Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To jest taki dwuskładnik szybkoschnący zamiast betonu. Kupiłem, ale jednak bardziej zaufałem betonowi i zrobiłem po staremu xD Ja mam zabetonowane takie uchwyty

Uchwyt uwięzi stanowiska typu A i B Kowet - 10027773505 - oficjalne  archiwum AllegroJak dziury się wyrobią, to wiercę kolejne pomiędzy wyrobionymi. A jak i to się skończy, to na to przyspawuje się nakładkę z dwóch drutów połączonych przeciętymi ogniwami łańcucha od rozrzutnika i tak kolejne lata będzie siedzieć

Opublikowano

Znaczy co?  A kołek po to że od niego można wszystko odkręcić i wymienić, a to co w betonie na wieki. Chcesz zrobić porządnie to wszystko z kwasowki zrób 

Opublikowano
12 minut temu, mirro napisał:

Mam taki, sieję nim groszek na wiosnę. Ładnie się czyści. Przedtem miałem packera w Acordzie i faktycznie kleił sie nawet na suchym.

tylko goszek ?

a zboża siejesz innym ?

Opublikowano
32 minuty temu, slawek74 napisał:

ale to nic nie daaaa 😀 zajmij się hodowlą to się dowiesz 😉 rdza wszystko zje

Wystarczy dać blachę 5mm, a oczko z łańcucha od posuwu od rozrzutnika. Oczywiście, to też zgnije, ale nie za pięć lat, a może za dwadzieścia 

Opublikowano
2 minuty temu, toorano napisał:

a zboża siejesz innym ?

Sporadycznie, bo w zasadzie zbóz nie uprawiam. Ale siałem już nim pszenicę, owies, jęczmień jary w tym roku.

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, danielhaker napisał:

To jest taki dwuskładnik szybkoschnący zamiast betonu. Kupiłem, ale jednak bardziej zaufałem betonowi i zrobiłem po staremu xD Ja mam zabetonowane takie uchwyty

c62014e640c5a4ff86b93664857a&key=8a490e9027e99bed143772994043e884fc45413aec1cdf18d81d4ff581b2c454Jak dziury się wyrobią, to wiercę kolejne pomiędzy wyrobionymi. A jak i to się skończy, to na to przyspawuje się nakładkę z dwóch drutów połączonych przeciętymi ogniwami łańcucha od rozrzutnika i tak kolejne lata będzie siedzieć

i o to chodzi u mnie też juz wszysto pozmieniane nie ma co tłumaczyć

Edytowane przez slawek74
Opublikowano
wojtal24 napisał:

@dziad932 a takie cos Cie interesuje https://www.olx.pl/d/oferta/zetor-zts-8245-914-8145-szybka-skrzynia-zamiana-CID757-IDQxjFI.html

on robi sztuczny zamęt żeby o nim nie zapomnieć bo show must go on

Opublikowano
ZetorMisio napisał:

1 godzinę temu, Janeczko napisał:

Nie wiem jak tam w twoich okolicach,ale olprwnie też gdzieś znajdziesz. Ze 30 km odemnie gości wypozucza autolawetę na doby. Ostatnio brałem, zrobiłem koło 400 km to zapłaciłem 200 za wynajem+ 300 paliwo. Kolega brak z miesiąc wcześniej zrobił z 800 km to chyba 300 wynajem i paliwo go wyszło koło 800zl. Tak że jak masz chwilę swojego wolnego czasu to nie opłaca się szukać usługi.

Nie ten post edytowalem. Chodziło mi o post @jedrus2020

no właśnie z tym czasem slabo. bo nawet bym wzial wieksza przyczepke wypozyczyl i golfem pojechal przeciez ten gruber duzy nie jest. Albo nawet swoja bym pojechal. tylko nie mam kiedy

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, jedrus2020 napisał:

kto moglby mi przewiez grubera z pomorskiego do lodzkiego (350km w jedna strone) w dobrych pieniądzach

Wiem grubera w łódzkim  Agro masz 6 łap na sprężynie  może  zrobił  50 ha 

3 godziny temu, Dziad932 napisał:

Dawaj 934 😉

Marek to oznacz mnie bo nie chce mi się szukać 

Ursus 934 lub 932 , 80 km , 

Cena od 1zł do 60 tys

Ale kasy narazie nie przeleje :ph34r:

Jak znajdziesz  i kupię to 10 % od transakcji twoje😊

Nie szukam bo 80 koni  to mało  na Twoje  potrzeby 

2 godziny temu, Agrest napisał:

Poszukiwany rauch mds. 1500l+, 18m lub 24m plandeka oświetlenie mile widziane. Stan bdb bez wkładu.

