Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, Belaruss820 napisał:

https://www.olx.pl/d/oferta/ladowarka-przegubowa-zettelmeyer-manitou-jcb-volvo-merlo-cat-CID757-IDNx0m5.html

Potrzebuję opinii na temat takiego sprzętu, czy jest sens za takie pieniadze? 3 sekcje trzeba dorobić i ramkę na krokodyla. Ten daszek bylby do wyciecia bo pewnie za wysoka jest zeby do obory pasowała 

https://www.olx.pl/d/oferta/sprzedam-ladowarke-zamienie-CID757-IDNmDEH.html#ed8d75394d

Opublikowano
8 minut temu, Belaruss820 napisał:

https://www.olx.pl/d/oferta/ladowarka-przegubowa-zettelmeyer-manitou-jcb-volvo-merlo-cat-CID757-IDNx0m5.html

Potrzebuję opinii na temat takiego sprzętu, czy jest sens za takie pieniadze? 3 sekcje trzeba dorobić i ramkę na krokodyla. Ten daszek bylby do wyciecia bo pewnie za wysoka jest zeby do obory pasowała 

Jak na moje to z cena niema tragedii , jeśli to nie zajechany trup , 1.4 m , na spokojnie wszedzie wjedziesz ? 

Opublikowano
12 minut temu, Belaruss820 napisał:

https://m.olx.pl/d/oferta/mini-ladowarka-kolowa-international-CID757-IDNxJ79.html?reason=ip|cf

• Like 1
Opublikowano

Potrzebuje łamańca. Te 1.4m nie wiem czy ona ma,nawet nienwiem czy to model 401 a te niby mialy 1,6m. Od krów na spokojnie wybiorę,nie wiem jak od młodzieży,ale.korytarz ma 3m a miedzy slupami.tez.3m wiec moze jakos by sie zlamal na dwa razy. I najwazniejsze musi miec naped na 4 koła

Opublikowano

Właśnie nie wiem czemu uparles się na drogiego przegubowca? Z tego co wiem masz tura więc jakiś duży udźwig chyba ci nie potrzebny do obory i obejścia a taka miniładowarka to chyba najlepsze narzędzie do każdej obory 

Opublikowano
1 minutę temu, superfarmer02 napisał:

Właśnie nie wiem czemu uparles się na drogiego przegubowca? Z tego co wiem masz tura więc jakiś duży udźwig chyba ci nie potrzebny do obory i obejścia a taka miniładowarka to chyba najlepsze narzędzie do każdej obory 

Tury mam dwa, do zwozenia bel jest zetor,do obornika perkins z turem.na linke,ale.zeby od młodzieży wywalac trzeba widlować,dlatego przegubowej szukam,jak bedzie za dluga to sie na korytarzu nie wykręcę a tak wjechalbym w jednym miejscu i po dlugosci wybierał

Opublikowano

@GRZES1545

Tu chyba u siebie zakładałeś bkt? Podrzucisz jakaś opinie?

Kurcze rozmawiałem z odr i chyba będę mógł polikwidowac tuzy, no i chyba wszystkie zakupy w kat i trzeba będzie kupić opony na tyl jednak. Odkładałem to i odkładałem, ale teraz na jesieni jak było mokro, to już było czuć, że pług mi ciągnik ciągał mocno. A to co miałbym do przyorania, to z drogi widać, to trzebaby się było z orka postarać 😅 no i jak tak czekałem i czekałem, to ceny sobie rosły i rosły 🤦 np taurusy na internetach jakiś czas temu było można znaleźć ponizej 3k, a teraz jak szukałem, to już do 4 się zbliżały gdzieniegdzie. Najtańsze to właśnie bkt, ozka, mrl

Opublikowano
3 minuty temu, Belaruss820 napisał:

Tury mam dwa, do zwozenia bel jest zetor,do obornika perkins z turem.na linke,ale.zeby od młodzieży wywalac trzeba widlować,dlatego przegubowej szukam,jak bedzie za dluga to sie na korytarzu nie wykręcę a tak wjechalbym w jednym miejscu i po dlugosci wybierał

A to nie lepsza będzie właśnie taka w stylu bobcata? 

