Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy napisał:

tak w sumie..., a może za jakis czas wrócę do jednej krówki...

Jedna sztukę to lepiej ręcznie wydoić niż to po tem myć.

Opublikowano
Przed chwilą, 6465 napisał:

ja wolałem myć.

Opublikowano
32 minuty temu, 6465 napisał:

D47 z burtami 2x50 to nie dla mnie. Widziałem jak taka spadła na bok i dzięki Bogu nikogo nie zabiła. 

@Pafnucy dojarke ogłosiłeś? Jest zainteresowanie?

Ale dlaczego spadła ? Mi spadła jak bolec pękł, ale bez strat się udało. Ostatnio tylko nie udało się przy wywracaniu do tyłu :o z tym że moja ma 50+25 i skosy. 7200 najwięcej pszenicy miałem na niej.

Opublikowano
Przed chwilą, szymon09875 napisał:

Ale dlaczego spadła ? Mi spadła jak bolec pękł, ale bez strat się udało. Ostatnio tylko nie udało się przy wywracaniu do tyłu :o z tym że moja ma 50+25 i skosy. 7200 najwięcej pszenicy miałem na niej.

Złamała się dolną rama przy tylnym wózku podczas kipowania do tyłu i wszystko jebło na bok.

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

@6465 dla ciebie przyczepę to Stefan na Brakach sprzedaje

Fox? Jaką? On to chyba jakaś wielka?

Ta za 70k🙆

Edytowane przez 6465
Opublikowano
22 godziny temu, superfarmer02 napisał:

Tu jest właśnie ten z sitkami. Ja zmieniłem na ten wymienny żeby we wszystkich ciągnikach mieć to samo 

dla mnie bez sensu zmieniać coś bezproblemowego, jak nie chce Ci się płukać to wkład filtra załóż
są też adaptery pod PP i wychodzi to taniej niż te na wzór 4003

01892_114866255.jpg

Opublikowano
7 minut temu, izydor6280 napisał:

dla mnie bez sensu zmieniać coś bezproblemowego, jak nie chce Ci się płukać to wkład filtra załóż
są też adaptery pod PP i wychodzi to taniej niż te na wzór 4003

01892_114866255.jpg

No ja mam właśnie założone coś takiego 

Screenshot_2022-01-02-13-19-53-857_com.google.android.googlequicksearchbox.jpg

Opublikowano
34 minuty temu, 6465 napisał:

Fox? Jaką? On to chyba jakaś wielka?

Ta za 70k🙆

Wcześniej miał jeszcze jedną, za 45, a wcale nie mniejsza 

Cos się wyprzedaje, i kombajn, i ładowarkę, wcześniej i rocznego mercedesa wystawiał

Opublikowano
20 godzin temu, robi57362 napisał:

nie moge sie zdecydować co kupic miał byc case 51xx albo renault xxx.54 ale tak sie zastanawiam czy pchać sie teraz jak tak podrożały a taki ferdek bez przodka do prasy kosiarki i przyczep nie byl by zly i tani i w razie awari mtz by go mógł zastąpić

sens jest taki ze 2 wd nie sa tak wytluczone

nie koniecznie, 2wd czasami miały jeszcze gorsze roboty jak 4wd, paszowóz, ciągle z prasą itd, każdy przypadek trzeba rozpatrywać inaczej

20 godzin temu, slawek74 napisał:

niby tak a jednak nie czasem i w prasie czy kosiarce potrzebne 4x4

ooo prawda, ja mam hektar takiej łąki gdzie bez 4wd to można dzwonić żeby wyciągnęli, 4wd nie jest potrzebne na terenach utwardzonych gdzie nie jest ślisko

4 godziny temu, conny napisał:

Ja posiadam od roku tylko z 6cyl. Też mam ladowacz, najczęściej robię na 4 z reduktorem i jakoś to idzie. Robiłem sprzęgło miałem zatarte lozysko podporowe na walku sprzeglowym. Łożysko było bardziej zużyte niż wałek. Ten traktor jeździ na oparach.

ja mam ten sam  model kupiony za połowę ceny, spalanie w lawecie w transporcie 7l/h kosiarka 2.4m 1000obr, 5/6L, z wałem łąkowym 7T, to samo, 

3 godziny temu, migacz napisał:

https://m.olx.pl/d/oferta/traktor-case-international-1394-CID757-IDNceTB.html

Tego trafiłem gdzieś w necie. Jak te się sprawują? To ma już szybka skrzynie?

to poprzednik case 51xx, dużo hydrauliki ogólnie nie interesowałem się nimi, ci co mają to chwalą

1 godzinę temu, 6465 napisał:

zależy jaka sztuka

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v