Może ktoś coś???

Coś takiego wiem 

Screenshot_20220821_132018_com.android.chrome.jpg

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
Łolek napisał:

2 godziny temu, jedrus2020 napisał:

kto moglby mi przewiez grubera z pomorskiego do lodzkiego (350km w jedna strone) w dobrych pieniądzach

Wiem grubera w łódzkim  Agro masz 6 łap na sprężynie  może  zrobił  50 ha 

3 godziny temu, Dziad932 napisał:

Dawaj 934 😉

Marek to oznacz mnie bo nie chce mi się szukać 

Ursus 934 lub 932 , 80 km , 

Cena od 1zł do 60 tys

Ale kasy narazie nie przeleje :ph34r:

Jak znajdziesz  i kupię to 10 % od transakcji twoje😊

Nie szukam bo 80 koni  to mało  na Twoje  potrzeby 

2 godziny temu, Agrest napisał:

Poszukiwany rauch mds. 1500l+, 18m lub 24m plandeka oświetlenie mile widziane. Stan bdb bez wkładu.

Może ktoś coś???

Coś takiego wiem 

to jest z podcinaczami? to mi 60 bedzie stękać. A za ile ten gruber?

Opublikowano
46 minut temu, danielhaker napisał:

Uchwyt uwięzi stanowiska typu A i B Kowet - 10027773505 - oficjalne  archiwum AllegroJak dziury się wyrobią, to wiercę kolejne pomiędzy wyrobionymi. A jak i to się skończy, to na to przyspawuje się nakładkę z dwóch drutów połączonych przeciętymi ogniwami łańcucha od rozrzutnika i tak kolejne lata będzie siedzieć

Czyli radzicie zrobić tradycyjnie. Myślalem też aby wykuć dziurę ok. 10cm średnicy w posadzce (beton ok 15cm) I zalać pręt kwadratowy 15mm - mam taki akurat tj. wygiąć go w ksztalt haka i zalać, do drugiego końca później przyspawać oczko, łańcuch.

Zwykły beton z betoniarki wytrzyma czy jakiś klej?

Musi być mocno bo akurat na tych stanowiskach będą stały duże byki.

Opublikowano
7 minut temu, Łolek napisał:

Do niego 100 koni  min 6 łap  2,6 m

15 tyś 

Sąsiad 6 łap -115 koni ciąga i tu myślę że to jest tak książkowo.Jest prędkość itd 

2 minuty temu, Łolek napisał:

Ten to w Zielonej?

Opublikowano
1 minutę temu, Baks00 napisał:

Sąsiad 6 łap -115 koni ciąga i tu myślę że to jest tak książkowo.Jest prędkość itd 

Ten to w Zielonej?

Nie  wiem  skąd  ten914 ale Marcin  jak chce kupić to kurna  w czym problem  poszukać  coś nie wymalowanego czy nie oberwanca  w auto i jutro jest 

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Baks00 napisał:

Ten to w Zielonej?

Ja 120km ciągałem 7lap na sprężynie.

Opublikowano
1 minutę temu, Łolek napisał:

Nie  wiem  skąd  ten914 ale Marcin  jak chce kupić to kurna  w czym problem  poszukać  coś nie wymalowanego czy nie oberwanca  w auto i jutro jest 

Te ciężkie serie to malowańcow to cholery

Opublikowano
Łolek napisał:

Przed chwilą, jedrus2020 napisał:

to jest z podcinaczami? to mi 60 bedzie stękać. A za ile ten gruber?

Do niego 100 koni  min 6 łap  2,6 m

15 tyś 

nie no to o czym mowimy. raz ze za drogi dwa ze za duzy

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v