Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
35 minut temu, galan99 napisał:

A jak będziesz widział kalkulacje przy plonach 4 ton jak tu wielu powiada że wysychają zboża ? .

Sądzę, że dla wielu plantacji przy braku nawożenia i obecnej pogodzie nawet te 4t/ha nierealne

Opublikowano
29 minut temu, RU68 napisał:

No chyba niech opisują temat te prosiaki co się naśmiewały że wtopiłem 

Szczerze to też nie wiem o co chodzi ; policja , prokuratura ,  różne inspekcje, teraz jeszcze odszkodowania ? rozumiem że te odszkodowanie ty weżmiesz za coś tam , a nie że ciebie ktoś o coś posądził i musisz komuś płacić odszkodowanie?

Opublikowano
16 minut temu, krilan06 napisał:

Sądzę, że dla wielu plantacji przy braku nawożenia i obecnej pogodzie nawet te 4t/ha nierealne

Tylko że ci nie ponieśli takich kosztów jak ci co zachciało im się po 8-10 ton pszenicy na piachach.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, RU68 napisał:

No chyba niech opisują temat te prosiaki co się naśmiewały że wtopiłem 

Domyślam się  że coś z zamówionym uff miałeś kłopot. Nie będę  wnikał i  mam nadzieję że sprawa zakończy  się  dla twojego gospodarstwa pozytywnie.

Opublikowano

Ehh mitoman znowu chyba leki odstawił i ktoś mu pozwolił z Internetu skorzystać 🤦 było trochę spokoju, teraz kilka dni będziemy czytać o milionach etc... 

• Like 2
Opublikowano
52 minuty temu, Desperado napisał:

Tylko że ci nie ponieśli takich kosztów jak ci co zachciało im się po 8-10 ton pszenicy na piachach.

No sorry ale kto na piasku wali 180kg N, nie mając możliwości nawadniania?

Opublikowano
1 godzinę temu, Desperado napisał:

Raczej nikt nie zakłada plonu na piachach 8-10 ton , ale nawet tam gdzie była możliwość taki plon uzyskać , to teraz z dnia na dzień robi się to mniej prawdopodobne , ale wszystko przed nami i dalszy przebieg pogody zweryfikuje to co ukosimy . Z moich obserwacji wynika że te zboża co były dobrze odżywione jak jeszcze miały wodę ,  to teraz mimo takiego długiego okresu bez deszczu , trzymają się jeszcze nie żle, choć odrzucają te słabsze rozkrzewienia , ale to na razie nie problem , byle w tych kłosach właściwych nie redukowało pięterek , bo tu myślę że może się odbijać na plonie bardzo , wczoraj jak patrzyłem to kłos w pochwie wygląda na razie dobrze

• Like 1
Opublikowano
24 minuty temu, pedro2 napisał:

Ehh mitoman znowu chyba leki odstawił i ktoś mu pozwolił z Internetu skorzystać 🤦 było trochę spokoju, teraz kilka dni będziemy czytać o milionach etc... 

O widzę aktywność jednego z prosiaków .A nawiasem jak sieje QQ to nie mam czasu dyskutować z bandą tępych zawistnych gównojadów co sami boją się ryzyka a innym zazdroszczą .Lepiej z mądrym stracić niż z durniem znaleźć .A że idzie ku dobremu to cię w d*pie szczypie -radzę kup sobie coś na hemoroidy bo ci na łeb się przenosi 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Nie odstawiaj leków, dobrze radzę, widać efekty. Zacytowałeś mój post sprzed msc i chwalisz się czy tam zalisz... Więc z kim tu jest problem pod kopułką 🤔 Ja mam wyebane w te twoje myliony człowieku, tak jak mówiłem, nawet jeśli ten twój majątek to prawda to i tak jesteś bardzo biedny... Bez odbioru🙋

idę urodziny świętować, rodzina się zjechała, znajomi, niespodziankę zrobili 😊 a ty idź posiedź sobie nad pismem procesowym do prokuratury... Ot twoje bogactwo 👍

Edytowane przez pedro2
Opublikowano
2 godziny temu, krilan06 napisał:

No sorry ale kto na piasku wali 180kg N, nie mając możliwości nawadniania?

No sorry, ale czytając tutejsze komentarze o wydajności z ha na klasach gdzie bardzo dobrze rosłyby sosny, nie jestem w stanie uwierzyć że zboża absorbują ten azot z powietrza. O nawadnianiu jakoś nikt się nie chwali oprócz przydomowego ogródka.

Opublikowano
38 minut temu, pedro2 napisał:

Nie odstawiaj leków, dobrze radzę, widać efekty. Zacytowałeś mój post sprzed msc i chwalisz się czy tam zalisz... Więc z kim tu jest problem pod kopułką 🤔 Ja mam wyebane w te twoje myliony człowieku, tak jak mówiłem, nawet jeśli ten twój majątek to prawda to i tak jesteś bardzo biedny... Bez odbioru🙋

idę urodziny świętować, rodzina się zjechała, znajomi, niespodziankę zrobili 😊 a ty idź posiedź sobie nad pismem procesowym do prokuratury... Ot twoje bogactwo 👍

