Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Qwazi napisał:

Jak możesz sobie na nią pozwolić to czemu nie😉. Też podoba się ona dla mnie🤗.

no jest fajna, w takim wyposażeniu jakie bym chciał ok 105tys.zł, akurat do nowej mi trochę brakuje (choć gdyby liczyć to że któregoś z tych co mam będę musiał sprzedać to w sumie i by wystarczyło)

roczną można kupić ok 88tys.zł+, na taką akurat mnie stać

5 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Doładowane turbo 1,3 w benzynie jakoś jedzie bo to ma niby 140 kucy... 1,0 to nawet nie paczaj na to..... 

i nie patrzę, mając auta z silnikami 160 i 205KM to przesiąść się w takie wyśrubowane 130KM to będzie jak za karę, tak myślę

gdyby ta Vitara (129KM) miała ze chociaż 150-160KM to wtedy byłoby łatwiej się zadecydować

Edytowane przez bratrolnika
Opublikowano

też mam małe auta, jedno to typowy kompakt, a drugie miejski SUV

liczę po cichu że może po nowym roku będą jakieś wyprzedaże aut z poprzedniego rocznika, wtedy może coś się uda

choć tak jak pisałem, póki co spór polega na tym że nie chcemy sprzedawać żadnego z aut które posiadamy

choć chyba jak coś to jednak Fiat pójdzie w świat

Opublikowano

Rynek aut jest sfiksowany na dziś i nie warto tera brać nowego... Sam fakt że trza czekać kilka miesięcy... Ja bym brał, roczne, dwuletnie w wypasie... Tylko cena tych aut tyz jest tera wyjebana...ja za ato żony z 2019 r za które dałem 98tys dziś dostał bym pewnie ze 105 tys.... 😂

Kupiłem go w promocji na wyprzedaży rocznika w dobrym wyposażeniu.. Dziś chyba to nie możliwe. 🤔

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, Bogdan_ja napisał:

Sam fakt że trza czekać kilka miesięcy...

to mnie najbardziej boli

1 minutę temu, Bogdan_ja napisał:

ja za ato żony z 2019 r za które dałem 98tys dziś dostał bym pewnie ze 105 tys....

tak, to prawda, po półtora roku jazdy suzuki zarobiłbym na nim jeszcze parę tysięcy zł, za Fiata którym jeźdżę z trzy lata wziąłbym niewiele mniej niż dałem

ten ładny

Używane Suzuki Vitara - 89 000 PLN, 14 000 km, 2021 - otomoto.pl

Opublikowano
51 minut temu, bratrolnika napisał:

Nie jestem pewien, ale nowego to bez AC to chyba nawet z salonu nie wypuszczą 

na auto pow . 50 tys wartosci to autokasko warto brać za 1 tys masz gwarancje ze jak obetrzesz czy  rozwalisz to wezmiesz  odszkodowanie .

• Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, radekz200 napisał:

Skoczyłby jakbys nowego dojczyka przyprowadził tego ze zdjęcia bez kredytu 😛😛

Wtej chwili to zadziwiłeś mnie 

Sprzętu zazdrościć, toż to kawałek stali na kołach 

Tylko trochę złomu i śmieci 

• Like 1
Opublikowano
42 minuty temu, bratrolnika napisał:

wedle zasady: nie kupuję nic na co mnie nie stać

choć mam mętlik w głowie, kupić nowe/kupić używane(roczne,dwuletnie)/nie kupować wcale-te co mam są całkiem w porządku

nie wiem, niby żadnego z aut nie chcemy sprzedawać, więc nie ma sensu kolejnego kupować, a dalej w wolnych chwilach oglądam ogłoszenia czy oferty salonów

To tak jak u mnie patrzę 🤪 jest ochota żeby kupić, pooglądam sobie i dochodzę do wniosku, że w sumie to po cholerę jak jest dobry, wygodny i elegancki i szkoda kasy na te 20tys km rocznie. 

