Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, Sylwekx25 napisał:

To teraz ludzie będą przyjmować komunię pod postacią fasolki po bretońsku 

🤭🤭🤭

Opublikowano

W drugim roku tak strąkowiec zaatakował że po jednej nocy w chacie rój był jak wyfrunęło.

Teraz zrywxmy na zielono i w zamrażarkę do zupy lux.

Parę nasion z pierwszych strąków żona zostawia, a z na pół dojrzałych kapucha z grochem.

Tworzy strąki do późnej jesieni.

Opublikowano (edytowane)

Sasiadka sie chwalila ze miala.posianą tą fasole bo kilka zieren dostala. Ma nam sprezentowac kilka na rozmnozenie. Fasola jak fasola,podobnie orzełek.

Edytowane przez Belaruss820
Edit
Opublikowano

Bardzo plenna, byle dobre rusztowanie dać to rośnie hen do nieba😁

Opublikowano
57 minut temu, Agrest napisał:

Wygoda na pewno tylko cały czas o trwałość chodzi. Po przygodzie z rolniczym landini ciężko mi się przekonać do tego.

W starszym JD mam skrzynie w pełni mechaniczna (24x24), w nowszym rewers w prądzie i połówka w guziku (24x12). Bardzo szybko się można przyzwyczaić do obsługi ciągnika praktycznie bez sprzęgła. W tym starszym jednak tego brakuje

Opublikowano
3 minuty temu, bratrolnika napisał:

A właśnie, pamiętam że kiedyś mi to wysłałeś, teraz pytanie dlaczego nie widziałem żeby to rosło...

Musze żonę na spytki wziąć...

Z tego co pamiętam to brałeś dla brata

Opublikowano
3 minuty temu, Sylwekx25 napisał:

Dobra była?😅

No właśnie nie wiem

2 minuty temu, Agrest napisał:

Z tego co pamiętam to brałeś dla brata

Kurde, trochę na pewno sobie zostawiłem. Kurde no,muszę to moją ogrodniczkę wypytać, pół garażu ziarenek i sadzonek, może gdzieś tam leży to jeszcze

Opublikowano
8 minut temu, KaMel napisał:

W starszym JD mam skrzynie w pełni mechaniczna (24x24), w nowszym rewers w prądzie i połówka w guziku (24x12). Bardzo szybko się można przyzwyczaić do obsługi ciągnika praktycznie bez sprzęgła. W tym starszym jednak tego brakuje

Z obsługą nie mam problemów tylko bardziej chodzi o to co jak się spierpatoli. Teoretycznie diagnoza jest łatwiejsza bo komp podpięty powie, wymiana elementów łatwa. Tylko kwestia tych specjalistów.

A gdyby już stawiać na nowoczesność i eh rewers i ehr to mccormick  czy mf droższy o 30tys zł?

Opublikowano
13 minut temu, migacz napisał:

To wyślij mi fotki @jasiuhonda. I pomyśl o cenie. Szwagier szuka czegoś mądrego to mu podrzucę do namysłu.

15 to bez negocjacji a i tak transport mam gratis do pl. Ciekawy rozsiewacz bo przed zasuwą jest wałek jak w rozrzutniku który rozbija bryły... Moze mocznik uff by dobrze się tym siało?🤔

Opublikowano
Belaruss820 napisał:

Sasiadka sie chwalila ze miala.posianą tą fasole bo kilka zieren dostala. Ma nam sprezentowac kilka na rozmnozenie. Fasola jak fasola,podobnie orzełek.

No co Ty zapomniałeś skąd pochodzisz? u nas na zamojszczyźnie/hrubieszowszczyźnie tego do bólu tyle że moda już na to się kończy.

Opublikowano
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

23 😉 

Ale to i tak przesada za to, to nadal autosan 😴

masakra, to się robi jak z wsk-mi czy polonezami

co z tego że większość tych przyczep odpicowana jak to rdza wyjdzie na tym za 2 lata 

Opublikowano
8 godzin temu, jasiuhonda napisał:

15 to bez negocjacji a i tak transport mam gratis do pl. Ciekawy rozsiewacz bo przed zasuwą jest wałek jak w rozrzutniku który rozbija bryły... Moze mocznik uff by dobrze się tym siało?🤔

Czytałem na Facebooku jakie cuda wychodzą z tym mocznikiem. Zbrylony jak diabli, brakuje tonażu na aucie, spleśniały itp. lepiej sobie to go.no odpuścić. Czekam za fotkami.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v