Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A nawet nie pytałem, ale to wszystko co miałem to takie stare instalacyjne przewody, gdzieś jeden się kiedyś zebrałem korowac, to roboty od ch*ja, a materiału z tego mało co. Wypalać to też raz spróbowałem, ale z małej ilości kłęby dymu i też dałem sobie spokój. 

Ale ogólnie międzi ze starych kabli wyszło gdzieś z 7stow - to co dziś w kablach i to co jakiś czas temu oczyściłem z izolacji

Opublikowano (edytowane)
49 minut temu, debrzyna napisał:

@bratrolnikaJaki jest wymiar takiej osi miedzy płaszczyznami przylegającymi do felgi i czy idzie na to założyć jakieś małe balonówki

https://www.olx.pl/d/oferta/os-przyczepy-d-47-CID757-IDORbw0.html?reason=observed_search#5a69455452

Założysz na te piasty każde koło o rozstawie szpilek 205mm, czyli popularne balony tak jak napisał wyżej Przemek, oraz koła 20 cali nowego typu

@debrzyna po zamontowaniu kół oś będzie miała ponad 2m mierzone po zewnątrz opon, ja dobrze pamiętam to 207cm

Ostatni raz edytuje, musiałem sobie przypomnieć co i jak 

A więc oś z oponami 11,5/15,3 po zewnątrz opon ma 207cm, felga wystaje w bok ok 13-15cm, więc oś po zewnątrz piast będzie miała jakieś 175cm 

Tutaj zdjęcia takiej osi na przyczepie z paką 215cm (w komentarzach zdjęcie z tyłu)

Edytowane przez bratrolnika
  • Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, SamaPrawda napisał:

Jaka różnica miedź w kablu A czysta?

Tzn przedtem sprzedawałem sama miedź - zdjalem izolacje. A dziś sprzedałem kable z izolacją - stare i taka sztywna miedź, że nie szły zdjąć izolacji

Opublikowano
12 godzin temu, stempos1980 napisał:

Te świeżak nie bądź uszczypliwy.

45 minut temu, szymon09875 napisał:

Trochę kultury, przyszedł jakiś świeżak i sie mądruje :o

polskie też takie były :)

Bo znam się na zachodnich maszynach 🙂 , to jest za***iste 👍

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, daron64 napisał:

Te co zdejmowałem izolacje, to taka "przyjemna" w zdejmowaniu. Łatwo schodziło. Ale te dzisiejsze to by nie poszło. W izolacji dychę za kilo

Nie zdejmowałeś jej czasem na mrozie? Najlepszy sposób na izolacje, to robota w mróz. Zmrożonym kablem wystarczy mocno uderzyć, izolacja sama pęka. Oczywiście im większy przekrój żyły, tym lepiej ten sposób działa

Edytowane przez MF675ursus
  • Like 1
Opublikowano
29 minut temu, daron64 napisał:

A co tam z tym zetorem się w końcu stało, bo pytałem, się nie było odpowiedzi

Będzie żył 👍

Opublikowano
54 minuty temu, MF675ursus napisał:

Nie zdejmowałeś jej czasem na mrozie? Najlepszy sposób na izolacje, to robota w mróz. Zmrożonym kablem wystarczy mocno uderzyć, izolacja sama pęka. Oczywiście im większy przekrój żyły, tym lepiej ten sposób działa

A nie pamiętam w sumie jaka tam pogoda była wtedy, ale chyba nie. Zresztą teraz to już mało ważne - prawie wszystkie kable sprzątnięte już. Jeszcze jakie spojedyncze w jednym pomieszczeniu zostaly

Opublikowano

Pany pytanie mam. Powiedzcie jak w praktyce wygląda przegląd ciągnika - czepiają się mocno? Musi być na tip top ze światłami, wyciekami? Pytam, bo sobie przypomniałem, że żeby przerejestrować ciągnik muszę mieć aktualne badanie techniczne no i zadzwoniłem do kolegi, bo tak pomyślałem, że jak go nie używają, to pewnie i przegląu świeżego nie ma. No i oczywiście tak też jest. W pobliżu jest tylko jedna stacja diagnostyczna dla >3.5t, dzwoniłem to powiedział tylko, że numery, światła, wycieki, licznik. Jak kiedyś zetorka kupowałem, to jak zajechaliśmy na stację to tylko numery koleś sprawdził. 

No i z tym casem, jakbym go kupił, to wypadałoby od razu podjechać zrobić przegląd, a nie wiem jak mocno trzeba go tam doszykowac. Z tego co go oglądałem, to światła chyba z tyłu coś się nie odzywały,  z przodu były, wyciek to z prawej zwolnicy, ale jak to ze zwolnicy - nie kapie, tylko felga zarzygana olejem troszkę, tył też standardowo coś tam pochlapane olejem, ale nie że skądś się leje, czy tam kapie. A że będę na lawecie to chciałbym pojechać na pewniaka, żeby potem już się nie szlajac

Opublikowano
4 minuty temu, daron64 napisał:

Pany pytanie mam. Powiedzcie jak w praktyce wygląda przegląd ciągnika - czepiają się mocno? Musi być na tip top ze światłami, wyciekami? Pytam, bo sobie przypomniałem, że żeby przerejestrować ciągnik muszę mieć aktualne badanie techniczne no i zadzwoniłem do kolegi, bo tak pomyślałem, że jak go nie używają, to pewnie i przegląu świeżego nie ma. No i oczywiście tak też jest. W pobliżu jest tylko jedna stacja diagnostyczna dla >3.5t, dzwoniłem to powiedział tylko, że numery, światła, wycieki, licznik. Jak kiedyś zetorka kupowałem, to jak zajechaliśmy na stację to tylko numery koleś sprawdził. 

No i z tym casem, jakbym go kupił, to wypadałoby od razu podjechać zrobić przegląd, a nie wiem jak mocno trzeba go tam doszykowac. Z tego co go oglądałem, to światła chyba z tyłu coś się nie odzywały,  z przodu były, wyciek to z prawej zwolnicy, ale jak to ze zwolnicy - nie kapie, tylko felga zarzygana olejem troszkę, tył też standardowo coś tam pochlapane olejem, ale nie że skądś się leje, czy tam kapie. A że będę na lawecie to chciałbym pojechać na pewniaka, żeby potem już się nie szlajac

A ten sprzedający nie może go umyć przed sprzedażą? Pół godziny z myjką i będzie jak nowy😉 a czy się czepiają? Zależy na kogo trafisz,ale licznik musi działać, stop i kierunku też muszą być.

Opublikowano
6 minut temu, ZetorMisio napisał:

ten sprzedający nie może go umyć przed sprzedażą

No myjka się go przeleci żeby nie był zarzygany nigdzie olejem. 

Będe miał decyzję z banku to przejadę się do znajomego i go wtedy dokładnie  przejrze co tam trzeba by było poprawić. Zresztą znajomy mówił, że będzie się za to powoli zabierał, bo tak jak np światła to wszystko działało, także to bardziej kosmetyka. Tylko ten licznik nie wiem czy bije. Muszę poszukać tu kogos kto tam robi przeglądy i zagadać.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v