Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Polifoska 300kg

Saletra 500-600kg

Kizeryt 100

Sól potasowa wiosną na uzupełnienie 100.

Można???

Można.

Teraz pytanie - kto spodziewa się zmian w zasadach udzielania wsparcia ręka do góry🤭🙋‍♂️

Można można ale minister powiadał że nikt tony nawozu nie stosuje na 1 ha wiec sam jest rolnikiem .

Po drugie jak Minister wspominał w swych wypowiedziach że Tona nawozu na 3 ha wiec ile to wychodzi 333 kg .

To co tak powiadał jakieś wyliczenia widział sam tego nie liczył coś mu pod oczy pokazali .

Jutro poniedziałek będzie coś więcej wiadomo .

Opublikowano
13 minut temu, radekz200 napisał:

Czyli jak mam na fakturze saletrzak po 1280 zł to dostane mniej zwrotu niz jakbym miał po 2700, mam fakturę z 2020 po 860 zł 

czyli będziesz musiał dopłacić. 😂

Opublikowano

Miałem coś napisać ale nie dam rady, po przeczytaniu 3 stron. 

Moim zdaniem współczynnik będzie na bank, trochę już ich znam, dopłata spadnie  do 300 i taką sobie założę i wyliczę żeby się nie zdziwić potem. A kto chce może ryzykować i dokupować na maksa.

Prosta sprawa. 

I dajcie już spokój z tymi limitami po 1500 do tony, bo tu naprawdę jedzie ruskim trollem w śmierdzących onucach, a oni mają za to płacone żeby głupoty pisać. 

Opublikowano
4 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

Paru wymyśliło jakieś limity których nie ma i reszta w to wierzy... Cyrk jaka głupota panuje ze chłop nie potrafi tego sprawdzi i przeczytać co trzeba. 

To nie cyrk Mają wyliczenia na kilka strategi wyliczenia są domyślne , teraz się okaże ilu złoży chętnych ile będzie starczać kasy .

Tak jak jednego roku było płacili do cebuli byli składane wnioski bo sam składałem .

Opublikowano
2 minuty temu, radekz200 napisał:

Jak taki cwany jesteś to policz mi ile zwrotu dostane 😂

No to podaj co kupiłeś i po ile.... ile masz ha- orne i tuz/trawy... To ci policzę chłopie bo widzę że niczego nie rozumiesz i tyle 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Wszyscy wszystko wiedzą , to jak mam 3 ha i kupiłem tonę nawozu po 3500 zł to ile mi zwrócą ?

A co to za nawóz ? 

Mogłeś kupić i za 5 tys to i tak nie dostaniesz więcej jak 1, 5tys bo za mało masz ha żeby dostać więcej 

Ktoś kto ma więcej ha dostanie cała różnice ceny 

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Wszyscy wszystko wiedzą , to jak mam 3 ha i kupiłem tonę nawozu po 3500 zł to ile mi zwrócą ?

1500 zł przykładowo jeśli chodzi o saletrę a tym bardziej Twój max to 1500 bo 3 ha jeśli mowa o zasiewach 

Edytowane przez Roki212
  • Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, ravoj napisał:

I dajcie już spokój z tymi limitami po 1500 do tony, bo tu naprawdę jedzie ruskim trollem w śmierdzących onucach, a oni mają za to płacone żeby głupoty pisać. 

Z 1500 do tony to może być nie albo nie, ale znając rządzących to 1 tona nawozu zafakturowana  na 3 hektary to wymyślą i obym się mylił.

Opublikowano
2 minuty temu, jasiuhonda napisał:

U nas dużo ludzi kupiło a faktury nie brali...

może brali ale na watowca i już wtedy mieli delikatną zapomogę z pazernosci a teraz dupka boli bo się przejechali na kombinowaniu 🤭

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Rysiu, pierwszy mandaciki to za Twoje coca-colę laną na zboża w ilości że aż rowem płynie.  Tu masz ogranicznik 170kg N😁

Już za samo lanie gnojowicy pogłównie by mu doyebali 🤭

Opublikowano
7 minut temu, Bogdan_ja napisał:

No to podaj co kupiłeś i po ile.... ile masz ha- orne i tuz/trawy... To ci policzę chłopie bo widzę że niczego nie rozumiesz i tyle 

Saletrzak 3t po 1280 zł 3 t po 2800

Polifoska 3t 2270

Polidap 1 t po 3500 

30 ha 

Opublikowano
3 minuty temu, pedro2 napisał:

Już za samo lanie gnojowicy pogłównie by mu doyebali 🤭

I rowy pozarastaly bo z pazernosci strefy buforowej nie zostawił i dziwi się że mu woda zalega 🤭

Opublikowano (edytowane)

A faktury z zeszłego roku? 

1 minutę temu, radekz200 napisał:

Saletrzak 3t po 1280 zł 3 t po 2800

Polifoska 3t 2270

Polidap 1 t po 3500 

30 ha 

Bo jak masz to się liczy z faktury a jak nie to że średniej i tu trza tyz wybrać co korzystniejsze 

Edytowane przez Bogdan_ja
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v