To ty dziś zaczepiłeś pierwszy więc nie popłacz się- lepiej do obórki troszkę gnoju idź przerzucić to ci ulży w cierpieniu .Widzisz z mitomana już nachodzą cię wątpliwości .A ta niespodzianka to widły z kokardką ? to jedyny trafny prezent dla takiego prymitywa

Opublikowano

Temat nie UFF tylko podejścia pewnego idioty .Ale jeżeli UFF to jedni chwalą inni narzekają że popaliło są i tacy co twierdzą że QQ tam gdzie spadło więcej nie wschodzi Ja wszystko stosuję płynne Jakiś azot tam jest ale przy obecnej cenie ponad 2200 zł i jeszcze trzeba się użerać z oszustami korzyści stają pod znakiem zapytania przy cenie 900 zł Jak było w 2021 można się kusić i kalkulować 

IMG_20220521_180649_133.jpg

Opublikowano
1 godzinę temu, RU68 napisał:

Temat nie UFF tylko podejścia pewnego idioty .Ale jeżeli UFF to jedni chwalą inni narzekają że popaliło są i tacy co twierdzą że QQ tam gdzie spadło więcej nie wschodzi Ja wszystko stosuję płynne Jakiś azot tam jest ale przy obecnej cenie ponad 2200 zł i jeszcze trzeba się użerać z oszustami korzyści stają pod znakiem zapytania przy cenie 900 zł Jak było w 2021 można się kusić i kalkulować 

Przy tej cenie to żadnego sensu nie ma taki zakup. Ja kupiłem na próbę ostrożnie 3t tego specyfiku. Łąka która dostała to w płynie w porównaniu do drugiej faktycznie wcześniej zielona zaczęła się robić i ładniejsza trawa.   

Opublikowano
2 godziny temu, RU68 napisał:

To ty dziś zaczepiłeś pierwszy więc nie popłacz się- lepiej do obórki troszkę gnoju idź przerzucić to ci ulży w cierpieniu .Widzisz z mitomana już nachodzą cię wątpliwości .A ta niespodzianka to widły z kokardką ? to jedyny trafny prezent dla takiego prymitywa

Ja cię zaczepiłem dzisiaj? 🙄🙄🙄 O kurła, to już nie mitomania, tam u ciebie grubszy problem pod dekielkiem 👇 

Screenshot_20220522-185949.png

Opublikowano (edytowane)

tępaku nie wymieniłem cię  a się poczułeś i odezwałeś więc trafiłem w 10 takie mendy co się mądrzą a w d*pie były i gówno pokazały są najmądrzejsze .Jakbym napisał  Pero2 to mógłbyś się czepiać a tak- weź w stół a nożyce się odezwą .A szczekać każdy potrafi na odległość więc mnie nie podk...wiaj boś za smarkaty

Edytowane przez RU68
  • Like 1
Opublikowano

Ty tak na serio, czy udajesz debila? 🤔 Dzisiaj rano 22 maja zacytowałeś mój post sprzed 2 msc 24.03 i twierdzisz, że to ja ciebie dzisiaj zaczepiłem 🤯 🙆 a może ty nosem tego uffa wciągasz?

Opublikowano

Na poważnie .Założyłem się że cię sprowokuje i cały dzień robię sobie jaja -miało być grzeczniej ale darłeś japę więc nie zostaje dłużny

Opublikowano

Teraz to TY robisz z siebie idiote , do 20 maja siałeś kuku, jak juz się chwalisz policją inspekcjami to dokończ lub nie zaczynaj

Opublikowano

Oj biedny jesteś biedny. Z każdym kolejnym postem jeszcze bardziej to pokazujesz. Serio, idź gdzieś do psychiatry, to nie są żarty. Widzisz masz swoje bogactwo... Zdrowia życzę

Opublikowano
1 minutę temu, pedro2 napisał:

Oj biedny jesteś biedny. Z każdym kolejnym postem jeszcze bardziej to pokazujesz. Serio, idź gdzieś do psychiatry, to nie są żarty. Widzisz masz swoje bogactwo... Zdrowia życzę

Ostatnio w telewizji mówili ze ktoś uciekł z zakładu w Tworkach 😂

• Haha 3
Opublikowano
5 godzin temu, RU68 napisał:

No ten spawany opryskiwacz nie wyglada jak u kogoś kto ,,podobno” samego mocznika uff kupił za 1 mln. Po drugie miałeś leżeć pod palmami jak pracownicy będą nawozić tym wynalazkiem a ty kukurydze siejesz?????

• Haha 6
Opublikowano
19 minut temu, radekz200 napisał:

Ostatnio w telewizji mówili ze ktoś uciekł z zakładu w Tworkach 😂

To by pasowało bo jakiś czas się nie odzywał 😁 Radek jak ta qq po lesie? Bo u znajomego widzę, że nie wzeszła. Tam gdzie pole to 3 listki, a po lesie jak odciął linia i puste rządki... Robale? 

Opublikowano (edytowane)
Dnia 20.05.2022 o 11:54, JanKrzysztof napisał:

Za rok kolejna akcja kup nawóz, dostań 500 do ha.   Zużycie PK spadnie drastycznie...

Zobaczyli że  da się więcej zarobić a mniej sprzedawać  to po co tony przewalać. Ta sama sytuacja co z azotem. Na jesień PK możliwe  że  5 przekroczy.

Edytowane przez GRZES1545
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v