Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
56 minut temu, superfarmer02 napisał:

@daron64 ile byś cenił za mieszadło do lejka, wie ktoś ile to może być warte? 

Jedna rzecz to pewnie z wysyłką średnio będzie się opłacac. No bo na flaszkę te 20-30zl + wysyłką, to pewnie za tyle kupisz nowe 

Edit

No w ogóle jak nowe 30zl to bez sensu się bawić w kupno jednej rzeczy, bo jak ja mam za 10 zł bawic w pakowanie, latanie do paczkomatu, to lepiej to na złom wywalić - mnej kasy stracę w sowim czasie i materiale. 

Edytowane przez daron64
Opublikowano
6 minut temu, daron64 napisał:

Jedna rzecz to pewnie z wysyłką średnio będzie się opłacac. No bo na flaszkę te 20-30zl + wysyłką, to pewnie za tyle kupisz nowe 

Sam takie mam i właśnie chodziło mi o to ile to jest warte 

Opublikowano (edytowane)

@jaco512 

Wolałbym do paczkomatu, ale nie jest to jakiś problem, tylko pewnie wysyłka będzie droższa niż inpostem 

Edit

Jednak nie, porównywalnie jest. 

Jak coś to 3dyszki z przesyłką (nowy z tego co widzę niecałe 40zl)

Edytowane przez daron64
Opublikowano
daron64 napisał:

A siłownik, tak jak napisałem w poście, który zacytowałem, był w d47. 

Panie siłownik do d47 to chodliwa sprawa, ogłoś na olx jako uszkodzony pójdzie w jeden dzień. Ze 3lata temu ja tak zrobiłem napisałem że uszkodzony i wystawiłem za 450 i za 400 poszedł w świat. Kupują to Ci co regenerują jeszcze sami kuriera po to wysłali a telefonów co niemiara.

Opublikowano
2 minuty temu, Grzechooo napisał:

Panie siłownik do d47 to chodliwa sprawa

Miałem go sobie zostawiać, ale jednak nie zanosi się żebym w najbliższym czasie miał rzeźbić jakaś przyczepę i tylko miejsce zajmuje.

Ale dzięki za wycenę :)

Opublikowano
35 minut temu, robi57362 napisał:

Panowie jak rozwiązać temat wideł do palet na euro ramke ? nowe 1700 zł żeby użyć 5 razy w roku trochę drogo. Może jakby kupić same widly to by dalo sie zamocować bezposrednio na ramke?

Identyczny problem miał znajomy.

Znalazł całkiem przypadkiem na złomie,500 lub 600 zł zapłacił za dwa szpikulce.

Opublikowano

Mi wypalili na złomie płytę z grubej blachy pod wymiar widel. Widły z tego samego złomu. Niestety nie dokończyłem projektu bo przyznali modernizacje i płyta lezy. Ale na tamte czasy wychodziła za 1/3 ceny i 2flaszki dla gościa który palnikiem na złomie robił 

Opublikowano
22 minuty temu, daron64 napisał:

Miałem go sobie zostawiać, ale jednak nie zanosi się żebym w najbliższym czasie miał rzeźbić jakaś przyczepę i tylko miejsce zajmuje.

Ale dzięki za wycenę :)

700 wziąłem za taki który kilkanaście lat był z 20cm wysunięty. Czyli do polerowania, a według mnie to nawet do wymiana tłoczyska. 

Opublikowano
2 godziny temu, robi57362 napisał:

Panowie jak rozwiązać temat wideł do palet na euro ramke ? nowe 1700 zł żeby użyć 5 razy w roku trochę drogo. Może jakby kupić same widly to by dalo sie zamocować bezposrednio na ramke?

To tylko tak się mówi ,i tak się myśli ,5 x .  Sąsiad chciał na spółkę,ale kupiłem sam. Używam od wyciągania kamieni ,przewożenia załeb  kosiarek ,owijarek i wszelkich pługów do załadunku kłód na przyczepę. To jak ładowacz ,do wszystkiego przydaje się . W firmach wymieniają na nowe ,może gdzieś tam popytać ,ale jak ma ramkę to już tam gotowe otwory do kłów ,i do słomy 

Opublikowano

kizak napisał:

2 godziny temu, robi57362 napisał:

To tylko tak się mówi ,i tak się myśli ,5 x .  Sąsiad chciał na spółkę,ale kupiłem sam. Używam od wyciągania kamieni ,przewożenia załeb  kosiarek ,owijarek i wszelkich pługów do załadunku kłód na przyczepę. To jak ładowacz ,do wszystkiego przydaje się . W firmach wymieniają na nowe ,może gdzieś tam popytać ,ale jak ma ramkę to już tam gotowe otwory do kłów ,i do słomy 

ja wiem jak to jest, plug do sniegu kupilem w komplecie z turem na mtz dwa lata nie bylo nic sniegu ale jak przyszedl snieg to czuje sie jak w raju. właśnie mi chodzi o to czy same łapy da rade jakoś zaczepić na euroramke bez żadnych kombinacji? Chóc tak sobie myślę będę kombinowal udziwnial a koniec końców i tak może być lipa

Baks00 napisał:

35 minut temu, robi57362 napisał:

Identyczny problem miał znajomy.

Znalazł całkiem przypadkiem na złomie,500 lub 600 zł zapłacił za dwa szpikulce.

no tak szpikulce to nie problem niedaleko mam cmentarz wózków widłowych tylko jak to najprościej i dobrze zaczepić na euroramke

Opublikowano

Euro ramka to z ,,prętów'' ,trza by skombinowac jakieś  zatrzaski by łapy nie przesuwały się ,i na dole odchylania ,odpinania  łap by nie było ,i szerokość w łapach ograniczona .   

Opublikowano (edytowane)
21 godzin temu, bratrolnika napisał:

Na którymś zdjęciu widać kawałek c360, więc pewnie u nas

c350 i to w pięknym stanie musi być, skoro nawet maska nie potłuczona, więc z pewnością nie u nas a prawdopodobnie FR, bo tam dużo szło tych eksportowych 4011

Edytowane przez izydor6280
Opublikowano
Dnia 25.12.2022 o 16:53, mf362 napisał:

Dopiero taki c360 4p kopie się 90 koni to sporo jak na tę wagę i napęd na tył 

taką moc na taką wagę to tylko pod pracę z wom, masa zbyt mała a opony to chyba 500 powinny być

6 godzin temu, robi57362 napisał:

Opublikowano
21 godzin temu, szymon09875 napisał:

Gdyby miał papiery, to jeszcze za te 14-15 może by był sens. Pomału by go doprowadził. Ciekawe co w silniku go boli.

Choć by miał papier to i tak z remontem by wyniosło z 30 tys jak nic. To lepiej dołożyć i kupić takiego dobrego 235/255

22 godziny temu, stempos1980 napisał:

Ciekawe czy te fotki są u nas robione?.

Z Francji to w różnym stanie ciągniki przychodzą🤔

255 tam jest z polską kabiną Koźmin to nie wiem czy we Francji robione zdjęcia 

Opublikowano
robi57362 napisał:

kup karetkę z wózka i wspawaj takie coś i gotowe https://allegro.pl/oferta/zestaw-2x-hak-2x-oczko-euroramka-do-wspawania-12955800408

Opublikowano
3 minuty temu, superfarmer02 napisał:

O, to muszę dopisać że istnieje możliwość obierania 🤭

jak dobierze przełożenie, to prosto z sortownika ziemniaki będą lecieć do Afryki z takim silnikem :D

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v