Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
10 minut temu, 6465 napisał:

To możesz zajechać na kawę ale musi to być sobota albo niedziela😁

tylko ja do wszystkich daleko nie mam, albo mieszkam na takim zadupiu że się żadne okazje nie pokazują  

7 minut temu, mf362 napisał:

W niedzielę jadę autem i patrzę u wujka na polu dzierżawca orze , może chłop czasu nie miał awarię jakieś. Zaskoczyło mnie to .

mówią że niedzielna praca w gówno się obraca ale znam takich co w sezonie walą po16-18 godzin ciągnikiem bo albo się boją dać komuś albo tak wszystkich dymali że nikt nie chce do nich iść 

Opublikowano
13 minut temu, 6465 napisał:

To możesz zajechać na kawę ale musi to być sobota albo niedziela😁

W razie gdybym się wybierał to dam znać, chociaż pewnie gość w weekend interesantów nie przyjmuje. 

• Thanks 1
Opublikowano
7 godzin temu, igor10246 napisał:

tylko ja do wszystkich daleko nie mam, albo mieszkam na takim zadupiu że się żadne okazje nie pokazują  

Ty z Opolszczyzny o ile dobrze kojarzę?

Opublikowano
9 godzin temu, igor10246 napisał:

mówią że niedzielna praca w gówno się obraca ale znam takich co w sezonie walą po16-18 godzin ciągnikiem bo albo się boją dać komuś albo tak wszystkich dymali że nikt nie chce do nich iść 

Kolega ma 500 szt bydła i tyle samo ha, to śpi w ciągniku podczas prac polowych. Żałuje kasy na operatora a byle menel nie pojedzie takimi maszynami jakie ma( Teraz to nawet meneli do pracy nie ma). U niego jest wszystko w opór oprócz rozumu. Miałby połowe bydła tego co ma, ogarnął by to dobrze to kasy by było więcej niż teraz.

Opublikowano
2 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

Z żoną i synem. Zatrudnia jakiś parobków ale nikt nie zagrzał tam miejsca na dłużej. 

Pewnie nędznie płaci 

Opublikowano

Znam jednego ,sprzedawałem mu kukurydzę co też ma tych pól nie wiem dokładnie ile bo nie chce się przyznać ,ale pewnie też ok 500 ha i obrabia to z żoną.Nawiasem mówiąc przykro patrzeć na tą jego kobiecinę ,za pazuchę by ją schował, to u niego sezon trwa cały praktycznie rok mimo że niczego nie hoduje.Jak sam przyznał kukurydzę kończy młócić w lutym ,

8 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Z żoną i synem. Zatrudnia jakiś parobków ale nikt nie zagrzał tam miejsca na dłużej. 

siewy kukurydzy kończy w czerwcu.

Opublikowano
2 godziny temu, Krzysztof81 napisał:

Kolega ma 500 szt bydła i tyle samo ha, to śpi w ciągniku podczas prac polowych. Żałuje kasy na operatora a byle menel nie pojedzie takimi maszynami jakie ma( Teraz to nawet meneli do pracy nie ma). U niego jest wszystko w opór oprócz rozumu. Miałby połowe bydła tego co ma, ogarnął by to dobrze to kasy by było więcej niż teraz.

To już jest choroba. Zachłanność.

Oglądasz ogłoszenia z opryskiwaczami w Legnicy?

Gość się w tym specjalizuje może coś pod zamówienie ściągnie?

Opublikowano

Ile można dać za przyczepę d46 w dobrym stanie bez dokumentów ?

Opublikowano
16 minut temu, Ursus932 napisał:

Ile można dać za przyczepę d46 w dobrym stanie bez dokumentów ?

Zależy jaki ten dobry stan.  Jeden powie że za darmo nie chce,a drugi da 5 tyś + . Daj jakieś zdjęcia

Opublikowano
17 minut temu, bratrolnika napisał:

Za 5000 z kwitami szło kupić

Szło , ale to już było , teraz na złomie prawie z 3 tys za taką dostaniesz

Opublikowano
15 minut temu, ZetorMisio napisał:

Zależy jaki ten dobry stan.  Jeden powie że za darmo nie chce,a drugi da 5 tyś + . Daj jakieś zdjęcia

Dobry , czyli podłoga ładna ,burty bez dziur nie pognite , opony średnie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v