Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 godzin temu, gregor1284 napisał:

Ehh kurna czekam na ukraincow i trzeba jechać resztę drobnych gałęzi zutylizować 

A co oni jeszcze w Polsce robią ? Pakuj ich i niech wracają bronić kraju przed Władimirem.

1 godzinę temu, Agrest napisał:

Kiedyś mieliśmy coś takiego jak zaplecze naukowców, konstruktorów, pola i zakłady doświadczalne. 

W innym temacie gdybyś to napisał, zaraz by pojawiło się stwierdzenie, że to była przestarzała myśl technologiczna i musiała upaść. Powinniśmy dziękować zachodowi, że był łaskaw wykupić nasze fabryki 🤣.

57 minut temu, jajonasz napisał:

Artyleria wojsk rosyjskich kalibru 152 i 122 mm prowadzi ostrzał pozycji żołnierzy ukraińskich w obwodzie donieckim O godzinie 10 artyleria rosyjskich okupantów kalibru 152 i 122 mm rozpoczęła ostrzał ukraińskich pozycji w obwodzie donieckim - ponad 50 pocisków. Ostrzał trwa. Również dziś rano Rosjanie ostrzeliwali osiedla Staci-Ługańskiej z artylerii i moździerzy.

Można rzec przecież strzelają od osimu lat, ale czegoś takiego w takiej skali nie było tam od 2015 roku 

Goździkami w Ukrainę walą.

46 minut temu, galan99 napisał:

Polisa to tylko papierek nic nie warty co masz zapisane .

Dopiero  rzeczoznawca na miejscu po oględzinach wyceni jego wartość .

jak wygląda drewno czy robak już podjadł jak wygląda cegła  oj ludzi wy myślicie że to co zapisano w % to tak jest nie prawda .

I tak i nie. Nikt więcej nie wypłaci niż suma odszkodowania na którą zawarłeś ubezpieczenie.

26 minut temu, Strongman napisał:

Na kupę to wolno.

Jeżeli się nic nie zmieniło lub zmieni to chyba jeszcze tylko przez 2 lata, później tylko płyta.

Opublikowano
6 minut temu, dsbh napisał:

A co oni jeszcze w Polsce robią ? Pakuj ich i niech wracają bronić kraju przed Władimirem.

ostatnio widziałem gdzieś mapkę, ile procent młodych ludzi w danym kraju stanęło by w obronie ojczyzny, no i wg. tej mapki Ukraina miała chyba najwięcej procent którzy mówili że tak

niestety, mam jakiś tam kontakt z tą nacją, i z którym by nie gadał, to każdy mówi że wyjechał z kraju nie tyle co za pracą, a bardziej uciekał przed wojskiem

także w gębie każdy mocny, a na żywo wychodzi inaczej

Opublikowano
14 minut temu, bratrolnika napisał:

ostatnio widziałem gdzieś mapkę, ile procent młodych ludzi w danym kraju stanęło by w obronie ojczyzny, no i wg. tej mapki Ukraina miała chyba najwięcej procent którzy mówili że tak

niestety, mam jakiś tam kontakt z tą nacją, i z którym by nie gadał, to każdy mówi że wyjechał z kraju nie tyle co za pracą, a bardziej uciekał przed wojskiem

także w gębie każdy mocny, a na żywo wychodzi inaczej

Cała ta sytuacja jest dosyć dziwna. Kraj jest atakowany a kto chce może wyjechać za granicę. Jeżeli się sami nie obronią to nikt za nich nie będzie  nastawiał głowy bo to zamiast konfliktu między dwoma państwami przerodziło by się w wojnę.

12 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Jakby zobaczyli moją "płytę" albo znajomych to by się za głowę złapali...

A kompostownik też masz ? 20 zł od osoby za jego brak na miesiąc u nas. Z kompostownikiem taniej o 2 zł.

Opublikowano
1 minutę temu, dsbh napisał:

A kompostownik też masz ? 20 zł od osoby za jego brak na miesiąc u nas. Z kompostownikiem taniej o 2 zł.

Płyta, po naszemu "obora" wlicza się jako kompostownik. Zbierali deklaracje kiedyś i było pytanie jak to potraktować. Powiedzieli - wpiszcie wymiar "płyty" i już... U mnie praktycznie nie ma odpadków "bio" bo trawy z kosiarki praktycznie nie wyrzucam, resztki z obiadu, obierki z ziemniaków to zwierzaki przerabiają.

Opublikowano
4 godziny temu, Chłoporobotnik napisał:

Dla byle passata się tak poświęcać...

Ej nie obrażaj Piotrek passatów. To nie jest byle jaki passat. To ikona motoryzacji. 1.9 tdi. Co jest bardziej rozpoznawalne, passat czy daihatsu?

Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, Łolek napisał:

I był se dach 

IMG_20220217_115433.jpg

U Ciebie? 

U mnie teraz burza, ale nie groźna

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
6 minut temu, Belaruss820 napisał:

Ej nie obrażaj Piotrek passatów. To nie jest byle jaki passat. To ikona motoryzacji. 1.9 tdi. Co jest bardziej rozpoznawalne, passat czy daihatsu?

Nie zrozumiałeś mnie. Aby mieć passata to poświęcać się i robić, wychowywać dzieci? Taki był sens. A po drugie dla mnie auto z dieslem jest na ostatnim miejscu jeślibym kupował.

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Leszy napisał:

Straż to ma przerąbaną robotę. 

Taki fach. Nie naokrągło takie akcje. 

Znowu grzmi

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
12 minut temu, Belaruss820 napisał:

obserwować prawdziwe ikony motoryzacji to będę dziś w kinie 🙂

Opublikowano
2 godziny temu, jahooo napisał:

https://www.agweek.com/news/bayer-suppliers-production-shortfall-may-slow-glyphosate-deliveries

Na to nie ma paragrafu - nikt z rządzących nawet nie wpadł na to, że można nie brać dopłat i mieć w d... UE i jej przepisy

Ja tam nie wiem ,o ile mogę ,to tego gów.. nie czepiam ,by nie śmierdziało ,choć powątpiewam . Prawo dotyczy każdego ,nieważne czy profity bierzesz ,czy nie ,profity twoja ,,dobra''wola. Nie bierzesz dopłat ,ok ,spróbuj legalnie sprzedać bydlaka bez kolczyka,lub go zabić ,ktoś podp..... i przyjadą ,zabiorą ,zutylizują . No w sumie może to trochę co innego .   No dobra ,a jak teraz będą plyty całoroczne ,bez możliwości wywiezienia na kupę ,to takiego Chłoporobotnika obornikiem ludziska zawalą ,bo nic mu nie zrobią . Będzie brał kasę za ,,przechowanie'',a króliki na miedzę 😐

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v