Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
konteno napisał:

6 minut temu, Bananek napisał:

albo wróży niezły bajzel w stodole.

cielunów dostawisz

Już w stodole część stoi bo i na podwórku miejsca brak. 🤦 Aktualnie odpajam 12 szt cieluna. Wszystko kupione po 20 listopada. Mawiają, że jesienne cielaki najzdrowsze i najlepiej się odchowują.

Opublikowano
3 minuty temu, konteno napisał:

hodowli nie ma , za dużo nie robi w warzywach a że jest pare traktorów to robotą sie podzielą albo na zastępstwo w razie awarii , uciąg lepszy będzie od siuntki a qni dych wiecej , choć odczuć to w 3 garach będzie ciężko  . małe zwolnice chyba na przodzie że felgi tak od czoła poprzykręcane 

W robocie to się wydaje słabsze od siuntki. Przynajmniej ja miałem takie odczucie. Jakby grunt spod kół uciekał. Mieli przy każdej okazji. A i silnika też potrafi zabraknąć przy tym mieleniu. Ale zaznaczam, że dużo tym nie jeździłem. Wsiadłem tylko "okazyjnie"

Opublikowano
3 minuty temu, hubertb napisał:

Dobra panowie, Karp kupiony? Mi udało się  za 38zł, teraz zostało plante na patelni rozgrzać. 

Już dawno kupiony po 30/kg i ubity a teraz czeka na smażenie.

Opublikowano
3 minuty temu, bratrolnika napisał:

I znów się mylisz 

motogodziny powiedziałyby wszystko ale albo nie pisałeś albo nie doczytałem ile obecnie robią , jak robią tyle co na zachodzie to może i się mylę 

Opublikowano
Przed chwilą, hubertb napisał:

tzw. papierowa moc. 

Ototo. To moje wrażenie. A sam właściciel też mówi, że w pole to się nie nadaje. Cały czas z paszowozem chodzi

Opublikowano
16 minut temu, Bananek napisał:

Już w stodole część stoi bo i na podwórku miejsca brak. 🤦 Aktualnie odpajam 12 szt cieluna. Wszystko kupione po 20 listopada. Mawiają, że jesienne cielaki najzdrowsze i najlepiej się odchowują.

ja 8 :D

a dawać ziarka kukurydzy 3tygodniowym ? z owsem i CJ

Opublikowano

Ja za późno kupowałem i po twardych negocjacjach zbiłem 2zł na kg. Na rynku chcieli nawet powyżej 40zł. Nie wszystkie ryby podrożały i tak np. cena pstrąga nie zmieniła się w ogóle. 

Opublikowano
2 minuty temu, hubertb napisał:

Ja za późno kupowałem i po twardych negocjacjach zbiłem 2zł na kg. Na rynku chcieli nawet powyżej 40zł. Nie wszystkie ryby podrożały i tak np. cena pstrąga nie zmieniła się w ogóle. 

Po 26zł dawno już kupili żywego. 

Opublikowano
DANDYS napisał:

a dawać ziarka kukurydzy 3tygodniowym ? z owsem i CJ

Ja daję musli od razu jak przyjeżdżają. Niektóre od razu się łapią, niektóre po kilku dniach. Przy odpajaniu woda w kerblach do oporu.

• Like 1
Opublikowano
12 minut temu, Qwazi napisał:

W robocie to się wydaje słabsze od siuntki. Przynajmniej ja miałem takie odczucie. Jakby grunt spod kół uciekał. Mieli przy każdej okazji. A i silnika też potrafi zabraknąć przy tym mieleniu. Ale zaznaczam, że dużo tym nie jeździłem. Wsiadłem tylko "okazyjnie"

Piszesz o Deutz-Fahr? Sąsiad kupił nowego agrotrona 6cyl. Czasami nim jeżdżę to do MF podobnej mocy nie ma startu. On kupił jeszcze dwa ciągniki większej mocy i żaden nie był to Deutz-Fahr. Więc coś o tym świadczy.

Opublikowano
37 minut temu, Bananek napisał:

Ale słoneczko grzeje. Mawiają, że gdy w wigilię jasno to latem będzie w stodole ciasno. Co by zapowiadało albo świetne plony, albo wróży niezły bajzel w stodole. 😉

kuwa, ni mam stodoly już 🥺🙉

Opublikowano
1 minutę temu, hubertb napisał:

Ponad dwa tygodnie temu widziałem właśnie taką cenę. 

Bo kupione jakoś początkiem grudnia. Nie ma brania na to, sąsiad wczoraj mówi, że kupił dwa małe karpie bo na 5 osób w domu tylko on w zasadzie lubi - żona jeden "dzwonek", córka jednym się z wnuczką podzieli a zięć nie jada żadnych ryb.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v