Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

a no co kto lubi, są firmy to zrobią to ładnie, @Łolek czy @6465 mają przyczepy z takich fabryk

o gustach i hobbystach nie dobra ciągnąć temat .Tu już nie chodzi o pieniądze . Sentyment kosztuje ,i samozadowolenie 

Opublikowano
2 minuty temu, daron64 napisał:

🧐😁

ważne że z sęsem napisane😁

1 minutę temu, kizak napisał:

Sentyment kosztuje ,i samozadowolenie

o tak, w tym rzecz

ile to rzeczy wyszłoby taniej sprzedać i kupić drugie, ale nie, człowiek się narobi, naprzerabia, ale satysfakcja jest

• Like 2
Opublikowano
4 minuty temu, bratrolnika napisał:

ważne że z sęsem napisane😁

o tak, w tym rzecz

ile to rzeczy wyszłoby taniej sprzedać i kupić drugie, ale nie, człowiek się narobi, naprzerabia, ale satysfakcja jest

Teraz to satysfakcja ,bo prawie wszystko kupisz . Ale za czasów komuny ,nikt nie myślał na skład jechać bo tam po prostu tego nie było . I się kurna robiło z ,,odzysku'' . Teraz mechanior naprawia przez wymianę ,wtedy naprawiał . Albo jest godzina 16 w sobotę ,a ci pierdoła padła ,nie ważne że rzeżbisz gów,, za 10 zł ,ze 2 godziny ci zajmie ,ważne że dalej idzie akcja .

• Like 1
Opublikowano

Jak się zmotywować, żeby to przebrać? To co na ziemi to wszystko wyjebane z małego warsztatu. W nim jeszcze zostało na podłodze do przebrania. Co zacznę to ch*j mnie strzela - parę rzeczy przebiorę i jakiejś innej roboty sobie szukam.

Dziś to jeszcze w miarę - takie suche powietrze, to całkiem przyjemnie, ale wczoraj to zgnilizna taka czuć było w powietrzu - nic się nie chciało robić

IMG_20221123_083224_copy_1305x587.jpg

Opublikowano
2 minuty temu, daron64 napisał:

Jak się zmotywować, żeby to przebrać? To co na ziemi to wszystko wyjebane z małego warsztatu. W nim jeszcze zostało na podłodze do przebrania. Co zacznę to ch*j mnie strzela - parę rzeczy przebiorę i jakiejś innej roboty sobie szukam.

Dziś to jeszcze w miarę - takie suche powietrze, to całkiem przyjemnie, ale wczoraj to zgnilizna taka czuć było w powietrzu - nic się nie chciało robić

wszystko hurtem wywieźć na hutę, i po kłopocie

1 minutę temu, kizak napisał:

Nim komunę szlak trafił ,to już ponad 3 lata miałem prawko ,biedne były czasy ale pięknie się wspomina 9_9

musi my nie z tego samego rocznika...

Opublikowano
1 minutę temu, daron64 napisał:

Gdybyś szedł gdzieś tam daleko i toleżało.  Lub .       Był na złomie. Co byś zrobił .      Znasz odpowiedż😉

3 minuty temu, bratrolnika napisał:

musi my nie z tego samego rocznika...

Choć na głos tak nie Załuj 😉

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
38 minut temu, bratrolnika napisał:

wszystko hurtem wywieźć na hutę, i po kłopocie

35 minut temu, kizak napisał:

Gdybyś szedł gdzieś tam daleko i toleżało.  Lub .       Był na złomie. Co byś zrobił .      Znasz odpowiedż😉

😉

Gdyby to było takie proste.. 🤷 spora większość i tak pójdzie w pierun

A powiedzcie do takich puszek (mam ich ze 20szt, to takie o pokrywki zwykle idą?

https://allegro.pl/oferta/pokrywa-do-puszki-elektrycznej-70-mm-biala-10619274327?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_content=supercena&utm_content=ps&utm_term=test&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_dio_pla_pmax_ps&ev_campaign_id=17967348206&gclid=Cj0KCQiAg_KbBhDLARIsANx7wAxGWE5EziW0TqwkU32xrXBLkiGPME6_XrcjZv_wW3rHa-9cds4TjdYaAs5ZEALw_wcB

IMG_20221123_085234_copy_1600x720.jpg

Co to? Coś co komuś do czegoś może się przydac? Mam 2szt

IMG_20221123_085603_copy_1000x450.jpg

IMG_20221123_085610_copy_1000x450.jpg

Jeszcze takich zaworów mam - nigdzie nie są takie pozakładane. Takie 30lernie jeszcze się nadadzą, czy najpewniej będą cieknąc?

