Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
4 minuty temu, Mecha napisał:

8 przesada ale jak 6t zboża to może wytrzyma i obornik na boki. Jak myślicie? Skoro na sprzedaż to chyba jeszcze nie połamana

Ja tam nie widzę haków żeby na boki wywracała. Ona chyba tylko na tył.

Opublikowano
3 minuty temu, szymon09875 napisał:

Ja tam nie widzę haków żeby na boki wywracała. Ona chyba tylko na tył.

A jak się przypatrzeć to dolna rama jakby z 3 kształtowników na stronę zrobiona. Popatrz od przodu. Wydaje mi się?

Opublikowano
30 minut temu, soltys48 napisał:

a ja w Twoim województwie okazję złapałem........

To jakiś wyjątek i czasami się trafi

Opublikowano
24 minuty temu, Agrest napisał:

Ja się nie znam. 

A co rozleci się przy 8t?

Ale 8 ton pszenicy nie wiem czy wejdzie na nią , bardziej 7 

Opublikowano
27 minut temu, stempos1980 napisał:

Chcesz zbierać zboża po drodze jak się rozleci🤭

100 km to jest pół Polski 🤦

Ale gdzie te 100km 🤔

24 minuty temu, szymon09875 napisał:

@Ursus932 to szukaj u kogoś z forum :o

do @Bananek i @kizak ponad 500 km jechałem i było nawet lepiej niż ugadane.

Z obcym lepiej się targuje 😊

6 minut temu, Agrest napisał:

Dobra, zastawiam ją Tobie🤭

Czekam aż zejdzie z ceny 😛

Opublikowano
8 minut temu, szymon09875 napisał:

A to ja tego nie wiem, bo ani złotówki nie targowalem 

No jak niska cena to nie potrzeba 

Opublikowano

Ona te wzmocnienia przy resorach ma po to żeby resory były bardziej rozstawione i jakby stabilniejsza była. Ale tzn że co osie inne? To co w takim razie koła i piasty tego typu tam robią?

Opublikowano
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

w moim woj o okazje ciężko a pół Polski gnać żeby na koniec była podobna akcja jak wczoraj Karol opisał to dziękuję

Na mnie czeka ta 🤩

https://m.olx.pl/d/oferta/przyczepa-wywrotka-CID757-IDNoMDD.html?reason=observed_search

ostatnio rozmawiałem ze znajomym i opowiadał jak to się w tych 16000tys i tak dalej liczy, wzięli w 3kę pojechali 20km po ciągnik cena w ogłoszeniu 50000tys i dobijają targu a ten wyjmuje gotówkę czyli wydrukowane sztuczne banknoty z kaczyńskim i na każdym napisane 1000 tys, gościu jak to zobaczył to gały mu wyszły i przez 5 minut nie potrafił się przestać śmiać, wypili jeszcze jedną flaszkę, obniżył im jeszcze 2 tys i wtedy wyjęli normalną gotówkę, szkoda że mnie tam nie było

1 godzinę temu, Mecha napisał:

8 przesada ale jak 6t zboża to może wytrzyma i obornik na boki. Jak myślicie? Skoro na sprzedaż to chyba jeszcze nie połamana

znajomy przedstawiciel handlowy szuka między 12 a 14 ton jakieś do 15 lat starej, każda ładna na zdjęciach pospawana rama, jedną to dopiero zobaczył od środka bo od zewnątrz ładnie oszlifowana, a był chyba już 8 razy i mówi że w promieniu 100km od kluczborka nie ma nic ciekawego 

1 godzinę temu, bartek1992 napisał:

albo ludzie się boją, albo człowiek ciężki, albo (co najbardziej prawdopodobne) padaka jakich mało 

39 minut temu, griga napisał:

obraz.png

Pany nie ma ktoś takiej włóki do sprzedania szerokość 3-4m Cena oczywiście jak za złom :D

takich rzeczy się za grosze nie sprzedaje, ale mógłbym coś takiego nowego zrobić tylko zdjęć dokładniejszych bym potrzebował 

Opublikowano
7 godzin temu, Ursus932 napisał:

Nie znam gościa 🤷‍♂️. Niech każdy pilnuje swojego nosa ...

Bogatemu to i byk się ocieli 😊

Panie za wdowi grosz😔.

5 godzin temu, pawel885 napisał:

czasem przy tym robię , a co potrzeba 

D633 zrobić górną zabudowę i 3 stronny wywrot. Pakę 2,35x 4,80. Burty 60+50 i trujkaty pod plandekę. Dolna ramę zaspawać płaskownikiem 10mm. No i rzucić kolor.

7 godzin temu, stempos1980 napisał:

Te same ruchy tylko 2 razy szybsze🤭 

Co nie @6465

20x szybciej😁

• Like 1
Opublikowano
7 godzin temu, Mecha napisał:

Pokaż

Przypomnij się jutro, to podeślę zdjecie

7 godzin temu, szymon09875 napisał:

Na osłonę blaszana czy cala plandeka ?

Mam i osłonę blaszana(od starszej kosiarki) i te plandekę(od nowszej). Pisałem o plandece, bo blacha jednak ma za duże wymiary żeby to wysyłać.

Opublikowano
8 godzin temu, Mecha napisał:

Lejowe fajne ale cena też. Ja szukam ogólnie binów 28 ale się też zastanawiam nad lejowymi. W moim wypadku to kosz z 2-3 razy większy

Nie wiem czego szukasz ale jak chcesz budżetowe silosy i masz kawałek wolnego miejsca pod dachem to polecam niemieckie silosy wewnętrzne. Nie wiem jak teraz z ich cenami ale kilka lat temu za 15t płaciłem chyba niecałe 1300 

Opublikowano
1 godzinę temu, 6465 napisał:

Panie za wdowi grosz😔.

D633 zrobić górną zabudowę i 3 stronny wywrot. Pakę 2,35x 4,80. Burty 60+50 i trujkaty pod plandekę. Dolna ramę zaspawać płaskownikiem 10mm. No i rzucić kolor.

20x szybciej😁

D633 ma większą pake od d50/d55 ? , Czy Ty sobie tak wymyślił ?

Opublikowano
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

D633 ma większą pake od d50/d55 ? , Czy Ty sobie tak wymyślił ?

Już jedna taka jest i jest lux. Pakę teraz ma jak d50

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v