Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sławek vel @Agrest  takie coś na FB chce 110 tyś 👇  śmieją się że to z gówno litu 🤔

Screenshot_2022-02-12-12-29-27-16_a23b203fd3aafc6dcb84e438dda678b6.jpg

28 minut temu, bartek1992 napisał:

Czym się różni od ursus 1034 oprócz naklejki ?

1034 jest ciut słabszy od 11 , i różnice są delikatne , gdzieś czytałem że nie posiada chłodnicy oleju , ogólnie 1134 był na export a 10 na rynek krajowy 

Opublikowano

Nie dla mnie i to jest szeroki, pewnie ma że 150cm minimum

Opublikowano
44 minuty temu, Ursus932 napisał:

Sławek vel @Agrest  takie coś na FB chce 110 tyś 👇  śmieją się że to z gówno litu 🤔

1034 jest ciut słabszy od 11 , i różnice są delikatne , gdzieś czytałem że nie posiada chłodnicy oleju , ogólnie 1134 był na export a 10 na rynek krajowy 

Kolega ma ten model tym od 13r to sobie chwali

Zastaapil 60 na 15ha 

Opublikowano

Pany, Piła ręczna elektryczna (bączek) - ile trzeba najmniej wydać (jaka wypadałoby żeby miała moc) żeby taki zakup miał sens? Do sporadycznego cięcia wzdłużnego i poprzecznego - ot czasem jakaś deche trzeba dociac - ręczna się nie chce machać.

Opublikowano
1 godzinę temu, stempos1980 napisał:

Kolega ma ten model tym od 13r to sobie chwali

Zastaapil 60 na 15ha 

Ten jest chyba 14 r . Adam dla Ciebie byłby lux 🙂

Opublikowano
2 godziny temu, Ursus932 napisał:

"TYM się nie da jeździć" słowa jednego operatora jak się znajomy zapytał jak to się sprawuje...

• Haha 1
Opublikowano

Byłem kiedyś w zapolu jak ściągali takie wynalazki z lawety nówki. Silnik to tam tak chodził jak od jakiegoś super samochodu cichutko była zima a w ogóle go nie było słychać. Chciałem coś takiego co ma 70 koni ale akurat wtedy nic takiego nie było i padło na Ursusa. Ale tym jako traktor koreański mówią że dobry. Pod Sieradzem w pyrkach dużo tego jest.

• Like 1
Opublikowano

Raczej dobry bo sprzedało się tego sporo a na rynku wtórnym praktycznie nie istnieje. Więc użytkownicy raczej zadowoleni. 

Podobnie kioti

Opublikowano
10 minut temu, igor10246 napisał:

chłopaki z grudziondza mają d*py z mosiądza 

Ale ja nie z Grudziądza😁 

11 minut temu, Agrest napisał:

Raczej dobry bo sprzedało się tego sporo a na rynku wtórnym praktycznie nie istnieje. Więc użytkownicy raczej zadowoleni. 

Podobnie kioti

Kioti to chiba mało się sprzedaje u nas.

Niewiele osób na forum chiba go posiada

Opublikowano
stempos1980 napisał:

22 minuty temu, Ursus932 napisał:

Ten jest chyba 14 r . Adam dla Ciebie byłby lux 🙂

Jak się nie ma miedzi to się na d*pie siedzi😁

taaa badylaż be grosza 🤣🤣🤣🤪

Opublikowano
daron64 napisał:

Pany, Piła ręczna elektryczna (bączek) - ile trzeba najmniej wydać (jaka wypadałoby żeby miała moc) żeby taki zakup miał sens? Do sporadycznego cięcia wzdłużnego i poprzecznego - ot czasem jakaś deche trzeba dociac - ręczna się nie chce machać.

Jeżeli chodzi o piłę tarczową, ja wybrałem większą wersję macalistera z Castoramy, na Max grubości cięcia szło bez problemu, na sporadyczne użycia spokojnie daje radę.

Opublikowano
2 godziny temu, mirro napisał:

oba fabrycznie z adblue wychodziły, jak sprowadzone z niemec i nie grzebane to tak, jeśli były w polsce grzebane to pewnie już wycięte

1 godzinę temu, Agrest napisał:

fajne są, fajnie się siedzi ale ergonomia w nich dalej kuleje, jeszcze bym przebolał te dźwignie hydrauliki ale joystick od jazdy to jest skonstruowany na kilku kilometrowe pola albo jak raz wbijesz bieg na polu to już go nie zmieniasz, jak by dali ten joystick w podkłokietnik i hydraulikę na elektro zaworach to by już wielki przeskok był na+, z resztą zazwyczaj właściciel tym nie jeździ a pracownik musi więc tak czy tak bez większej różnicy     

1 godzinę temu, stempos1980 napisał:

Bez przyczyny młode Fendt nie są pchane dalej

z tymi przebiegami to doliczcie jedynkę z przodu, albo betoniaczki, to są na prawdę trwałe maszyny, chyba że ktoś jedzie 3/4 przebiegu na 100% albo operator był cymbał i np z 40ma tonami na kuli hamował silnikiem z 65km/h, ( znam takiego który tak jeździł, to remont vario co 6tys godzin i raz albo 2 razy z beczką w rowie leżał, ale ciągnik jeździ, silnika na szczęście nie zarżnął

a propo takich przypadków, to znajomy usługowo wozi gnojowice w sęsie pracownik jeździ,  i wziął takiego rok młodszego niż ja i dał mu JD 6920 S, na PQ, debil ruszał bez sprzęgła z rewersu na D4 a na haku pełna beczka 16m3, w 600 godzin tak zarżnął skrzynie że korpus stracił osiowość od przeciążeń i się cała skrzynia wysypała, po kolejnych 400h wał korbowy pękł, cyrk na kółkach. a ja w 6820 z fliglem z kiszonką ruszałem z b1 żeby skrzyni nie ro***bać 

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, igor10246 napisał:

oba fabrycznie z adblue wychodziły, jak sprowadzone z niemec i nie grzebane to tak, jeśli były w polsce grzebane to pewnie już wycięte

Nie no pytanie było, bo mam jeszcze jednego na oku i bez AdBlue.

Edytowane przez mirro
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v