Skocz do zawartości

Ceny bydła 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
42 minuty temu, KarolaKarotka napisał:

Ja mam kojce w nowym budynku 6-7 sztuk i na koniec tłuka się na okrągło, a niby posortowane według kondycji i wagi od ok 300 kg

Lepiej już jest w starym budynku gdzie są dwa duże kojce z takimi jakby pół-bramkami od strony koryt, mocniejsze sztuki sobie spacerują to tu to tam i jak jest spięcie to te słabsze idą po prostu w inną część kojca

Mówiąc szczerze zastanawiam się nad demontażem części przegród w tym pierwszym budynku przy następnych partiach

Jaką sugestia dla innych? Więcej miejsca na sztukę w kojcu? Te 6-7 sztuk na kojec ma dużo miejsca

Opublikowano
1 minutę temu, KarolaKarotka napisał:

te 6-7 sztuk ma 25 m2, nie wiem czy to dużo czy mało, według przepisów to dużo

Ja mam takie śmieszne wygrodzenia z cienkich rurek że każdy kto przyjeżdża pyta się czy jeszcze nie uciekły, ale powierzchnia na sztukę większa niż u Ciebie. Zawsze jest idiota w kojcu, reszta musi mieć gdzie uciekać 

Opublikowano

Kupiłem wczoraj dużą jałówke 6 tygodniową mieszańca z BB i nie chce pić ani z wiaderka ze smoczkiem ani ze zwykłego. Prawdopodobnie była przy krowie ale nie chce nawet ssać palca za to pobiera siano. Jak można temu zaradzić?

Opublikowano
10 minut temu, Raptus902 napisał:

Kupiłem wczoraj dużą jałówke 6 tygodniową mieszańca z BB i nie chce pić ani z wiaderka ze smoczkiem ani ze zwykłego. Prawdopodobnie była przy krowie ale nie chce nawet ssać palca za to pobiera siano. Jak można temu zaradzić?

zglodnieje i wypije. na dużym cielaku to i dwa dni bez mleka krzywdy nie zrobi. 

aby siano, cjka i woda świeża. 

Opublikowano
24 minuty temu, Raptus902 napisał:

jak zdrowa, to spokojnie zaczekaj... zgłodnieje.

Opublikowano (edytowane)

Ogólnie dałem 16 zł za kg wziąłem jeszcze jedną mieszańca z herefordem i druga z angusem po zwykłych krowach ale cielaki ładniej budowy to z tymi nie było problemu, wczoraj wariowały a dziś już ok.

Edytowane przez Raptus902
Opublikowano
2 godziny temu, Raptus902 napisał:

Zgłodnieje to każdym sposobem wypije 

Opublikowano
2 godziny temu, pedro2 napisał:

Był chłopak z Tykocina z ankietą. Zajrzał na bydlaki, kazał poczekać bo na razie deczko w dół, ale za długo. 

Co to znaczy za długo pilna sprzedaż jak teraz za o klasę

Opublikowano (edytowane)

Pilnuj jak będę sprzedawał to napiszę 😂 mówił, że przy 30 szt na raz można coś jeszcze ugrać. Nie pytałem ceny

Miało być ale nie za długo. 

Edytowane przez pedro2
Opublikowano

Panowie takie pytanie mam okazję kupić okazyjnie pszenżyto okazyjnie bo dużo słomek i kłosów w nim ale chodzi mi czy można dawać samo pszenzyta albo ile max można dodać do owsa byczki takie od 300-400kg w zwyz i ile kg na dzień nigdy nie karmiłem samym pszenzytem zawsze mieszałem ale pszenżyta było około 30%

Można skarmiac samo pszenyto czy lepiej odpuścić ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Przez latka890098
      Orientuje się ktoś jakie są teraz ceny żywca za byka LM? (Województwo Lubelskie)
    • Gość
      Przez Gość
      Witam czy orientuję sie ktoś w cenie opryskiwaczy Bury Krukowiak czy agrotehnika . Opryskiwacz ciagany 1200l bez komputera belka 15 ??
    • Przez thomas015
      Witam, potrzebuje ceny Brony talerzowej Unia Cut Xl 3.2, chodzi mi o maszynę nową fabrycznie.
      Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi  
  • Dodaj nową pozycję...
v