Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

17 godzin temu, Narko napisał:

Szukam 4 opon do przyczepy 10/75- 15.3 .  Przyczepa do uzytku okazjonalnego i tylko przy zniwach. DMC max 7000kg. Czy to dobry wybor? 

10.0/75-15.3 BKT AW909 14PR OPONA OPONY 040213236 za 350 zł z Wolbórz - Allegro.pl - (9438412922)

całe koło za tyle kupi
jak chcesz same opony to szukaj przemysłowej używki. np. 250 r15 czy 8.25x15

Edytowane przez izydor6280
Opublikowano
2 godziny temu, Marecki2922 napisał:

zajrzyj pod śruby , zdarza się że tam są resztki farby 

Taki problem, że musiałbym je odkręcić żeby pod nie zajrzeć :) zreszta nie wyglądają jakby miała tam jeszcze być farba. Ale dzięki - obejrzę je później dokładnie.

Pług zawiozłem kumplowi, resztę postawiłem pod bokiem, w wolnych chwilach rozbiore ten pług do ciągnika, a reszta to pewnie zima będę ogarnial

Opublikowano
2 godziny temu, jacor73 napisał:

Eee coś nie zatrybilo, była linia do produkcji brykietu, ale chyba poszło, bo nie mogę znaleźć

A no było i nawet nie źle szło. I się skończyło. Czemu nie wiem różne plotki chodziły.

1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

Po uj mu linia do pelletu jak może przejąć kurwidołek w sąsiedniej gminie 

https://www.olx.pl/d/oferta/klub-muzyczny-na-sprzedaz-rybno-k-sochaczewa-CID3-IDQ6V9i.html

Heh trochę zdrowia się tam zostawiło. Ale kiedyś to była scena trochę kolorowych świateł i to wszystko 

• Like 1
Opublikowano
23 minuty temu, 6465 napisał:

A no było i nawet nie źle szło. I się skończyło. Czemu nie wiem różne plotki chodziły.

Heh trochę zdrowia się tam zostawiło. Ale kiedyś to była scena trochę kolorowych świateł i to wszystko 

Tylko zdrowia zostawiłeś tam?🤔😁

Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, 6465 napisał:

Czemu nie wiem różne plotki chodziły.

2 godziny

Tomka to tam chyba i komornik przycisnął, jak dobrze pamiętam 

Choć tak naprawdę to strasznie gówniany ten brykiet robił 

Edytowane przez bratrolnika
  • Like 1
Opublikowano
6465 napisał:

2 godziny temu, jacor73 napisał:

Eee coś nie zatrybilo, była linia do produkcji brykietu, ale chyba poszło, bo nie mogę znaleźć

1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

Po uj mu linia do pelletu jak może przejąć kurwidołek w sąsiedniej gminie 

https://www.olx.pl/d/oferta/klub-muzyczny-na-sprzedaz-rybno-k-sochaczewa-CID3-IDQ6V9i.html

to Ty taki mlody ze jeszcze do Rybna jezdziles bo ja to nie pamietam jak sie nazywala ta dyskoteka w Osmolinie w remizy to tam pozniej na Brzezie sie przeniesli co do interesu tej dystkoteki dzis mlodziez bawi sie inaczej online😆😆😆😆

Opublikowano

Tomek chyba mówi o wcześniejszym wcieleniu tej dyskoteki w Rybnie, naście lat temu występowało to pod inną nazwą, potem ładnych parę lat było zamknięte, aż ktoś to reaktywował jakieś 10 lat temu. 

Na Brzezi to moje lata, Ibiza się nazywała tamta wichura 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, wojtal24 napisał:

to Ty taki mlody ze jeszcze do Rybna jezdziles bo ja to nie pamietam jak sie nazywala ta dyskoteka w Osmolinie w remizy to tam pozniej na Brzezie sie przeniesli co do interesu tej dystkoteki dzis mlodziez bawi sie inaczej online😆😆😆😆

O w osmolinie w OSP to taki łomot dostałem że oba uszy miałem sine. W Rybnie ta dyskoteka to już była koniec lat dziewięćdziesiątych. Gaga się zwała. Potem była przerwa i ktoś uruchomił Vive ale to ja już grzecznie z żonką w łóżeczku leżałem.

Opublikowano
bratrolnika napisał:

Tomek chyba mówi o wcześniejszym wcieleniu tej dyskoteki w Rybnie, naście lat temu występowało to pod inną nazwą, potem ładnych parę lat było zamknięte, aż ktoś to reaktywował jakieś 10 lat temu. 

