Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 minuty temu, mf362 napisał:

Łańcuchy na jedno koło w traktorze to dobry pomysł czy najlepiej komplet?

najlepiej komplet, ale z braku laku to i kit dobry, blokada i jazda do przodu

Opublikowano
21 minut temu, Karol6130 napisał:

Dziś czerwonego trzeba było przepalić, mleczarka z nasypu zjechał, chyba trzeba postawić bariery drogowe bo kołków od pastucha nie zauważył 

Specjalnie ustawione żeby było widać gdzie można, jeszcze i odśnieżone

@Qwazi @Łolek

Biały towar skoczył do góry, ciekawe co będzie w wynikach 

Ale i mniej wciągają trawki 

Dobrze, bo ryzyko przedawkowania tej ...trawki maleje😜. Oby tak dali 

Jak Marek wspomniał nim nic za...😜

26 minut temu, Łolek napisał:

A ja nie kot i też z sierpnia 

To Ty z końcowki. Chociaż ja w zasadzie też bo przedostatni dzień kocurka. A @slawek74 ostatni🙆. Jak nic na dożynki pasuje😉

Opublikowano
7 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Marek bo już tu pisało parę osób znanych , lubianych i na poziomie ,że to forum jest od pisania pierdół , ,o d*pie marynie itd . No to trzeba korzystać 😛 , rozrywka musi być 

Marcin pogrążasz się takim pisaniem, bo jak traktować cię poważnie jak piszesz coś takiego ☝️

Ja jestem wesołek ale nie robię z ludzi idiotów a tak mogą poczuć się ci którzy próbowali ci coś doradzić 

• Like 3
Opublikowano
2 minuty temu, jahooo napisał:

juz lepiej wcale, ewentualnie okazjonalnie na blokadzie pod górke spróbować

ojciec w latach 80 całe zimy jeździł do zrywki trzydziechom z łańcuchem na jednym kole. Nawet okazjonalnie jak jest ślisko to i blokada nie pomoże

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, jacor73 napisał:

ojciec w latach 80 całe zimy jeździł do zrywki trzydziechom z łańcuchem na jednym kole. Nawet okazjonalnie jak jest ślisko to i blokada nie pomoże

chodziło mi o "na blokadzie z jednym kołem na łańcuchu"

Opublikowano
19 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Marek bo już tu pisało parę osób znanych , lubianych i na poziomie ,że to forum jest od pisania pierdół , ,o d*pie marynie itd . No to trzeba korzystać 😛 , rozrywka musi być 

Marcin, a te działki na przeciwko Twojego siedliska, to są już sprzedane?

Opublikowano
7 minut temu, Łolek napisał:

Marcin pogrążasz się takim pisaniem, bo jak traktować cię poważnie jak piszesz coś takiego ☝️

Ja jestem wesołek ale nie robię z ludzi idiotów a tak mogą poczuć się ci którzy próbowali ci coś doradzić 

Ale praktycznie o wszystkim co tu piszemy kupiłem 🤔 była mowa o ciągniku przed długi czas i jest Zetor , agregat jest, cyklop jest , przyczepa jedna jest a druga jest w toku 😉, żmijka jest , tur jest ,o gruberze nie było gadki ale jest , został opryskiwacz i większy ciągnik.  🤔

Opublikowano
3 minuty temu, jacor73 napisał:

Marcin, a te działki na przeciwko Twojego siedliska, to są już sprzedane?

Nie wiem

Opublikowano
3 minuty temu, 6465 napisał:

Daj ciapkowi oddech złapać. A ty go chcesz za***ać. Jaki balast z tyłu wisi?

Pusty wycinak. Ale on lekki. Ciapek w pike nie jeździ tylko codziennie takie lekkie pracę😉. On na luzie daje radę. Jak da się tu filmik z telefonu wrzucić to sam zobaczysz😉

Opublikowano
56 minut temu, HF86 napisał:

tylko 650. 

To ładowności poniżej 300. SAM?

57 minut temu, hubertb napisał:

Ostatnio znajomy dostał mandacik za przyczepkę nie chce się przyznać ile ale mówi że ponad 3 koła nie jego. 

Teraz można sporo więcej zgarnąć za chwilę nieuwagi 

26 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Może jest i o d*pie Maryny ale jest też do pomagania sobie i do poznawania fajnych ludzi

• Like 4
Opublikowano
14 minut temu, Łolek napisał:

Doradzić to trzeba wiedzieć kogo-przerobilem na własnej osobie kiedyś tutaj🤦

Opublikowano

@Belaruss820 i inni fiutowoltaikowcy, pytanie mam: zgłosiłem elektrownię w pge, zmienili mi dziś licznik. Czy powinienem jeszcze w pge podpisać nową umowę na sprzedaż/kupno energii? Czy mogę już normalnie włączyć falownik? 

Opublikowano
4 minuty temu, soltys48 napisał:

Może jest i o d*pie Maryny ale jest też do pomagania sobie i do poznawania fajnych ludzi

Opyliłeś MTZ-ta ?

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, soltys48 napisał:

dmc 1250 .

ładowność 600

pomyliłem. 

Opublikowano (edytowane)

A teraz te nowe kary to po co jest zrobione.

Auto cięzarowe powyżej 3.5 t płaci podatek drogowy etoll i inne pierdoły a auto dostawcze praktyczne tylko płaci etoll jak się porusza po płatnych drogach a na zwykłych nie i nie ma opłaty  podatku drogowego.

Tylko dużo ludzi ma problem bo nie posiada kategorii C.

Sam sie  zastanawiam czy nie kupić jakiego starszego Lt 46 lub sprintera 413 lub 416 na kat C bo u nas chłopaki już płacą i zrozładowywali  samochody przy kontroli ITD 

Edytowane przez stempos1980
Dopisanie
  • Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Bananek napisał:

@Belaruss820 i inni fiutowoltaikowcy, pytanie mam: zgłosiłem elektrownię w pge, zmienili mi dziś licznik. Czy powinienem jeszcze w pge podpisać nową umowę na sprzedaż/kupno energii? Czy mogę już normalnie włączyć falownik? 

Możesz włączyć, bynajmniej u mnie w PGE tak jest. Wymienili mi licznik i można włączać inwerter, aneks umowy mają przysłać pocztą

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Bananek napisał:

nie wiem jak w pge ale w tauronie to licznik i umowe ma sie przed podlaczeniem paneli.

umowe przez internet a licznik mialem miesiac wczesniej 

zglosilem wniosek o obnizenie cen energii przez aplikacje m-obywatel. ciekawe jak to wyjdzie w parze z fotowoltaika ?

Edytowane przez jacus
Opublikowano
2 minuty temu, Łolek napisał:

Jak by dobrze szła to dzień byś woził a tak po nocy żeby sąsiady się nie smialy😉

Odwaga im by na to nie pozwoliła 😁🤭. Ja to leń jestem🤦. Dziesięć razy nie będę z domu wychodził. Jak już idę to robię od razu wszystko😉

Opublikowano
10 minut temu, Qwazi napisał:

Pusty wycinak. Ale on lekki. Ciapek w pike nie jeździ tylko codziennie takie lekkie pracę😉. On na luzie daje radę. Jak da się tu filmik z telefonu wrzucić to sam zobaczysz😉

To podeślij MMS en.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v