Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
26 minut temu, zycietoniejebajka1 napisał:

@daron64 doszło 👍 dobrze żeś styropianu nie nadziubał jak ostatnim razem 😁😁 

Dzięki !

Przeszło mi to przez myśl :)

24 minuty temu, mf362 napisał:

Daron ma opanowane przesyłki : )

Bez przesady. Jak z 10paczek wysłałem po forum, to max

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

@stempos1980

Nie ruszyło się z miejsca. Dość chłodno cały czas. Z mechanikiem już rozmawiałem, ma się odzywać. Kiedy to będzie, to ciężko powiedzieć. Niby mi się nie pali, ale na marzec dobrze by było mieć już ciągnik zrobiony, bo nie chce mi się małym tłuc.

Narazie walczę z porządkami, drewnem itd

Kurde przyszły jakieś przelewy z dopłat i już myślałem że to chyba wszystko. Zaraz potem przyszły decyzje - policzyłem sobie i wyszło, że jeszcze ponad dycha ma przyjść. Nie wiem jak ja liczyłem. A skoro tak, to trzebaby pomyśleć na co te pieniądze wydać. potencjalnych wydatków jest sporo, ale najbardziej bym chciał chyba zrobić opryskiwacz, bo małym to więcej jezdze z pola do domu niż pryskam. No i tu wraca stara sprawa - jaka pompa i rozdzielacz do opryskiwacza 1000L/12m? Dużo nie pryska - ~15ha x najczęściej 3zabiegi. W małym mam zwykła polska i nie ma z nią żadnych problemów. No i najchętniej kupiłbym jakaś najtańsza, która wydajnością by wystarczyła.

Edytowane przez daron64
Opublikowano
56 minut temu, Karol6130 napisał:

Znajomy mechanik każe omijać. 

Że maja wadliwe walki w skrzyni biegów. 

Starsze miały to samo... Do dx średnio raz w tygodniu mam telefon o części do skrzyni, o tylny most przez rok ani jeden telefon

@daron64 taka kupiłem nową do poprzedniego opryskiwacza teraz w obecnym padła z dwa lata temu pompa i założyłem z tamtego i działa. Koło 1000 ha już opryskalem i działa bez problemu nadal. Też 12m

https://allegro.pl/oferta/pompa-p-120-biardzki-gwarancja-10817006507

A jak już jest temat, to jaka pompa do 24m by musiała byc?

• Like 1
Opublikowano

Tak jak sobie już teraz szukałem to jakiś biardzki, agroplast itd to do 1500 (niektóre i poniżej tysiąca), jakiś comet, udor to już do 2500. No i nie wiem czy pchać się w droższe, czy bez sensu - brać najtańsza, a jak padnie to do sklepu po następna za grosze i po sprawie

Opublikowano
7 minut temu, szymon09875 napisał:

Starsze miały to samo... Do dx średnio raz w tygodniu mam telefon o części do skrzyni, o tylny most przez rok ani jeden telefon

@daron64 taka kupiłem nową do poprzedniego opryskiwacza teraz w obecnym padła z dwa lata temu pompa i założyłem z tamtego i działa. Koło 1000 ha już opryskalem i działa bez problemu nadal. Też 12m

Mam 320l wydajności 😉

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, soltys48 napisał:

Mam 320l wydajności 😉

No właśnie tak myślałem że to minimum jeszcze przy zbiorniku 2000l, choć u mnie on pełny nie będzie poza rsm chyba nigdy 🤣 nazbierało mi się tych rupow do poskładania... Trzeba to uruchomić i zobaczyć czy pompa wyda. Jak na nią patrzyłem to wygląda mi na cometa 260l

Edytowane przez szymon09875
Opublikowano

te ceny chore sie już robią     

Przyczepa Pronar T680, ładowność 12960kg, burty 800+800, Fabrycznie Nowa, rok produkcji 2021, dostępna od ręki, plandeka,stelaż, rynna zsypowa, cena netto: 81 100,00zł, Brutto: 99 753,00zł

Opublikowano
8 godzin temu, szymon09875 napisał:

Nieopodal mnie jest rolnik co ma dx 160 koni to naprawa skrzyni kosztowała 7 tys ale to było w Uj lat temu , śmiali się ze c330 by za to kupił. Wiadomo że ceny były inne wtedy . Ale traktor do dziś pracuje , ma do pomocy jakiegoś większego nowego df .

