Skocz do zawartości

Ceny bydła 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
17 godzin temu, pedro2 napisał:

może chłopaki mają inny cel, wzięli byki na kontrakt żeby kanał na YT rozhulać 😎 a na drugi rok z Grzesiem do helmuta pojadą 

Ewentualnie wzięli te zdychy żeby im gnoju na pola narobiły, polifoska droga i idzie w górę ponoć.

Opublikowano
1 godzinę temu, JarekBazydlo napisał:

Pany mam słuchy że od nastepnego tygodnia cena wróci do takiej stawki jaka była najwyższa w tamtym roku. 

Od  31.12.2021w Sokołowie jest wyższa jak była ,było 19.20 a jest 19.70 netto

• Like 1
Opublikowano
Azor07 napisał:

1 godzinę temu, JarekBazydlo napisał:

Pany mam słuchy że od nastepnego tygodnia cena wróci do takiej stawki jaka była najwyższa w tamtym roku. 

Od  31.12.2021w Sokołowie jest wyższa jak była ,było 19.20 a jest 19.70 netto

A prawdopodobnie będzie jeszcze wyżej

Opublikowano
2 godziny temu, ciapekfan napisał:

Srzedane  krowy hf  po 14.8 zł i 13.2 zł netto   abp Pniewy

Jaka waga?

@soltys48 mam pytanie bo ty chyba trochę krów przerzuciłeś. Na ile średnio % wybije się krowa ważąca niecałe 700 kg ? Nie  jakaś mocno otłuszczona ale też nie habyta z widocznymi wszystkimi kośćmi.  Bliżej 50 czy 45 %?

Opublikowano
1 godzinę temu, krzychu121 napisał:

Jaka waga?

@soltys48 mam pytanie bo ty chyba trochę krów przerzuciłeś. Na ile średnio % wybije się krowa ważąca niecałe 700 kg ? Nie  jakaś mocno otłuszczona ale też nie habyta z widocznymi wszystkimi kośćmi.  Bliżej 50 czy 45 %?

zalezy jaki ma kałdun ale ja bym obstawiał jak kosci widać na 45 % 

Opublikowano
3 godziny temu, jarecki napisał:

zalezy jaki ma kałdun ale ja bym obstawiał jak kosci widać na 45 % 

Ostatnio sprzedałem krowę 740kg wazona w domu po sniadaniu kl O dała 336 kg wbc po 16 zł  netto 

Opublikowano

nie raz było że jak w poniedziałek zamawiałem np. było 14,20 a przyjeżdzał w środę, w piątek rozliczenie i przychodziła fakturka z nową ceną po 14,40.

kilka razy już tak miałem, przez telefon tak a przy koncowym roz;liczeniu inna cena.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Przez latka890098
      Orientuje się ktoś jakie są teraz ceny żywca za byka LM? (Województwo Lubelskie)
    • Gość
      Przez Gość
      Witam czy orientuję sie ktoś w cenie opryskiwaczy Bury Krukowiak czy agrotehnika . Opryskiwacz ciagany 1200l bez komputera belka 15 ??
    • Przez thomas015
      Witam, potrzebuje ceny Brony talerzowej Unia Cut Xl 3.2, chodzi mi o maszynę nową fabrycznie.
      Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi  
  • Dodaj nową pozycję...
v