Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, daron64 napisał:

Na internetach z tego co widzę to używki 100-200zl, wiec pewnie stówkę bym chciał +wysyłką. 

Siłownik przypadkiem trafił na zdjęcie. Zostaje u mnie. Z tego co kojarzę to stary od d47. Ojciec założył inny, ale co tego bolało, to nie wiem

Darek tam na 8 fotce jak dobrze policzyłem masz felgi od jakiegoś żuka/tarpana itd .... To są 15 czy 16?

Opublikowano
21 minut temu, soltys48 napisał:

Brałem początkiem września w lokalnej agromie do rozsiewacza za 245

Jaki to Chińczyk ? 

5 minut temu, konteno napisał:

skarbonki ? już pisał że baba do miasta chce go wyciągnąć a klitka co ją ucieszy 2-3 ładne ursusy warta 

4 minuty temu, bratrolnika napisał:

Chodzi mi o wymarzonego u-932

2 minuty temu, TheraRolnik napisał:

@bratrolnika ale on ma wymarzonego 934 a nie 932

A co Wy tu o mnie ... Tak za plecami 😉

Opublikowano
1 godzinę temu, KlimekPL napisał:

Nie masz tam Darek jakiegoś niepotrzebnego wałka wom około 80-90cm? Może być najsłabszy jakiś, bo potrzebny mi taki lekki i poręczny do opryskiwacza i rozsiewacza.

Dobre walki zostawiłem sobie, to co na kupce to jakieś  albo połówki, albo ze zwalonymi przegubami.

1 godzinę temu, kizak napisał:

300 zł i nowy😐 ,ze sprzęglem 600 ,wiem bo kilka dni temu kupowałem 😐😁

Jak ostatnio przeglądałem walki, to jeden właśnie kupiony za jakieś 3stowy to po roku miał już wyjebane szklanki. Teraz sam bym dokupił jakiś z jeden, tylko nie wiem jaki żeby nie kosztował milionów, ale żeby to nie był badziew totalny 

1 godzinę temu, ZetorMisio napisał:

Darek tam na 8 fotce jak dobrze policzyłem masz felgi od jakiegoś żuka/tarpana itd .... To są 15 czy 16?

To musiałbym popatrzeć. Jutro się przypomnij - będę w domu to zobaczę. Kiedyś mierzyłem wszystko i wrzucałem tu foty, ale teraz ich już nie znajdę.

36 minut temu, turion23 napisał:

Ile za wszystkie obciążniki do siewnika z 16 zdjęcia?

🤔🤔  6lz/szt + wysyłka (najchętniej do paczkomatu)

• Thanks 1
Opublikowano
8 godzin temu, daron64 napisał:

Dobre walki zostawiłem sobie, to co na kupce to jakieś  albo połówki, albo ze zwalonymi przegubami.

Taki emeryt pooddawał [w tym słowie podwójnie dwie litery ,szok ,znacie jeszcze jakieś] mi potrzaskane wałki ,w tym jeden zgięty ,miał to wywalić na złom .  . Krzyżaki dobrane i zmienione ,rury poprostowane i furgają  ,. Albo ,zajeżdżam na złom ,a tam kilka rzymskich ,centralnych śrub leży,a to zgięta ,a to coś z kulką . w ciągu godziny powstały 3 sprawne kompletne ,tam chyba z dwiema dłużej pobawiłem się ,bo by wyprostować śrybę i by pasowało ,to już trzeba trochę poświęcić .

Opublikowano
2 godziny temu, kizak napisał:

Taki emeryt pooddawał [w tym słowie podwójnie dwie litery ,szok ,znacie jeszcze jakieś] mi potrzaskane wałki ,w tym jeden zgięty ,miał to wywalić na złom .  . Krzyżaki dobrane i zmienione ,rury poprostowane i furgają  ,. Albo ,zajeżdżam na złom ,a tam kilka rzymskich ,centralnych śrub leży,a to zgięta ,a to coś z kulką . w ciągu godziny powstały 3 sprawne kompletne ,tam chyba z dwiema dłużej pobawiłem się ,bo by wyprostować śrybę i by pasowało ,to już trzeba trochę poświęcić .