Na Brzezi to moje lata, Ibiza się nazywała tamta wichura 

o dokladnie na Brzezi byla Ibiza

6465 napisał:

1 godzinę temu, wojtal24 napisał:

O w osmolinie w OSP to taki łomot dostałem że oba uszy miałem sine. W Rybnie ta dyskoteka to już była koniec lat dziewięćdziesiątych. Gaga się zwała. Potem była przerwa i ktoś uruchomił Vive ale to ja już grzecznie z żonką w łóżeczku leżałem.

a to nie kojarze tej Gagi a jezdzilismy nawet na Mala Wies za Wyszogrodem i na Witonie za Kutno

• Like 1
Opublikowano
11 godzin temu, daron64 napisał:

Jakbym chciał wydziabac ten metal, to zabije drzewo pewnie? Wyciągam konne sprzęty i został mi kultywator, ale wrośnięty tak jak widać. Nie wiem czy wydłubywać z  drzewa, czy poobcinać żelazo. Szkoda bo kompletny jest chyba, poza redliczkami. Ale z kolei drzewa tym bardziej szkoda 🤷

IMG_20220721_114310_copy_1600x900.jpg

Dziwne .bo jak się wzrastało jedno w drugie to nie szkoda było. Jeśli drzewo ważniejsze to obciął bym żelastwo. 

Opublikowano

Powiem Ci, że to w jakich warunkach konny kultywator leży parędziesiąt lat przywalony paroma tonami złomu, jakoś nie było wysoko na liście rzeczy zaprzatajacych mi myśli. Co, moim zdaniem, nie wyklucza tego, że robiąc porządki chciałbym jak najmniejsze szkody wyrządzić. 

Opublikowano

@bratrolnika jak bardzo może wychylić się paka przyczepy o wymiarach 2.40szer x 1.20/1.40 wys przy wywrocie na bok a ile np w hl czy d47? Jest mi to potrzebne bo robię z kubełkiem, a nie mam takich przyczep narazie.

Opublikowano
6 godzin temu, daron64 napisał:

Powiem Ci, że to w jakich warunkach konny kultywator leży parędziesiąt lat przywalony paroma tonami złomu, jakoś nie było wysoko na liście rzeczy zaprzatajacych mi myśli. Co, moim zdaniem, nie wyklucza tego, że robiąc porządki chciałbym jak najmniejsze szkody wyrządzić. 

Ja bym obłupał z wierzchu siekierą klina i jeszcze raz próbował ciągnikiem

potem podmaluj ten kawałek drzewa - choćby emulsyjną farbą, a najlepiej olejną i nic mu nie będzie

Opublikowano
10 godzin temu, 6465 napisał:

W Rybnie ta dyskoteka to już była koniec lat dziewięćdziesiątych. Gaga się zwała. 

O, Gaga, tej nazwy mi brakowało

Viva to już po 2010, bo wtedy to i ja już po ślubie byłem 

5 godzin temu, Mecha napisał:

@bratrolnika jak bardzo może wychylić się paka przyczepy o wymiarach 2.40szer x 1.20/1.40 wys przy wywrocie na bok a ile np w hl czy d47? Jest mi to potrzebne bo robię z kubełkiem, a nie mam takich przyczep narazie.

Nie do końca rozumiem pytanie, wychył to ok. 45st. przechylenia paki. Jeśli pytasz ile w dół pójdzie bok skrzyni ładunkowej to nie odpowiem, zależy to od rozmieszczenia uszu wywrotu. Ja dawałem jak najszerzej, więc paka szła w dół tylko minimalnie, ale np w d47 gdzie uszu są przy samej ramie będzie to pewnie z pół metra

• AgroTeam
Opublikowano

https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/amazone-bbg-feldspritze-28m-3000liter/2163244050-276-3814?utm_source=sharesheet&utm_medium=social&utm_campaign=socialbuttons&utm_content=app_android

Opublikowano
6 godzin temu, bratrolnika napisał:

O, Gaga, tej nazwy mi brakowało

Viva to już po 2010, bo wtedy to i ja już po ślubie byłem 

Nie do końca rozumiem pytanie, wychył to ok. 45st. przechylenia paki. Jeśli pytasz ile w dół pójdzie bok skrzyni ładunkowej to nie odpowiem, zależy to od rozmieszczenia uszu wywrotu. Ja dawałem jak najszerzej, więc paka szła w dół tylko minimalnie, ale np w d47 gdzie uszu są przy samej ramie będzie to pewnie z pół metra

Chodzi mi o to żeby paka przy wywrocie na bok nie uderzyła w kubełek/ścianę i czy kojarzysz ile to będzie, bo robię kosz zasypowy. Ale jak mówisz że 45 stopni i nic mnie nie zaskoczy to ok, tylko nie wiem no ile paka z takiej hl wystaje poza ramę, czy innych przyczep żeby kiedyś zdziwienia nie było 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v