Skocz do zawartości

Ceny bydła 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
55 minut temu, Bugii napisał:

Ogolnie to pytalem sie w agencji to maja to gdzies bo to nie ich przepis tylko weterynarii. Sprzedalem krowe po 6 dniach od porodu i g.... bylo. Od miesiaca nikt sie nie zglosil.

U znajomego weterynaria zgłosiła się po trzech miesiącach od sprzedaży. 

Opublikowano
4 godziny temu, Bugii napisał:

Ogolnie to pytalem sie w agencji to maja to gdzies bo to nie ich przepis tylko weterynarii. Sprzedalem krowe po 6 dniach od porodu i g.... bylo. Od miesiaca nikt sie nie zglosil.

Poczekaj poczekaj, przecież nie śledzą codziennie wszystkich rolników co gdzie się rusza. 

Opublikowano
4 godziny temu, Bugii napisał:

Znajomy mówił że po pół roku się dopatrzyli. Nie chciałem wchodzić w szczegóły ale z tego co mówił to były z tego poważne problemy

Opublikowano
5 godzin temu, soltys48 napisał:

Z tego co czytałem to sprzedać można a cały ambaras rozbija się o transport. Niemniej jednak IW ma prykaz i szukają dziury w całym. Przepis był martwy przez długi czas aż komuś się o tym przypomniało 

I tutaj są pewne możliwości skutecznego wymiksowania się z tarapatów. Łatwiej będzie, jeśli ktoś zawalczy i zostanie wydany jakiś wyrok sądu w takiej sprawie. Przepis nie był martwy tylko nie stosowany a teraz ktoś go wyciągnął 

Opublikowano

Dla mnie jeśli nie egzekwowany to martwy. Kwestia czasu jak wyjdą kolejne smaczki z ustawy o ochronie zwierząt. Moja powiatowa już jakiś czas temu na kontroli o tym wspominała ale to starsza pani więc pewno zapomniała 🤭

O krowy po porodzie rolnicy sprzedający do pośrednika który jest powiązany z jednym z największych w kraju mieli już wezwania do prokuratury dwa lata temu.

Opublikowano
2 minuty temu, soltys48 napisał:

Dla mnie jeśli nie egzekwowany to martwy. Kwestia czasu jak wyjdą kolejne smaczki z ustawy o ochronie zwierząt. Moja powiatowa już jakiś czas temu na kontroli o tym wspominała ale to starsza pani więc pewno zapomniała 🤭

O krowy po porodzie rolnicy sprzedający do pośrednika który jest powiązany z jednym z największych w kraju mieli już wezwania do prokuratury dwa lata temu.

To nie jest jakoś ważne ale martwy jest wtedy jeśli nie da się go wyegzekwować a istnieje. Smaczki na pewno jakieś jeszcze wylezą. A z prokuratura jest też tak, że czasem w sądach przegrywa. I oby szybko do tego doszło bo wielu rolników dostanie po tyłkach, moim zdaniem niesłusznie 

Opublikowano

Lubelskie za krowy 10-11 brutto miałem propozycje 11.80 na mojej wadze ale czekam jeszcze bo wszystko w górę a nasze w dół lub stoi nie może być tak że tylko innym koszty rosną a nam nie. I tutaj apeluje do wszystkich co mogą niech cenią za towar i się trzymają. Jak nie będą mieli gdzie kupić to będą musieli zapłacić .

Opublikowano

skitka to złodziejstwo i sposób na drobne kombinatorstwo. cena ile ładniej wygląda przy 8 a nie 3 potrącenia. 

Opublikowano
23 godziny temu, soltys48 napisał:

w poniedziałek kolega ładował na Biskupiec to od 10,7 do 11 netto, dały od blisko 300kg do ponad 450 kg mięsa. Który przedstawiciel jest u Ciebie? Zbychu?

To widzę że jest się o co targować. U mnie jest nieduża sztuka ale ma 720 kg . Zapasla się. Więc myślę że ponad 330 kg z niej będzie lekko bo nie ma wielkiego brzucha czy wymienia.  Na moim rejonie krecil się Bartłomiej ale nie lubie się przypominać co chwila zwłaszcza że to im powinno zależeć na kupnie. I skontaktowałem się z tym co wcześniej handlowałem Romanem. Na telefon się ugadujemy :)

wazyl je przed sprzedażą?

Opublikowano
23 godziny temu, soltys48 napisał:

w poniedziałek kolega ładował na Biskupiec to od 10,7 do 11 netto, dały od blisko 300kg do ponad 450 kg mięsa. Który przedstawiciel jest u Ciebie? Zbychu?

wyszło  to nawet

Opublikowano

Dołożył?

7 minut temu, krzychu121 napisał:

To widzę że jest się o co targować. U mnie jest nieduża sztuka ale ma 720 kg . Zapasla się. Więc myślę że ponad 330 kg z niej będzie lekko bo nie ma wielkiego brzucha czy wymienia.  Na moim rejonie krecil się Bartłomiej ale nie lubie się przypominać co chwila zwłaszcza że to im powinno zależeć na kupnie. I skontaktowałem się z tym co wcześniej handlowałem Romanem. Na telefon się ugadujemy :)

wazyl je przed sprzedażą?

Chcesz nr do Zbycha?on tylko przez telefon kupuje

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Gość
      Przez Gość
      Witam czy orientuję sie ktoś w cenie opryskiwaczy Bury Krukowiak czy agrotehnika . Opryskiwacz ciagany 1200l bez komputera belka 15 ??
    • Przez thomas015
      Witam, potrzebuje ceny Brony talerzowej Unia Cut Xl 3.2, chodzi mi o maszynę nową fabrycznie.
      Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi  
    • Przez agroRolniTV
      Witam.
      Kolega będzie sprzedawał prasę Claas Variant 360RC z 2012 roku i nie jest do końca pewny za ile wystawić.
      Tą belarką zrobił około 20tys. bel
      Może znajdzie się ktoś kto się zna i wyceni taką prasę, mniej więcej.
      Z góry dzięki, pozdrawiam

• Dodaj nową pozycję...
v