Chcesz, to walki mogę Ci wysłać do "zabawy" :) ja nie mam nerwów do takiej roboty. Wczoraj wywalalem na przyczepę złom i patrzę a wywaliłem łącznik centralny (śrubę) jedna. Patrzę - nie no kuźwa całkiem dobra, tylko jedną stronę uruchomić a druga wymienić. 15minut próbowałem odkręcić zapieczona część i nic z tego. Wywaliłem znowu na złom. Zacząłem wywalać teraz resztę z warsztatu (pokazują ciepło, to chce wywalić wszystko i odmalować), to znalazłem jeszcze dwie do poprawy. Małych już w zasadzie nie używam.

Opublikowano
3 minuty temu, Pomorzanin1222 napisał:

To ma raptem niech te 160 szerokości ,przerobisz do 2 ,35,trochę cię to pociągnie ,powzmacniasz i masz ładownośc niech 2 t ,czyli 10 bel słomy ,lub 4 bele kiszonki  ,lub nic nie ronbić i po 4,6 bel kichy wozić . nie dowidzę ,ale koła to chyba 10. Za tyle to  można poszukać na tandemie ,i toto ma z 6 ton ,i wtedy można już na ,,legalu'',coś kombinować i wykorzystać z niej złom na poszerzenie i powzmacnianie . Chyba że tylko słomę wozić to dać max 2000 zł,albo dodać 500 ,i całą samozbierkę z taśmą i żelastwem . żeby cokolwiek ulepic to po godzinach zajmie miesiąc 15 tarcz ,i z paczki elektrod mało zostanie

10 minut temu, daron64 napisał:

Chcesz, to walki mogę Ci wysłać do "zabawy" :) ja nie mam nerwów do takiej roboty. Wczoraj wywalalem na przyczepę złom i patrzę a wywaliłem łącznik centralny (śrubę) jedna. Patrzę - nie no kuźwa całkiem dobra, tylko jedną stronę uruchomić a druga wymienić. 15minut próbowałem odkręcić zapieczona część i nic z tego. Wywaliłem znowu na złom. Zacząłem wywalać teraz resztę z warsztatu (pokazują ciepło, to chce wywalić wszystko i odmalować), to znalazłem jeszcze dwie do poprawy. Małych już w zasadzie nie używam.

widzisz ,kiedyś jak specyfikow nie było ,by zęby w bronach poklepać ,topili kilka dni w bagnie . Woda ma czas ,doszła i lżej odkręcało się . A dziś połóż na kowadło ,wyopletaj młotkiem ,zalej jakiś płyn hamulcowy ,i odstaw na dzień niech zmądrzeje .

Opublikowano
39 minut temu, daron64 napisał:

śruby centralne często się przydają do różnych rzeczy, a tych małych można odciągi robic do podnośnika , a ostatnio taki zużyłem do agregatu, żeby siewnik podczepić

Opublikowano
11 minut temu, jahooo napisał:

śruby centralne często się przydają do różnych rzeczy, a tych małych można odciągi robic do podnośnika 

Tak czytam temat i myślę sobie fajne odciągi by zrobił z takiej śruby, patrzę a jahooo o tym napisał😉 a właśnie jahooo poznajesz coś na tym zdjęciu?

20221022_161524.jpg

Opublikowano
22 minuty temu, jahooo napisał:

śruby centralne często się przydają do różnych rzeczy, a tych małych można odciągi robic do podnośnika , a ostatnio taki zużyłem do agregatu, żeby siewnik podczepić

Narazie odłożone na bok 3szt. Mam dwie małe sprawne, dwie od ruska, jedna od 80 i jedna taka długa. 

Pany a co to to? Bo nie wiem czy na przyczepkę wrzucać od razu

IMG_20221025_105326_copy_1781x1341.jpg

Opublikowano
Przed chwilą, daron64 napisał:

Narazie odłożone na bok 3szt. Mam dwie małe sprawne, dwie od ruska, jedna od 80 i jedna taka długa. 

Pany a co to to? Bo nie wiem czy na przyczepkę wrzucać od razu

IMG_20221025_105326_copy_1781x1341.jpg

Pompa "butelka"

elektronasos - pompa elektryczna, wysokość podnoszenia 40m max, 120l max 30l minimum wydajność

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v