Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 godzin temu, daron64 napisał:

Jeśli szłoby rozbic ten wydatek na 10 lat, to czemu nie. Choć u mnie akurat lipa, bo w miejsce gdzie moglby stać, to raczej nie podjedzie mi cysterna.

Do mnie przyjeżdża cysterna to ma chyba z 10 m do mauzera, bo tak mu najwygodniej ustawić się ,a przewodu paliwowego na szpuli grom wie jeszcze ile . To chyba z 30 m od zbiornika u Ciebie byłoby jakieś  ,,życie'' by zatankować ?

Opublikowano
stempos1980 napisał:

8 godzin temu, Ursus932 napisał:

Już był jakiś czas temu tutaj  , przy tej inflacji za chwilę może być to tanio , wczoraj Zetor 5340 w ciągu dwóch godzin się sprzedał a wystawiony był za 77

Tyle kasy za niewiadomo co

no przecie za zetora 😁

daron64 napisał:

Jak jest sucho to na luzie. Jak mokro, to ni uja. 

dzisiaj ma mi przywieźć paliwo to zapytam ile mają przewodu

Opublikowano
31 minut temu, stempos1980 napisał:

Nadwyżka pod stołem 🤭

W tym.wypadku ma.byc wypisywane na kogos.innego a kasa ma.sie zgadzac,zadnej lewizny ma nie być.

30 minut temu, bratrolnika napisał:

to w końcu do SG się nie załapiesz???

Jeszcze nic nie przesądzone. Nie Mam odzewu narazie.to.zeby nie.zwariowac to kumpel zaproponowal mi robote. 

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, daron64 napisał:

Jak jest sucho to na luzie. Jak mokro, to ni uja. 

Ponad 30m ciągnie przewód z drogi jak przyjeżdża dłużyca tj siodłowym z naczepą

Edytowane przez soltys48
Opublikowano

U mnie jak podjeżdża to też węża od .uja. kiedyś się śmiał że jak z tego węża by wylał wszystko paliwo to by mi traktor zatankował do pełna. I może jeszcze by zostało.

Opublikowano
2 godziny temu, Ursus932 napisał:

Na kopalni robisz w ruchu ciągłym ?

nie, branża , która spokojnie mogłaby pracować 7-22 w dni robocze, ale taki przesrany grafik na całą dobę świątek piątek i niedziela jest od dawna elementem zniechęcenia pracowników.

kiedyś, przy nadzorze starych urządzeń miało to sens, obecnie w dobie komputeryzacji nie ma takiej potrzeby

Opublikowano

Zawór główny HZS-2 sterujący hamulcami przyczepy 4-zakresowy regulator siły hamowania przyczepy do układów powietrznych 1-obwodowych sklepDLArolnika.pl

NIE POLECAM

podają producenta Hydrolider (tak się reklamują: Marka Hydrolider została stworzona na potrzeby bardzo wymagających klientów, ceniących sobie trwałość i niezawodność kupowanych podzespołów. Wszystkie produkty marki Hydrolider zostały zaprojektowane w myśl zasady: wysoka jakość za rozsądną cenę.), a przysyłają co akurat mają na stanie, Rolmar, GMP (czyli chińszczyzna)

Opublikowano
9 godzin temu, soltys48 napisał:

Mam f3l912 dwie sztuki i nic nie ma

Wszystko co mu w łapy wpadnie

Znajomy ma maszynę do wylewek silnik Deutz 3 42,km wentylator jest na sztywno , stacjonowali u mnie drogowcy i maszyna ( sprężarka ) do przebijania otworów pod drogą również silnik Deutz tylko coś koło 38/39kw również wentylator bez wiskozy

Opublikowano
1 godzinę temu, daron64 napisał:

Czym odmalowac stara wannę żeliwna? Jakakolwiek farba do metalu? Środek tylko papierem zmatowic i malować normalnie? Nie ma być super, będzie robić za wannę na śrutę

jaką farbę nie dasz na emalię - z czasem, raczej szybciej niż później, odejdzie

są farby ceramiczne do renowacji wanny, ale nie ma sensu do takiego zastosowania

zmatowić, odtłuścić  i dac najtańszą

• Thanks 1
Opublikowano
12 godzin temu, daron64 napisał:

Czym odmalowac stara wannę żeliwna? Jakakolwiek farba do metalu? Środek tylko papierem zmatowic i malować normalnie? Nie ma być super, będzie robić za wannę na śrutę

Jest rdza ? Czy poprostu chcesz odświeżyć ? Jak to drugie to niema sensu ruszać , jak rdza to ja bym tylko podkładem zamalował.

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, zycietoniejebajka1 napisał:

Jest rdza ? Czy poprostu chcesz odświeżyć ? Jak to drugie to niema sensu ruszać , jak rdza to ja bym tylko podkładem zamalował.

Muszę ją obejrzeć dokładnie bo przy na dworze, więc pewnie juz pordzewiala

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v