• Like 1
Opublikowano

Dalej nie rozumiem? 😂 ps wołowina z Jarka byków karmionych pmr jest lepsza 😂😂

Jestem więcej niż pewien że pierdaczysz farmazony. Ciekawe czy kiedykolwiek miałeś okazję zjeść coś z byka. No chyba że jajca🤣

1 godzinę temu, jarecki napisał:

Radek 200 ,   3 argumenty za wozem   1- miej pracy ręcznej           2 - dobrze wymieszana pasza moze zwiekszyć pobieranie a co za tym idzie przyrosty opasów  3 - wymysl coś 

1. W tej chwili praktycznie nie dotykam wideł przy futrowaniu luzaków (więc argument odpada)

2. Tak. Jednak będzie to tyle żeby zrekompensować koszt zakupu wozu i jego obsługi? Wątpię. W tej chwili przy moich kundlach mam przyzwoite przyrosty

Opublikowano
8 minut temu, pedro2 napisał:

To tak jak u mnie patrzę 🤪 jest ochota żeby kupić, pooglądam sobie i dochodzę do wniosku, że w sumie to po cholerę jak jest dobry, wygodny i elegancki i szkoda kasy na te 20tys km rocznie. 

nawet połowy tego rocznie samochodem nie przejeżdżam, przychodzi wiosna, przesiadam się na motor, bywa że auto stoi na podwórku bez ruszania i 3 tygodnie w jednym miejscu

• Like 1
Opublikowano

Co tu słychać u was 🤔 tej lepszej części agrofoto 🙂 

1 minutę temu, jahooo napisał:

w8KyJFoQ0cuNgvH3.jpg

Panie węgiel już jest nawy po 2 tyś i to na prywatnych składach ...😉

Opublikowano

No ja rozumiem ze ludzie nie wykupują AC do gratów o wartości 10-20 tys bo to bez sensu 😛 ale nie wierze że jak tu jeden z was (imienia nie będę wymieniał) przymierza się do kupna samochodu za który jest w stanie przepłacić 10-15 % bo go stać, lub chyba nawet nówkę z salonu to nie wierze ze nie wykupi AC 

To od jakiej wartości pojazdu warto płacić AC?

Opublikowano
4 minuty temu, jacek1296 napisał:

To od jakiej wartości pojazdu warto płacić AC?

Wedle uznania 😛 pytaj chłopaków to oni byli zdziwieni ze mamy z agrestem wykupione ac 

22 minuty temu, Karol6130 napisał:

Wtej chwili to zadziwiłeś mnie 

Sprzętu zazdrościć, toż to kawałek stali na kołach 

Tylko trochę złomu i śmieci 

Przeciez napisałem ze skoczyłby mi gul 😂😂 o zazdrości nie ma mowy 

45 minut temu, bratrolnika napisał:

no jest fajna, w takim wyposażeniu jakie bym chciał ok 105tys.zł, akurat do nowej mi trochę brakuje (choć gdyby liczyć to że któregoś z tych co mam będę musiał sprzedać to w sumie i by wystarczyło)

roczną można kupić ok 88tys.zł+, na taką akurat mnie stać

i nie patrzę, mając auta z silnikami 160 i 205KM to przesiąść się w takie wyśrubowane 130KM to będzie jak za karę, tak myślę

gdyby ta Vitara (129KM) miała ze chociaż 150-160KM to wtedy byłoby łatwiej się zadecydować

Pamiętasz jak chciałeś sie ze mna zakładać kto ma więcej w skarpecie? 😂😂😂

• Like 1
Opublikowano
13 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Co tu słychać u was 🤔 tej lepszej części agrofoto 🙂 

Panie węgiel już jest nawy po 2 tyś i to na prywatnych składach ...😉

Ja kupiłem latem po 2450 tona jeszcze sami znieśli do szopy .

Opublikowano
13 minut temu, mf362 napisał:

Ja kupiłem w marcu po 1600 

Znosić nie chcieli 😛

Opublikowano
17 minut temu, mf362 napisał:

Mi wyszło 1650 zł za tonę na PGG. Gdybym dorzucił 50 zł, to bym miał w podwórku ale mi to nie pasowało

Opublikowano
28 minut temu, bratrolnika napisał:

u nas ten gminny po 1850 za ekogroszek, w tej cenie również dostawa

Dopiero co w czwartek o tym pisałeś🤕

Dnia 1.12.2022 o 19:24, bratrolnika napisał:

A właśnie, u nas zaczęli ten gminny węgiel sprzedawać już, nie dość że cenę obniżyli z 2tys.zł na 1850, to w dodatku transport gratis 

U nas po 1860 bez transporta😗

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v