspólny piec i b.problem

Opublikowano

I zobaczcie jak te gnoje zmanipulowali ludzi. Teraz każdy czeka na to aby coś dostac, a nie żeby sie we własnym zakresie utrzymać… Chory kraj, znam ludzi, którzy mieli naprawde duże biznesy w PL, sprzedali wszystko i sie wyprowadzili do innego kraju w tym roku. 

• Like 8
Opublikowano

chociaż jeden zrozumiał.

zubożyć i zniewolić pospólstwo, to później za każdy ochłap podziękują.

Opublikowano

masz 500 do hektara więc dostałeś obecnie na 175kg saletry 

Opublikowano
1 godzinę temu, Rowan napisał:

Jak absurd? To jest hurt, sposób w jaki firmy handlujący z grupą azoty biorą nawóz. Na pewno taniej będzie niż w detalu. W zeszłym roku jesienią w ten sposób wyszedł po 1520zł. 
Oni zamiast magazynowac u siebie to magazynują „u kogoś” przez to cena jest potem niższa.

Rozumie, że za przechowanie ich nawozu słono kazałeś im sobie płacić do czasu az łaskawie pozwolą Ci go kupic po podwyżkach , gdzie teraz pewnie kupiłbys taniej ? To jest dobre normalnych czasach, a nie w sytuacji paniki i szalejacych cen gdzi liczy sie szybkosc zakupu, no ale jak są chętni tak brać to nie ma sie co dziwic GA, bo to im tylko na rękę. 

Opublikowano

Nie wiem tego. Ale i tak jestem pewien, że bedę miał taniej niż Ci kupijący w detalu. Te „na przechowanie” to towar jak na kratki… Szkoda wogóle dyskutowac na ten temat. Najchętniej bym wogóle nie kupował.

Opublikowano
13 minut temu, czesio200 napisał:

Do tych co mają saletrę po 1200zl. Odsprzedajcie mi place 2tys za tonę gotówką. 

Widzę że też masz problem z logicznym myśleniem i próbujesz na siłę być błyskotliwy, kto miał faktury i odpowiednią ilość limitu, to dobrze na tym wyszedł, żeby nie wiem jak się z tego naśmiewać, a tę saletrę już dawno zjadły roślinki które pomogą przetrwać kolejny rok. A że jest coraz gorzej, to inny temat i temu nikt nie zaprzecza. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v