1 minutę temu, daron64 napisał:

@GRZES1545

Tu chyba u siebie zakładałeś bkt? Podrzucisz jakaś opinie?

Kurcze rozmawiałem z odr i chyba będę mógł polikwidowac tuzy, no i chyba wszystkie zakupy w kat i trzeba będzie kupić opony na tyl jednak. Odkładałem to i odkładałem, ale teraz na jesieni jak było mokro, to już było czuć, że pług mi ciągnik ciągał mocno. A to co miałbym do przyorania, to z drogi widać, to trzebaby się było z orka postarać 😅 no i jak tak czekałem i czekałem, to ceny sobie rosły i rosły 🤦 np taurusy na internetach jakiś czas temu było można znaleźć ponizej 3k, a teraz jak szukałem, to już do 4 się zbliżały gdzieniegdzie. Najtańsze to właśnie bkt, ozka, mrl

Nie masz gdzieś jakieś giełdy z częściami? Ja jak szukałem do 60 to w necie chodziły po 1200-1300 a na giełdzie kupiłem po 1000 z dętkami 

Opublikowano
6 minut temu, superfarmer02 napisał:

Nie masz gdzieś jakieś giełdy z częściami? Ja jak szukałem do 60 to w necie chodziły po 1200-1300 a na giełdzie kupiłem po 1000 z dętkami

Nic nie ma. Żadnych składów itd. najczęściej brałem u lokalnego wulkanizatora. Robi sprzęty rolnicze też i najczęściej to co na zakupie w internecie bym zaoszczędził, to potem straciłbym na montaż. Jeszcze z nim nie rozmawiałem, ale aż się boje do tego podchodzić 😐

Opublikowano
14 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Sporo kasy. Ja mam Zettelmeyera 501, jest troche większa i jest to sprzęt nie do zajebania. To jest chyba 401. Zobacz jaki tam jest silnik.

Widzialem w galerii wlasnie, a jaką ma.dlugosc? Tu jest deutz 2 cylindry podobno.

9 minut temu, superfarmer02 napisał:

A to nie lepsza będzie właśnie taka w stylu bobcata? 

Boje sie ze taką sie moge zawiesic,niska jest a ja mam gleboką sciołke i miedzy korytarzem a stanowiskiem jest glebokosc jakies 40cm

Opublikowano
4 minuty temu, daron64 napisał:

Nic nie ma. Żadnych składów itd. najczęściej brałem u lokalnego wulkanizatora. Robi sprzęty rolnicze też i najczęściej to co na zakupie w internecie bym zaoszczędził, to potem straciłbym na montaż. Jeszcze z nim nie rozmawiałem, ale aż się boje do tego podchodzić 😐

Złożyłeś ciężko serię już?

Opublikowano

Tamtymi małymi na pewno kiedyś się zawiesisz. Do tego chyba napędu nie mają i będzie się ślizgać.

Opublikowano
8 godzin temu, Ursus932 napisał:

Tylko co znajdziesz dziś za 20 tys 🤔 kaczkę po remoncie , a tu można w tych pieniądzach mieć już nie złą przyczepe

A co tam niby jest nie złego? Przyczepa tylko i wyłącznie do zboża, mało funkcjonalna, w dokumentach zapewne skrzyniowa i nawet mało dociekliwy diagnosta nie klepnie przeglądu.

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

Tamtymi małymi na pewno kiedyś się zawiesisz. Do tego chyba napędu nie mają i będzie się ślizgać.

Napęd mają. Tyle że dosyć lekkie no i na próg 40cm się nie wczlapie, trzeba by podjazd wylewać czy coś 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v