Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jahooo napisał:

Uważam, że przeglądy na ciągniki i maszyny rolnicze to po prostu przegięcie. Jak ciągnik nie przekracza 30km/h, powinien być zwolniony z obowiązku przeglądu technicznego. tak damo przyczepy do 6-8t DMC. Za sprawność takiego sprzętu i tak de facto odpowiedzialność ponosi właściciel, a nie stacja, która wykonała przegląd

u normalnych ludzi mogło by tak być ale są jeszcze tacy co koła na przegląd pożyczają .... 🙆‍♂️🙈

Opublikowano
Przed chwilą, slawek74 napisał:

u normalnych ludzi mogło by tak być ale są jeszcze tacy co koła na przegląd pożyczają .... 🙆‍♂️🙈

do kontroli na drodze też pożyczysz ?

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, TheraRolnik napisał:

To kiedy przyjechać na przegląd ? 😂

No póki co rozkminiam temat, widzisz że nie za wiele na ten temat wiem

3 minuty temu, 6465 napisał:

Przecie Darek pisał że tam gdzie jeździ to patrzą czy światła są i czy opony nie łyse 😁

Ja to jeżdżę tam gdzie pan Waldek nawet nie każe do budynku wjeżdżać

Edytowane przez bratrolnika
  • Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

I w tych drelichach wsiada na litra, zakłada kask Bella i jedzie???

i żem ujrzał ... teraz nieodzobaczę... :D

Opublikowano
12 minut temu, 6465 napisał:

No tak bym zrobił, ale num. Tel. Nie znasz w razie w żeby zadzwonić🤔

Daj liva czy jakoś tak🙆pojedziesz do pracy to chlopoczki i żonę przypilnują 🤦😁😉

• Confused 1
Opublikowano
3 minuty temu, bratrolnika napisał:

U mnie tam po prostu wsiadają na moto przed stacją i zrobią parę kółek po parkingu, wsio.

Opublikowano
sadownik12 napisał:

3 minuty temu, bratrolnika napisał:

U mnie tam po prostu wsiadają na moto przed stacją i zrobią parę kółek po parkingu, wsio.

Quadem jak pierwszy raz zajechałem na przegląd to aż mi obrzydło czekać, tyle się musiał najeździć, nacieszyć kręcąc bączki po placu.

bratrolnika napisał:

Pan Waldek to się zdarza że na cyku jest, nie dam mu motorem jeździć

To może warto go tych nawyków oduczyć.

Opublikowano
1 godzinę temu, hubertb napisał:

@kris91 i weź tu przyjedź brudnym ciągnikiem to wjdzie.

Dlatego dzień wcześniej cały myję z olejów i czyściutki 🙊🙊🙊🙊

1 godzinę temu, Bananek napisał:

Boże, gdzie tak robią?

W mieście 😉 Swoją drogą, sporo zażyczyłeś za układanie gresu jak dziś ksiądz narzekał, że drogo 😂😂😂😂

Opublikowano
Bananek napisał:

Sylwekx25 napisał:

Ale żem się umordował , dwa lata prawie krowy inseminuje a takiego przypadku jeszcze nie miałem 🙉

Co, nie było gdzie spodni powiesić?

Nie no wieszak zawsze zabieram 😎

Opublikowano
1 minutę temu, Sylwekx25 napisał:

Ale żem się umordował , dwa lata prawie krowy inseminuje a takiego przypadku jeszcze nie miałem 🙉

aby na pewno odpowiedniego sprzetu do tego uzywasz ??😜

przestalo ppadac-zaczelo  wiac.. juz nie wiadomo co gorsze.......

Opublikowano
1 godzinę temu, krzychu121 napisał:

U mnie w okolicy też tak było ze dwa lata. Jeszcze się czepiali wszystkiego czego tylko można i po dwóch latach jak stacja przestała przynosić zyski zmienili nastawienie. Wiadomo sprzęt ma być sprawny ale jedna nie działąjąca żarówka czy jakiś lekki wyciek lub słabszy ręczny to nie powód żeby nie przeszedł przeglądu. Wcześniej można było zapomnieć że z nie działającą żarówką przejdzie przegląd 

Jak żarówka przepali się czy coś, to wysyła do sklepu po nową, wkrecam i przechodzi

Opublikowano
Sylwekx25 napisał:

Bananek napisał:

Sylwekx25 napisał:

To co, taboreta zapomniałeś?

Opublikowano
3 minuty temu, kris91 napisał:

Jak żarówka przepali się czy coś, to wysyła do sklepu po nową, wkrecam i przechodzi

A co Ty masz na 220 instalacje w pojazdach że żarówki wkręcane ??

2 minuty temu, Bananek napisał:

Może długo ją musiał namawiać i miziac za uchem żeby się zgodziła 🤔

Opublikowano
jahooo napisał:

Przed chwilą, slawek74 napisał:

do kontroli na drodze też pożyczysz ?

nie ja ale znam takich 🤦‍♂️ wyobraź sobie sasiada ,,mietka,, sześdziesiątką z dwoma czwórkami pszenicy na skup bez hamulców bo przecież można a u was tam trochę górki 🙈

Opublikowano
Bananek napisał:

Sylwekx25 napisał:

Bananek napisał:

Sylwekx25 napisał:

Tyż nie to

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v