IMG_20221123_090938_copy_1600x720.jpg

Edytowane przez daron64
Opublikowano
7 godzin temu, daron64 napisał:

Gdyby to było takie proste.. 🤷 spora większość i tak pójdzie w pierun

A powiedzcie do takich puszek (mam ich ze 20szt, to takie o pokrywki zwykle idą?

https://allegro.pl/oferta/pokrywa-do-puszki-elektrycznej-70-mm-biala-10619274327?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_content=supercena&utm_content=ps&utm_term=test&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_dio_pla_pmax_ps&ev_campaign_id=17967348206&gclid=Cj0KCQiAg_KbBhDLARIsANx7wAxGWE5EziW0TqwkU32xrXBLkiGPME6_XrcjZv_wW3rHa-9cds4TjdYaAs5ZEALw_wcB

IMG_20221123_085234_copy_1600x720.jpg

Co to? Coś co komuś do czegoś może się przydac? Mam 2szt

IMG_20221123_085603_copy_1000x450.jpg

IMG_20221123_085610_copy_1000x450.jpg

Jeszcze takich zaworów mam - nigdzie nie są takie pozakładane. Takie 30lernie jeszcze się nadadzą, czy najpewniej będą cieknąc?

IMG_20221123_090938_copy_1600x720.jpg

To coś, to puszka bezpieczników, wywal to bo tego nikt już nie stosuje, zawory to od grzejników więc że szczelnością to słabo ale na pewno działają ( mosiądz ma cenę)

• Thanks 1
Opublikowano
12 minut temu, Marecki2922 napisał:

To coś, to puszka bezpieczników, wywal to bo tego nikt już nie stosuje, zawory to od grzejników więc że szczelnością to słabo ale na pewno działają ( mosiądz ma cenę)

I już kawałek miejsca się zrobi 😅

Zawory wiem, że od grzejników. Na necie widziałem, że niektórzy to wystawiają, ale czy ktoś to kupuje 🤷 na zlomie z tego co patrzyłem to ~18 zł. Jeszcze trochę aluminium mam odłożone, troszkę miedzi do odzyskania

56 minut temu, SamaPrawda napisał:

Poleci ktoś dobrą wiertarkę? Miałem erbauera i nie dosyć, że ciągle uszkadzał się pierwszy bieg to się przed chwilą spalił.

Chociaż rzuć jakimś budżetem 

Opublikowano
daron64 napisał:

12 minut temu, Marecki2922 napisał:

I już kawałek miejsca się zrobi 😅

Zawory wiem, że od grzejników. Na necie widziałem, że niektórzy to wystawiają, ale czy ktoś to kupuje 🤷 na zlomie z tego co patrzyłem to ~18 zł. Jeszcze trochę aluminium mam odłożone, troszkę miedzi do odzyskania

56 minut temu, SamaPrawda napisał:

Poleci ktoś dobrą wiertarkę? Miałem erbauera i nie dosyć, że ciągle uszkadzał się pierwszy bieg to się przed chwilą spalił.

Chociaż rzuć jakimś budżetem 

Nie jest to sprzęt potrzebny na codzień, ale dość często, najważniejsze aby była jak najmniej awaryjna, budżet to rzecz zmienna

Opublikowano
4 minuty temu, Stodoła napisał:

Szczerze to on był cały malowany

skąd wiesz?

Opublikowano
Przed chwilą, soltys48 napisał:

Wg mnie w urwe drogo

Tak pytam z ciekawości bo 4 km ode mnie stoi ale jak patrzę na podobne to są droższe. 

Opublikowano
7 minut temu, soltys48 napisał:

Za taką kasę (liczę to jako netto) kupisz nową 

No nie wiem czy kupię w netto nową za 20k. no chyba że wyrób garażowo-stodołowy.

Opublikowano (edytowane)

Rozsypało mi się w Case takie małe coś, co odpowiada za automatyczne zwalnianie hamulca ręcznego. Teraz po zaciągnięciu muszę wyjść z ciagnika i ręką popchnąć dźwignię pod kabiną żeby zwolnić ręczny. Sęk w tym że nie wiem jak ta część się nazywa i jak mam tego szukać żeby kupić nowe.

Nie mogę również znaleźć takiego uchwytu do otwierania lewej szyby w drzwiach a przekopałem internet a nawet dzwoniłem do Pima Agro i o dziwo nie mają czegoś takiego.

Ktoś się orientuje?

IMG_20221123_174310.jpg

IMG-20221019-WA0001.jpeg

Edytowane przez KlimekPL
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v