Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mały rozsiewacz do nawozów. Mnie nie pili bo jeszcze go nie kupiłem. Ale jak by transport był to bym kupił.

7 minut temu, jedrus2020 napisał:

no to moze pomyslimy razem. duza maszyne przewozisz?

A twoje jak szerokie? Może by busem pojechał?

Opublikowano
15 minut temu, toorano napisał:

ma ktoś agregat z takim wałem gumowym, jak to się sprawuje na cięzkich glebach ?

image;s=1000x700

Jak za wirówką to bardzo dobry. nie okleja się. Ale na błoto i tak nie poradzi.

Opublikowano
6465 napisał:

Mały rozsiewacz do nawozów. Mnie nie pili bo jeszcze go nie kupiłem. Ale jak by transport był to bym kupił.

7 minut temu, jedrus2020 napisał:

no to moze pomyslimy razem. duza maszyne przewozisz?

A twoje jak szerokie? Może by busem pojechał?

gruber 2m czterobelkowy. https://m.olx.pl/d/oferta/sprzedam-kultywator-CID757-IDQurLT.html?reason=observed_ad

Opublikowano
7 minut temu, bratrolnika napisał:

Blachę z oczkiem do łańcucha na dwie takie kotwy 12*120 dać i byki tego nie ruszą 

Żeby dać kotwe długą na 24cm to musiałbyś tam mieć 24cm betonu, żeby miała się w czym zaprzeć 

dwie kotwy dajesz lekko pod kątem do siebie, np 15-20 stopni, żeby to wyrwać, musiałby z betonem

• Like 1
Opublikowano
jahooo napisał:

7 minut temu, bratrolnika napisał:

Blachę z oczkiem do łańcucha na dwie takie kotwy 12*120 dać i byki tego nie ruszą 

Żeby dać kotwe długą na 24cm to musiałbyś tam mieć 24cm betonu, żeby miała się w czym zaprzeć 

dwie kotwy dajesz lekko pod kątem do siebie, np 15-20 stopni, żeby to wyrwać, musiałby z betonem

ale to nic nie daaaa 😀 zajmij się hodowlą to się dowiesz 😉 rdza wszystko zje

Opublikowano
3 minuty temu, slawek74 napisał:

ale to nic nie daaaa 😀 zajmij się hodowlą to się dowiesz 😉 rdza wszystko zje

u mnie kotwy wytrzymywały po 20 lat ze zwykłego drutu żebrowanego , zalanego w murze szprycą z betonu, do dziś siedzą w ścianach

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Janeczko napisał:

Nie wiem jak tam w twoich okolicach,ale olprwnie też gdzieś znajdziesz. Ze 30 km odemnie gości wypozucza autolawetę na doby. Ostatnio brałem, zrobiłem koło 400 km to zapłaciłem 200 za wynajem+ 300 paliwo. Kolega brak z miesiąc wcześniej zrobił z 800 km to chyba 300 wynajem i paliwo go wyszło koło 800zl. Tak że jak masz chwilę swojego wolnego czasu to nie opłaca się szukać usługi.

Nie ten post edytowalem. Chodziło mi o post @jedrus2020

Edytowane przez ZetorMisio
Opublikowano
38 minut temu, toorano napisał:

nie na błot, teraz mam packera, to i w suszę poradzi się zakleić

masz taki ?

Mam taki, sieję nim groszek na wiosnę. Ładnie się czyści. Przedtem miałem packera w Acordzie i faktycznie kleił sie nawet na suchym.

Opublikowano
danielhaker napisał:

stosujesz ? i co to daje? metal i tak gnije

jahooo napisał:

5 minut temu, slawek74 napisał:

tu nie chodzi o ściany tylko posadzkę...

a jaka to różnica ? tak samo można osadzić hak z drutu żebrowanego

https://sklep.sigmaagro.pl/Uchwyt-uwiezi-kotwa-do-stanowiska-uwieziowego te elementy rdza w 15 lat zjada

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, slawek74 napisał:

stosujesz ? i co to daje? metal i tak gnije

O ty dajesz zwykłego czarnego złoma. To trzeba wkleić kwasiaka. U kolegi robiliśmy przegrody na ruszcie to wszystko z kwasowki. No chyba że o tym nie słyszałeś😁

Edytowane przez 6465
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v