Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U nas cwaniaki dystrybutorzy chcieli dawać w komis rolnikom rsm bez podawania ceny żekomo cena miała być znana w lipcu niektórzy wzieli inni odmówili. Cwaniactwo się szeży trzeba pamiętać o ich zagrywkach przy zakupach innych produktów i omijać te firmy szerokim łukiem.

• Like 1
Opublikowano

6 minut temu, RU68 napisał:

akby na WZ nie było nr rejestracyjnego to bym wkleił  po ile ton biorą naczepy zbożowe a sprzedaje po dużo więcej ale jęzory będą pytać gdzie sprzedaję  ? A napisałem średnio 1400 bo resztę kontraktu tak mam i dlatego liczę po cenie minimum 

Zażywaj chłopie leki w twoim przypadku to ma przyszłość

Opublikowano
Przed chwilą, szzone napisał:

U nas cwaniaki dystrybutorzy chcieli dawać w komis rolnikom rsm bez podawania ceny żekomo cena miała być znana w lipcu niektórzy wzieli inni odmówili. Cwaniactwo się szeży trzeba pamiętać o ich zagrywkach przy zakupach innych produktów i omijać te firmy szerokim łukiem.

I właśnie ci którzy wzięli wygrali bo właśnie oni mogli wykupić po tych cenach bo nawóz nie był własnością dystrybutora tylko Agrochemu i oni wypłacali marżę dystrybutorowi od cennika 

1 minutę temu, karolek12 napisał:

Zażywaj chłopie leki w twoim przypadku to ma przyszłość

Jakbym nie zażywał to bym ci inaczej odpisał i znów by mnie zawiesili .Dla ciebie mam propozycję na ból d*py Penaten  krem 

Opublikowano
1 minutę temu, RU68 napisał:

I właśnie ci którzy wzięli wygrali bo właśnie oni mogli wykupić po tych cenach bo nawóz nie był własnością dystrybutora tylko Agrochemu i oni wypłacali marżę dystrybutorowi od cennika 

No i nie  zgadłeś cena z jaką fakturują 3150zł t. To raczej nie jest promocja.

Opublikowano
6 minut temu, matek89121 napisał:

To co kupować nawozy  azotowe czy czekać ?

Zrobisz jak uważasz, ja bym kupował, u mnie wszystko już w magazynie 

Opublikowano

Opolskie RSM 32 2600  saletra 2950 nawóz odebrany na skład początek czerwca 

4 minuty temu, szzone napisał:

No i nie  zgadłeś cena z jaką fakturują 3150zł t. To raczej nie jest promocja.

nie to cwaniactwo ale jeżeli było na skład to skarga do agrochemu

• Like 1
Opublikowano

Od kiedy weszła niższa cena w Agrochemie próbowałem zamówić saletrę lub mocznik to przedstawiciel cały czas twierdził że nie ma towaru. Chciałem złożyć zamówienie i czekać ale usłyszałem że nie da sie. Jawnie z nas kpią. 

• Like 1
Opublikowano

Trzeba rozróżniać czyją własnością jest nawóz grupy azoty czy dystrybutora (do tego jest umowa składu gdzie jest określony wykup (wszyscy gadają mądrzą się a nie maj,a podstawowej wiedzy czym jest- skład ,komis itd

2 minuty temu, szzone napisał:

Ok i co oni zerwą współpracę z firmą na OiC. Poprostu bojkotować takie firmy.

2 minuty temu, Marl napisał:

@RU68: Zrezygnowałeś z mocznika UFF?

A już nie chce nikogo wk***iać na forum (jak napiszę że mam zapasy które ze zdjęć satelitarnych widać za psie pieniądze  to mnie zeżrą )  

Opublikowano
5 godzin temu, JanKrzysztof napisał:

Jeżeli wajcha nie zostanie przestawiona, to przed tegoroczną wigilią będzie jeszcze drożej niż przed ubiełgoroczną.

Jakby odstrzelili Kowalczyka to jego następcą powinien zostać galan99 albo skywalker89. Oni na pewno będą nieprzekupni, bo niezależnie od kwoty łapówki, im i tak się nie opłaci. ;)  

Hahaha jednak zapadam w pamięć..  nie interesuje mnie zajmowanie się polityką w tym chorym kraju, przykro mi..

Opublikowano
16 minut temu, RU68 napisał:

Opolskie RSM 32 2600  saletra 2950 nawóz odebrany na skład początek czerwca 

Krajowy ?

Opublikowano
2 godziny temu, RU68 napisał:

A tam beczycie i stękacie -akurat sprzedałem kilka aut QQ prawie 45tyś za auto jeszcze nie zacząłem wywozić i już starczy na nowy porządny ciągnik na nawozy też starczy i jeszcze z przyczepką będzie trzeba do banku jechać  

To ile ton na aucie? 25? I cena 1800 za tonę?

Opublikowano
2 minuty temu, przemek28_28 napisał:

To ile ton na aucie? 25? I cena 1800 za tonę?

Po godzinie 15 ładują ponad 30 ton bo inspekcja niby już nie waży a z ceną nie leć w .....

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, przemek28_28 napisał:

Nie lecę, sam pisałeś że jakieś przeładunki z UA w Polsce i w uj taniej kukurydzy po 900 a ty sprzedałes za 1400?

a mogłem po 1600 to mnie "irytuje" delikatnie rzecz ujmuje bo biorę leki i co na sporej ilości nie nazbiera się kupka strat a nie napisałem że za 1400 sprzedałem bo to co wyjechało było drożej a następne na sierpień w tej cenie 

Edytowane przez RU68
Opublikowano
22 minuty temu, RU68 napisał:

a mogłem po 1600 to mnie "irytuje" delikatnie rzecz ujmuje bo biorę leki i co na sporej ilości nie nazbiera się kupka strat a nie napisałem że za 1400 sprzedałem bo to co wyjechało było drożej a następne na sierpień w tej cenie 

Taaa Elewatory po tyle to sprzedają a tobie dadzą 1600zł. Weź się ogarnij trochę bo pajacujesz już.

Opublikowano
matek89121 napisał:

To co kupować nawozy  azotowe czy czekać ?

ja nic nie kupuje i jesli tak bedzie dalej to pod ozimy pojdzie dobre wapno i tyle. Azotu może coś kupie pod koniec roku ale dawki beda ucinane. Pszenica 100N rzepak 120N. Na słome oprócz wapna dam jeszcze humusy i niech przerabia. NPK podziękujemy chyba.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v