Skocz do zawartości

Ceny bydła 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, pawel10987 napisał:

Co wy z tymi żydami? Mój szwagier mówi że lepszy handel jest jak ich nie ma. Na Włochy towar pchają wtedy

To z żydkami że oni maja te swoje wierzenia  k**wa i wpierdlają wołowine bo świni nie mogą a sokołów wiadomo czyj... 

Edytowane przez livebird
Opublikowano
Dnia 25.09.2022 o 07:07, pawel10987 napisał:

Co wy z tymi żydami? Mój szwagier mówi że lepszy handel jest jak ich nie ma. Na Włochy towar pchają wtedy

Masz rację głupie gadanie z Żydami wyjeżdżają, przyjeżdżają, propaganda w hole,e też mam kumpla u biernackiego na taśmie i z rok temu to było i pytam się jego co ceny w dol  żydy pojehaly a on NATO  co ztego bijemy tak samo cały czas więc panowie cały czas propaganda  też w piątek dostałem inf. Od handlarza do biern. Ze obniżki od dziś tylko z tego co ja widzę to gdzie oni mają to bydlo bynajmniej  w moim rojonie  każdy mowi ze listopad grudzień szykują bydlo więc niewiem przedewszystki nie panikować i niesprzedawac hurtowo tylko na raty ,cały czas tak robię odaje na 2, 3 firmy i jest ok

Opublikowano
15 minut temu, nexeqadore napisał:

Masz rację głupie gadanie z Żydami wyjeżdżają, przyjeżdżają, propaganda w hole,e też mam kumpla u biernackiego na taśmie i z rok temu to było i pytam się jego co ceny w dol  żydy pojehaly a on NATO  co ztego bijemy tak samo cały czas więc panowie cały czas propaganda  też w piątek dostałem inf. Od handlarza do biern. Ze obniżki od dziś tylko z tego co ja widzę to gdzie oni mają to bydlo bynajmniej  w moim rojonie  każdy mowi ze listopad grudzień szykują bydlo więc niewiem przedewszystki nie panikować i niesprzedawac hurtowo tylko na raty ,cały czas tak robię odaje na 2, 3 firmy i jest ok

Pan Wierzbicki pisze że za trzy cztery tygodnie powinna cena wzrosnąć 🤔

Opublikowano (edytowane)

Mengele  MB200 tylko własnie noże daleko od stalki a dopoero jak czysciłem po koszeniu sie zorientowałem spokojnie niepociete sa tylko te liscie z kolby które suche ale potargane są a sieczka zadowalająca dla mnie,  byki wyjadają do pustego żłobu a takie dłuższe liscie to moze nawet dobre tak szybko sie nie przytkają.  Ale wracają to pytanie było inne 😅😂

4 godziny temu, soltys48 napisał:

Jest jakiś ruch za odsadem?

Na olx coś sporo w okolicy za ta cene to nawet bym kupił jakbym miał pieniadze i miejsce 

Edytowane przez livebird
Opublikowano

4 bieda byki w typie krowy hf. 

12,45 brutto z wbca wyszło 

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, livebird napisał:

Mengele  MB200 tylko własnie noże daleko od stalki a dopoero jak czysciłem po koszeniu sie zorientowałem spokojnie niepociete sa tylko te liscie z kolby które suche ale potargane są a sieczka zadowalająca dla mnie,  byki wyjadają do pustego żłobu a takie dłuższe liscie to moze nawet dobre tak szybko sie nie przytkają.  Ale wracają to pytanie było inne 😅😂

Na olx coś sporo w okolicy za ta cene to nawet bym kupił jakbym miał pieniadze i miejsce 

Odkryte zostaw. Jedynie zimą możesz przykrywać, żeby mniej przymarzało 

Edytowane przez leszek1000
  • Like 2
Opublikowano

papiera jeszcze nie mam, a to jeszcze ponad to posrednik zarobił. 

Opublikowano
1 godzinę temu, livebird napisał:

Ile czasu tak średnio kładziesz hektar kukurydzy tą sieczkarnią ?

Opublikowano
2 godziny temu, livebird napisał:

Pany zostawiac pryzme tak jak po lewej przykryte folia czy odkryte do tego co wybieram?  Zawsze przykrywalem i zawsze sie zastanawialem czy dobrze robie czy zle 😂

166421007496936155316078027730.jpg

Na zdjęciu widać konkretna ilośc ziemi

Jest co odkrywać 

Opublikowano

Widać że nie jest dużo , tylko na brzegu bo kolega odrywając chyba odrzucił dalej na pryzme 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Przez latka890098
      Orientuje się ktoś jakie są teraz ceny żywca za byka LM? (Województwo Lubelskie)
    • Gość
      Przez Gość
      Witam czy orientuję sie ktoś w cenie opryskiwaczy Bury Krukowiak czy agrotehnika . Opryskiwacz ciagany 1200l bez komputera belka 15 ??
    • Przez thomas015
      Witam, potrzebuje ceny Brony talerzowej Unia Cut Xl 3.2, chodzi mi o maszynę nową fabrycznie.
      Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi  
  • Dodaj nową pozycję...
v