Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
24 minuty temu, Mądrala napisał:

Kto z prawem handlowym  dobrze obeznany to może odpowie na taką sytuacje : wypisana faktura na nawóz i zapłacona z transportem a firma mówi sorki zabrakło towaru na realizacje siła wyższa oddajemy pieniądze i co robić w takiej sytuacji ale też żeby się nie wikłać w długie sądy

Idź do prawnika, u nas w urzędzie gminy są darmowe porady

Opublikowano
2 minuty temu, tommy66692 napisał:

No to gratuluję, po co było płacić za taką ilość przed dostarczeniem towaru? Jeszcze za transport liczyli? 

Gorszego dureństwa nie czytałem tutaj od dawna

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Neveragain napisał:

Gorszego dureństwa nie czytałem tutaj od dawna

Naiwniacy, myślicie że jak wam sprzedadza trochę polifoski to wam świat zbawia, jeszcze za transport policzą, pracuje jako przedstawiciel w firmie handlującej nawozami więc coś o tym wiem i z takim podejściem do klienta kariery bym nie zrobił na terenie 

Edytowane przez tommy66692
Opublikowano

Ale towar zafakturowany, opłacony. Ma być i tyle. Ewentualnie rozwiązanie z obopólną zgodą.

Tylko czy można anulować opłaconą fakturę? 

Opublikowano

od wielu lat zamawiam  telefonicznie i było ok. ale też takiego wariactwa jak teraz nie było

Opublikowano
15 minut temu, tommy66692 napisał:

No to gratuluję, po co było płacić za taką ilość przed dostarczeniem towaru? Jeszcze za transport liczyli? 

Kolego całe tiry sie kupuje na przedpłate , maszyne też ci nikt nie przywiezie jak najpierw nie zapłacisz

Opublikowano
5 minut temu, tommy66692 napisał:

Naiwniacy, myślicie że jak wam sprzedadza trochę polifoski to wam świat zbawia, jeszcze za transport policzą, pracuje jako przedstawiciel w firmie handlującej nawozami więc coś o tym wiem i z takim podejściem do klienta kariery bym nie zrobił na terenie 

Chlop podszedł uczciwie do tematu, zamówił towar, zapłacił umówił termin a teraz problem wielki bo...podziękować za dalszą współpracę i tyle. 

• Like 1
Opublikowano

Chyba wieksze ryzyko 24 t niż 3,5, nie ośmieszaj się, pewnie twoja firma tak wykantowała

Opublikowano
Przed chwilą, miwigos napisał:

Chyba wieksze ryzyko 24 t niż 3,5, nie ośmieszaj się, pewnie twoja firma tak wykantowała

Chłopie 3.5 tony polifoski z placu i brać przedpłatę od klienta z którym handluje już lata ? Weź ty się nie ośmieszaj 

Opublikowano

tommy dobrze mówi. Pożądna firma nie bierze przedpłaty od stałego klienta na takie ilosci nawozu. Ja przy zamówieniu całego składu nie płaciłem nawet przedpłaty u swojego stałego dostawcy. Co innego nowy i nieznany klijent. Tutaj podejście sprzedawców bywa różne. 

Opublikowano
27 minut temu, Mądrala napisał:

od wielu lat zamawiam  telefonicznie i było ok. ale też takiego wariactwa jak teraz nie było

Agrolok?

Opublikowano
28 minut temu, tommy66692 napisał:

Tak by było rok temu. Teraz nawet po opłaceniu nie masz gwarancji ceny. 

W lecie zeszłego roku też zamowlem saletrę w dużej firmie z która handlowalem parę lat. 

Saletra niestety nie dostarczyli i musiałem kupić w grudniu 1.5 tys drożej. 

Zapewniam cię że na pewno nie byłem jedyny a firma ma się dobrze i nie słyszałem żeby upadła 😆

Taka prawda że robicie z nami co chcecie i jak wam prezes rozkaze anulować zamówienia to to robicie a chłop zostaje na lodzie. 

Opublikowano
4 godziny temu, Bugii napisał:

Niestety to prawda. Putin oglosil wstrzymanie exportu surowcow dla krajow ktore nalozyly sankcje na rosje.

Za 2 dni maja podac liste krajow. Zapewne usa i ue tam bedzie.

no i dobrze najwyższy czas by unia sie uniezależniła od ruskich,

Opublikowano
26 minut temu, miwigos napisał:

Kolego całe tiry sie kupuje na przedpłate , maszyne też ci nikt nie przywiezie jak najpierw nie zapłacisz

Od lat biorę w jednej firmę i tylko na początku robiłem przedpłatę.

Teraz to wygląda tak. Dytrybutor ma zamówiony towar po określonej kwocie w fabryce. Dodaje swoją marżę i pcha cały skład bezpośrednio do rolnika. Przekłada tylko papierki. Nagle fabryka mówi gaz drogi anulujemy zamówienia. Dystrybutor anuluje zamówienie rolnikowi.

Tylko to się tyczy całych składów. Mi by było zwyczajnie wstyd odmówić 3,5 tony polifoskii. Przy tych złotych czasach dla sprzedawców szargać sobie opinie za 200zł ?  

Opublikowano
36 minut temu, monstercase457 napisał:

no i dobrze najwyższy czas by unia sie uniezależniła od ruskich,

Wiesz jak będzie w rzeczywistości temat trochę przycichnie, bedzie jakieś zawieszenie broni,rozejm i część krajów jak Polska,Litwa będzie  importować drogi gaz,ropę a nasi przyjaciele zza Odry i Sekwany po cichutku będą sobie sączyć gaz z NS 1 a gospodarka ich ruszy z kopyta

Opublikowano

Współczuję wam takich firm. U mnie salmag i saletra zamówiona telefonicznie kilka dni temu po "starej" cenie, na termin do września i dzisiaj zapewnienie że nic się nie zmienia. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v