Opublikowano (edytowane)

Nie wiem co niektórzy chcą od tych skrzyń w dx Naprawialem TW90.20, TW 911 . Problemem jest zakup trupa o którego nie dbano. Występuje też zaniedbanie użytkowników po przez rzadką wymianę oleju oraz jazdę do końca na wywalonych łożyskach i się robią problemy i się tworzą mity o słabych walkach skrzyni biegów , akurat tam takie coś nie występuje chyba że ktoś bez pierścieni synchronizatorów katuje wbijanie biegów to nie dziwota że wałek zjedzony. Jedynym przerażającym kosztem Jest koszt łożyska na ataku plus minus 5-6.000 i drugiego za 3-4.000? Są to łożyska z kołnierzami niestety.

Dopisze jeszcze ze wazne jest aby hydraulika od smarowania skrzyni działała bo bez tego kiepsko. 

Edytowane przez Steyerek8100
Opublikowano
46 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Nie wiem o co chodzi z tymi DX, że tam tak sypią się skrzynie. Z tego co kojarze to ZF i powinien być trwały ale chyba coś nie dopasowali. A do tego ceny  części kosmiczne.

Tak jak napisał @Steyerek8100, a ten moj egzemplarz się zatarł na wałku od 1 biegu. Nie wiem ile w tym prawdy, ale ponoć się ciagali i nie było smarowania i się skrzynia zatarła. Chociaż patrząc na to jak wyglądała reszta to raczej go nie oszczędzali. Tym bardziej że w lesie pracował.

Przed chwilą, szymon09875 napisał:

Tak jak napisał @Steyerek8100, a ten moj egzemplarz się zatarł na wałku od 1 biegu. Nie wiem ile w tym prawdy, ale ponoć się ciagali i nie było smarowania i się skrzynia zatarła. Chociaż patrząc na to jak wyglądała reszta skrzyni to raczej go nie oszczędzali. 

Opublikowano

Pytam o agrotrona 130 bo wiem takiego i zastanawiam się czy go brać. Silnik chodzi ładnie biegi też razem z połówkami. Tylko denerwuje mnie ze one są na pompowtryskach czy to się nie spieprzy....

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, mf362 napisał:

20 plus przy obecnych cenach

Jak wsio z nim ok, to po tym co widzę na internetach, to poniżej 25 bym nie wystawiał.

Kurcze przyjechał materiał na drzwi. Jak zamawiałem, to mi się wydawało cienkie, a jak przyszło, to wydaje się trochę za bogato jak na małe drzwi. Szerszy profil od zawiasów 50x30x3, góra, dół i prosił naprzeciw zawiasów 30x30x2 (mniejszego nie dał, bo framuga ma taką głębokość, a.od środka będzie centymetr miejsca żeby blachę przynitowac), skos 20x20x2. U góry chciałbym szybkę - czy nie kombinować z cięciem blachy i olać sprawę, bo i tak będzie tylko wiecznie parować? Gdzie by zejść z materiału? Tu gdzie zawiasy dać też 30x30x2? Z dwóch stron będzie blacha trapez, a w środek styropian (albo wata, co lepiej?)

IMG_20220121_105500_copy_562x999.jpg

Edytowane przez daron64
Opublikowano
pawel885 napisał:

Ile realnie mogę za nią dostać ?🤔 

Może by to sprzedał bo stoi i się marnuje , zarejestrowana opłacona koło zapasowe

To jest d47? ile zboża na nią sypiesz?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v